Na moji alfici je šla volanska letev, torej nenormalno poka kadar volan hitro obračam in na luknasti cesti se slišijo poki. Roke so vredu, končniki in podobne stvari, ki se nahajajo v sprednem delu.
Torej me zanima, kje lahko dobro in poceni obnovim to volansko letev ali kupim novo (rabljeno). Kaj mi priporočate? Izkušnje?
enega ki naj bi bil vredu imaš tudi zadaj za kolinsko v ljubljani, tam zraven ko tudi avtobuse šraufajo. proti koncu na desno je ena delavnica ki se z tem okvarja
Ko je avto mrzel, volan deluje brez problema, vendar ko se nekoliko ogreje se pojavi nadlezno drgnjenje nekje na volanskem mehanizmu. Med vrtenjem se ne slisi, samo vsakic ko premaknem volan...kot da bi nekaj preprecevalo drogu obracanje. Tudi ko volan spustim se ne odvrti do konca na izhodiscno pozicijo ampak ostane rahlo obrnjen. (spet ponavljam, ko je mrzel vseh teh problemov ni) Danes sem bil na AMZS-ju, kjer je majster dvignil avto ter postavil diagnozo da nekaj pri volanski letvi ne stima, ter naj ga odpeljem k svojem serviserju. Se pravi, volan nima lufta, ne poka, letev ne pusca... tako da bi vas prosil za nasvet ce se komu sanja kaj bi lahko bilo, ter ce je se kaksna manj boleca resitev od nakupa/obnove volanske letve.
Peni se ne, olja je dovolj. Res je sicer da v dveh letih nisem menjal servo olja, ker sem to predvidel ob naslednjem servisu. Skrivil dvomim da sem jo, drgnjenje se je pojavilo kar naenkrat na dunajski c.
pri meni je ta fora da sem imel občutek da enkrat gre lažje obračat volan , drugič pa spet težje...
po mojem imava isto napako...če boš zvedel kaj več mi prosim javi! jaz bom tudo dalje raziskoval