Problemi z elektriko AF 146 (prekinja)

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: žalec

Med vožnjo, ko prižgem, smerne kazalce, dolge luči, brisalce, pritisnem na zavoro, se pravi vse kar je vezano na elektriko, se mi v kabini za sekundo prižge in ugasne lučka kabine, prav tako to naredi na radiiu. Se pavi se radio izklopi in priklopi v sekundi.-po moje zmanaka elektrike za sekundo, ko pride neki električni porabnik. Luči-žarnice na avtu vse normalno delujejo.
To se mi je pričelo dogajati pred cca. 14 dnevi in sem mislil, da je kakšna vlaga kje prišla pa bo minilo, vendar se nenehno dogaja-ni vlage.
Nekdo je rekel, da bi bila lahko kaka slaba masa, vendar ne vem kje bi pričel iskati. Je pa moteče se pa bojim, da ne bo še kaj drugega narobe.

Za odgovor hvala.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Pri 146 se pogosto izgubi masa pri zadnjih lučeh... naj ti nekdo pritisne na zavoro ob prižganih žmigavcih, verjetno ti takrat utripajo vse luči zadaj...

V tvojem primeru je sicer očitno še malce hujši problem, ampak je krivec 100% masa.

Snet vse konektorje na vseh kablih, ki so za luči, pregledat kable in konektorje, spucat tako da bo masa taka kot mora bit.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Ko sem jaz menjaval zadnje luči na 146-ki,sem tudi iz preventive spucal mase in ponovno zašraufal nazaj.Je pa potrebno boke razdret da fajn zraven prideš.

l.p.
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior

Ok hvala za odgovore, v naslednjih dneh se lotim dela in poročam :),.
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior

Eto vzel sem si čas in kontakte zadnjih luči staknil ter preveril, če so le ti zarjaveli, vendar ni bilo nič takega. Prav tako kabel, ki je privit na karoserijo vozila in je za maso sem pregledalin le ta ni zarjavel.

Vendar zadeva ni nič boljša, sedaj se mi je celo v dveh primerih pojavilo, da je še poleg zgoraj omenjenega primera celo zmanjkalo elektrike na motorju in se le ta ugasnil in se izklopile lučke na armaturki ter nato ponovno zasvetile. Na srečo sem vozilo lahko ponovno spravil v tek.

Po moje je nek drugi problem...ali bi lahko bila celo volanska ključavnica. Izgleda da bo potrebno temeljit pregled pri elekričarju :).
če pa je komu jasno kaj bi bilo pa prosim za odgovor.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Saj avto nima samo ene mase. Preglej vse mase, ena je zagotovo krivec.
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior

Našel sem v prtljažniku znotraj na desni strai v bližini luči, ki je privita z vijakom ključ je 13 ali 15,,,, je še kakšna kje v bližini, ker sem bol noob na tem področju, kje še ima maso...en je rekel, nekje pod sedežem voznka, da majo avti, ampak poden je tapaciran, pa ne vem če je tam tudi kaka masa.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Glede na to, da jih ima moj voz 6 ali 7, jih tvoj tudi mora imet nekje tam. Poglej v workshop manual pod elektriko in naštete maš vse mase.
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior

OK bom zadevo pogledal in poskušal vse najt, hvala ti.
bojanslo
Alfa Junior
Alfa Junior

Takole, ker sem bol noob za avtoelektriko in vse kar je možno pregledal, sem se odpravil k avtoelektričarju.
In lejga zlomka v minuti ugotovil, da je matica na plusu akumulatorja, (posebi zgoraj je še en vijak in priviti še trije kabli), malo odvita in kabli zaradi tega imali slab stik ter posledično prekinja električni tok. Jaz bed... pa pregledal minus in le tega očistil, ni mi pa padlo, da bi še kable na plusu pregledal, ker sem iskal maso.
No ena izkušnja več, v kolikor bo kdo imel podoben primer.
l.p.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

No dobro da si le rešil problem. =D>

l.p.
Odgovori
  • Informacija