sicer stalno spremljam forum, ampak sem se šele zdaj prijavil.
Že eno leto si lastim Alfo 159, 1.9 150KM, do sedaj brez večjih izrednih primerov.
V zadnjih dveh mesecih pa imam misteriozne težave in sicer se je zgodilo sledeče: enkrat mi je ko sem jo vžgal, se malo peljal, zmanjkalo moči. Avto je sicer še delal, vendar se je tresel in imel zelo čuden zvok, pedal za plin se ni odzival. Probal sem ga 50x vžgat če bo kaj drugače, pa ni bilo sprememb. Lahko je bil vžgan 20min, pa ni bilo nobene razlike. Medtem ko sem imel že dogovorjeno avtovleko, pa mi je avto lepo začel delat. Takrat sem ga peljal na servis in so rekli da bi najbrž bil naftni filter, saj računalnik ni pokazal nič.
Tako je bil mir en mesec, potem pa ponovno, zdaj med vožnjo.. avto zgubi popolnoma moč, torej se pelje dokler ne ustavi, ni nobene moči, ni pedala za plin. Avto ugasnem, cca 5x zapored dam kontakt, vžgem in problema več ni.. to se sedaj čedalje bolj pogosto ponavlja.. cca 1x na teden.
Sem pa čisto brez idej, mehanik je rekel, da je lahko bencinska pumpa, vendar nisem čisto prepričan in nebi rad v prazno metal denar.
Če se komurkoli karkoli sanja, bi bil zelo hvaležen za pomoč.
Hvala vsem, ki ste vsaj prebrali moj spis
LP