159 zelo čuden primer - prosim za pomoč

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdrav,

sicer stalno spremljam forum, ampak sem se šele zdaj prijavil.

Že eno leto si lastim Alfo 159, 1.9 150KM, do sedaj brez večjih izrednih primerov.

V zadnjih dveh mesecih pa imam misteriozne težave in sicer se je zgodilo sledeče: enkrat mi je ko sem jo vžgal, se malo peljal, zmanjkalo moči. Avto je sicer še delal, vendar se je tresel in imel zelo čuden zvok, pedal za plin se ni odzival. Probal sem ga 50x vžgat če bo kaj drugače, pa ni bilo sprememb. Lahko je bil vžgan 20min, pa ni bilo nobene razlike. Medtem ko sem imel že dogovorjeno avtovleko, pa mi je avto lepo začel delat. Takrat sem ga peljal na servis in so rekli da bi najbrž bil naftni filter, saj računalnik ni pokazal nič.

Tako je bil mir en mesec, potem pa ponovno, zdaj med vožnjo.. avto zgubi popolnoma moč, torej se pelje dokler ne ustavi, ni nobene moči, ni pedala za plin. Avto ugasnem, cca 5x zapored dam kontakt, vžgem in problema več ni.. to se sedaj čedalje bolj pogosto ponavlja.. cca 1x na teden.

Sem pa čisto brez idej, mehanik je rekel, da je lahko bencinska pumpa, vendar nisem čisto prepričan in nebi rad v prazno metal denar.

Če se komurkoli karkoli sanja, bi bil zelo hvaležen za pomoč.

Hvala vsem, ki ste vsaj prebrali moj spis :)

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

mehanik je rekel, da je lahko bencinska pumpa
Na dizelašu ti je mehanik rekel, da je bencinska pumpa? To veliko pove o mehaniku.

Uporabi SEARCH za EGR, DPF (če ga ima) in preglej vodnik za 159, kjer so vse te povezave napisane na koncu.

lp
rogirogec
Alfa Member
Alfa Member

ja poglej egr - samo tega bi moralo na testu pokazat kot napako.

tudi meni se je zgodilo včeraj podobno - avtoje začel cukat, močno je pokalo, po motorju, podobno kot da bi imel bencinar premaknjen vžig (vžig v nepravem trenutku), motor brez moči. potem sem avto resetiral in je bilo ok. vendar sem že prej bil na testu, kjer so mi ugotovili egr in debimeter, kar sem danes opravil (nov egr) in napake več ni. avto se ponovno lepo pelje. sicer je meni motor vrglo v pomožni program.

vsekakor pojdi na računalnik na pooblaščeni servis. 30 eur ni tak strošek.
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

hvala za odgovore. bencinska pumpa je moj izraz :)

je pa bil avto na računalniku, pa brez napak :S
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

egr in loputo scistit
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

afanide napisal/-a:Pozdrav,
sicer stalno spremljam forum, ampak sem se šele zdaj prijavil.
Potem si sigurno opazil ali celo preb(i)ral kakšno temo (jih je že kar preveč), v kateri je misteriozna težava tvojega vozila že omenjena :doubt:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

mater si brihtn.

ne nism našel take teme, kjer sploh nebi bilo odziva od plina, sem našel take k imajo pomankanje moči.
rogirogec
Alfa Member
Alfa Member

[quote="afanide"]mater si brihtn.

ne nism našel take teme, kjer sploh nebi bilo odziva od plina, sem našel take k imajo pomankanje moči.[/quote

ni moči, ni plina in obratno. pravim ti, da sem tiščal pedalo v prazno pa ni bilo odziva. simptomi so podobni.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na hitro bi ugibal, da je nekaj narobe ali s pedalom, ali pa s kabli od pedala do računalnika. Najprej bo treba do testerja, ki ga bo vihtel nekdo, ki ve kaj dela.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Jaz bi začel pri EGR, saj ni nujno, da ga računalnik zazna kot napako, vsaj v mojem primeru ga ni. Po menjavi ni bilo več težav. Poskusi.
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

sem ravno nazaj.

egr se ni premaknil niti za mm. sem ga lepo očistil in nazaj sestavil. sem skoraj prepričan da je to bilo narobe. Javim čez kak teden dva, če je vse OK.

Hvala vsem za uporabne nasvete.
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Če se EGR ni premaknil, je verjetno kriva tuljava EGR-ja, ki odpira ventil, tako da s čiščenjem mogoče ne bo dolgo delovalo in bo treba kupiti novega.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

egr sigurno, upam da si ocistil elektricni del tudi, da se batek lepo premika not in ven
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
rogirogec
Alfa Member
Alfa Member

poišči rabljenega dobrega ali pa kupi novega. z očiščenim so težave.
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

rogirogec napisal/-a:poišči rabljenega dobrega ali pa kupi novega. z očiščenim so težave.
Jaz sem ga očistil pred enim letom pa nimam nikakršnih težav od takrat.
Treba pa je seveda dobro očistiti in namazati tudi tuljavo!
jtd-M 20V
Odgovori
  • Informacija