prevzem klica prostoročno NAVI/CONNECT

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Ali
Alfist
Alfist

eno vprašanje za tiste ki imajo NAVI+CONNECT;

imaš klic na telefon, vmes je časovni interval da preklopi na avtotelefon.
Je možno že med tem intervalom prevzeti klic z avtotelefonom (da ne čakaš na prevezavo)?
Kako?

In kako zavrneš klic s funkcijami na volanu?

hvala
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
Boris18
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

Sam si prevezem tako, da sem si na telefonu nastavil, da se klic v primeru zasedenosti preveze na stevilko - avtotelefona.
Tako ob zvonjenju klic zavrnem in je takoj prevezan v avto.
Tipke za zavrnitev klica v avtu pa ne poznam.
Ali
Alfist
Alfist

zanimiva rešitev

kak je postopek?
Uporabniški avatar
Boris18
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Domžale

Sedajle sem malo gledal po telfonu (pri iphonu sploh ne najdem te nastavitve) pa žal ne najdem....to sem si nastavil že skoraj tri leta nazaj, ko sem imel Nokio, predlagam ti, da pokličeš operaterja in ta povprašaš.
LP
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

S tipkami na volanu mislim da ne moreš zavrnit klica, lahko pa z gumbom ob ekrančku, na kterem je telefon narisan; s taistim gumbom prekineš tudi pogovor.

Prevezavo narediš s call forwarding...vsak telefon ima gotovo drugače, poglej navodila za telefon. Upoštevaj pa, da pri call forwardu tudi ti plačuješ pogovor. Oziroma odvisno, ali imaš v avtu isto številko kot na mobilnem telefonu.
Uporabniški avatar
m1ch0
Alfa Member
Alfa Member

Zdaj ne vem kako je pri tebi. Jaz imam Simobil paket z dvemi SIM karticami. Ena v Connectu druga v telefonu. Tista naprava katera je nazadnje vključena ali s katere je bil nazadnje opravljen klic je prioritetna in sprejema klice.
Jaz napravim takole. Preden vključim connect ugasnem GSM. Connect postane prioriteten in normalno sprejemam klice. Tudi če ne bi ugasnil GSM-ja bi Connect postal prioriteten.
Ugasnem ga pa zato, da ko ugasnem Connect in nato prižgem GSM le-ta postane prioriteten.
Zgodilo se mi je namreč enkrat, da sem pustil GSM prižgan in ko sem ugasnil connect in na GSM-ju nisem opravil nobenega klica, sem na connectu imel sms-je o neodgovorjenih klicih.
Drugače pa tudi s slušalko na volanu lahko prekineš klic. Treba jo je samo malo dlje držati pritisnjeno.
"You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo" Jeremy Clarkson
Ali
Alfist
Alfist

brez dodatne sim kartice v connectu itak ne moreš nič

vsakokratno izklapljanje telefona pa se mi zdi non sense....

še to; kako spravit več kot 250 cifer iz imenika v telefonu na connect , ker na sim jih gre samo 250?
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Jaz imam v avtu halo kartico, ker 1. za blackberry (kao?) ne morjo duplikata sim kartice narest in 2. ker me pride cenej. Za duplikat bi moral plačat 15€ + 2€ dodatne naročnine, halo kartica je bla pa mislm da 10€ + 5€/3 mesce. Prihranki za dol past :mrgreen: Ob duplikatu je pa tako kot je m1ch0 napisal.

Tole s slušalko na volanu bom probal, meni je zmeraj ratalo samo radio na mute dat, ker sem na hitr prtisnu.

Z imeniki se nisem preveč ukvarjal, meni na hitro ni ratalo prenest. Osebno pa iz avta načeloma kličem samo eno osebo in si cifro zapomni, bolj se mi gre da sem za ostale dosegljiv.
jetam
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem si ravno nekaj dni nazaj naročil doatno kartico pri mobitelu. Imam Đabest in sem si vklopil storitev avtotelefon. Dobiš dodatno kartico. Klic se po 20s avtomatsko preusmeri na to kartico. Preusmeri se tudi, če klic na telefonu zavrneš.

Slabost tega je da, če avto ni prižgan (posledično telefon v navigaciji ni aktiven) ti po 20s klic vseeno preusmeri na to kartico vendar ta ki kliče dobi odgovor da si nedosegljiv, jaz pa na svojem telefonu dobim obvestilo o neodgovorjenem klicu. Jaz sem si interval povečal na 30s kar je največji možni. Če se v 30s ne oglasim se verjetno takrat tudi ne bom.

Osebno bi želel malo daljši interval ampak sem za enkrat zadovoljen.
Ali
Alfist
Alfist

jetam napisal/-a:. Preusmeri se tudi, če klic na telefonu zavrneš.

.
to je vrejetno treba nastavit na telefonu
jetam
Alfa Junior
Alfa Junior

Nope.. jaz nisem na telefonu nastavljal ničesar.
Ali
Alfist
Alfist

hm
men to ne dela.
po zavrnitvi klca na telefonu se ni prevezalo na avto kartico.
sem še klical na mobitel in so rekli da ni prevezave ko klic zavrneš.

pa smo spet tam... Alfa pač...
sto ljudi milijon čudi...
jetam
Alfa Junior
Alfa Junior

:) zanimivo... jaz to dnevno koristim... če si kje v bližini BTC-ja, lahko prideš pogledat enkrat.

celo tako je bilo, da sem ravno hotel skenslati en klic (ga prevezati v avto) in sem vmes dobil drug klic in mi je zvonil avto s tem tadrugim klicem, ker je bila pač una številka zasedena.
Ali
Alfist
Alfist

ker telefon maš?
jaz mam nokio E63

kolk ma to sploh veze...

ma ni mi jasno nič več :doubt:
jetam
Alfa Junior
Alfa Junior

HTC Desire... verjetno nima pomena...