Tarox ali Brembo

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-jutri grem po 137 000km prvič menjat bremze spredaj,ker mi pri močnejšem zaviranju malce tulijo diski
-zadnje bremze bom tudi menjal drugič(prvič na 80 000km),zato ker mi je zadnja desna začela cvilit in pregrevat disk
-mehanik pravi zato,ker ni orig. so malce predimenzionirane in ko se ponucajo do določene stopnje,se začnejo dotikat ne vem več točno česa...
-v glavnem,odločil sem se,da bom zamenjal vse 4 bremze in diske in ne bom nič kompliciral in pametoval,vse original,pride cca 280 evrov plus delo in,seveda, 2 leti garancije 8)
-ko sem vprašal v GMT deli,bi me prišlo čez 400 evrov :?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zanimivo, jaz sem svoje zavore menjal prakitčno ob isti kilometrini :D Zadnje pred 90k prednje pri 135k :D

Kaj pa če bi si ogledal še kakšno drugo ponudbo. 280€ ni tko malo. Mislim da komplet od Ferodo pride kakih 150€...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Od česa diski tulijo? Meni tudi diski tulijo npr. pri bremzanju na avtocesti, pa so ploščice in diski na uč nerabljeni... :|
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjetno maš zvite diske...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Načeloma začne bobneti zaradi slabih ploščic...si 100% da so ploščice ok? Si pogledal obe ploščice (levo in desno)?
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Hm, v dobrem letu lastništva nisem enkrat ornk zabremzal, abs se mi je samo na snegu vklapljal, ploščice so pa na več kot polovici - imam 90% vožnje po avtocesti, bremzam samo na izvozu. ;)

Tuliti je pa začelo nekje dva meseca nazaj, bom pa jutri ko bo na servisu pogledal če se kaj vidi. Diski so obrabljeni kakšen mm in bi mi bilo škoda menjat.

07.11.2009 265,00 € Št. kilometrov: 238000 km
TAROX + OMP ploščic-e

Sedaj jih imam 299.800 km...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Zanimivo, jaz sem svoje zavore menjal prakitčno ob isti kilometrini :D Zadnje pred 90k prednje pri 135k :D

Kaj pa če bi si ogledal še kakšno drugo ponudbo. 280€ ni tko malo. Mislim da komplet od Ferodo pride kakih 150€...
-no,materijal je prišel še malce več,ampak za vse 4 diske in 2 kompleta ploščic niti ni pretirano,saj so sprednji diski cca 60 evrov eden,zadaj še manj,sprednje zavore pa cca 50 evrov,zadaj podobno
-kje in kakšne diske in zavore X 4 dobiš za 150 evrov? :doubt:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:Načeloma začne bobneti zaradi slabih ploščic...si 100% da so ploščice ok? Si pogledal obe ploščice (levo in desno)?
-nekaj takega,danes smo zamenjali,sprednje so začele odstopati in ena je celo razpadla na dva dela,saj so že bile skoraj na koncu
-zadaj so bile od twr in so bile po skoraj 60 000km še precej debele,očitno pretrde,so pa z notranje strani diska zapikale,ker očitno popoldanc ni nič spucal,ko je menjal prejšnje originalne,zato je tako grelo diske
-zdaj je vse novo plus novo zavorno olje :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil... narobe prebral. Jaz sem napisal ceno samo za prvo os.

Drugače 280€ za original robo? Kje? Ko sem bil jest nazadnje na servisu so bile zadnje ploščice in diski preko 300€, za prednje pa raje sploh nisem spraševal.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:alfafil... narobe prebral. Jaz sem napisal ceno samo za prvo os.

Drugače 280€ za original robo? Kje? Ko sem bil jest nazadnje na servisu so bile zadnje ploščice in diski preko 300€, za prednje pa raje sploh nisem spraševal.
-pri servis Petrovčič so mi rekli,da je to original in je 2 leti garancije na to
-cene sprednjih diskov so slabih 100evrov par,brez DDV,zadnjih malo čez 80,bremze so malce manj kot 40 evrov spredaj,evro manj zadaj,vse cene brez davka,tolko se spomnim iz glave
-že dolgo mi trdijo,da so cene na ravni neoriginalnih in manj,čeprav ne prav vsi deli,zajla ročne je cca 40 evrov ena
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ali niso zavore potrošni material? kako lahko dobiš garancijo na to?

zame so najboljše EBC, ker manj umažejo platišča 8)
zavorna pot pa je tudi krajša od original diskov ali ploščic.
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Samo en komentar na dzuko-vo avtocesto..ploščice in diski so na avtocesti mnogo bolj obremenjeni kot kjerkoli drugje. Če pogledam sebe, moram vsak dan na šiht in nazaj parkrat bremzat iz 140 na 100 zarad kamionov ali debilov, ki brez pogleda zapeljejo na prehitevalni pas. Če te je mal fizika si zračunaj, kakšni velikostni razredi energije so aktualni na avtocesti in kakšni v mestu. Temu primerna je tudi obraba..
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Še nisem slišal da bi relacijski avtomobili večkrat menjavali zavore kot tisti ki se vozijo po mestu in regionali. Na avtocesti res maš večje hitrosti, samo narediš pa tolko več kilometrov...
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Sodelavec na laguni, ko se mu je žena začela v Lj vozit
Odgovori
  • Informacija