Pri 2000 obratih izgubi moč/cukne - 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

EGR še enkrat dobro spucaj, tudi elektromagnet.

Drugače pa novega.
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

EGR sem spucal, ven je šel kar lep kupček saj in prvotni simptom cukanja je izginil, tko da hvala še enkrat za nasvet.
Se je pa kmal po pucanju prižgala MCSF lučka in razlog je EGR - kar me je začudilo, ker je zdaj v boljšem stanju kot prej... Ko sem jo ugasnil, je bilo dva kroga okej, potem pa spet. Bom še malo pošaril okrog, če najdem kar sem zaj...., sicer bom pa spet mal vas, majstre, povprašal :mrgreen:
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

S čim pa je najbolje sčistiti batek pri elektormagnetu in če se se da egr stestirati tako, da mu povežeš + in - in batek bi se moral premakniti??
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Če očistiš z "brake cleanerjom" verjetno ne bo nič narobe. Js sem tako mojega.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

JernejL zelo verjetno tvoj EGR ne dela več (v smislu da je vedno zaprt). Ali je kriv elektromagnet ki je zariban, ali si pa mogoče slabo priključil konektor?
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

TribesMan napisal/-a:JernejL zelo verjetno tvoj EGR ne dela več (v smislu da je vedno zaprt). Ali je kriv elektromagnet ki je zariban, ali si pa mogoče slabo priključil konektor?
Se lučka prižge tudi ko ventil ostane odprt?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne. Prižge se ko gre v mašino več zraka kot ga mašina želi (ko EGR ne odpria), če je konstantno odprt je zlo mala verjetnost da bi se kaj prižgalo.
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

če se se da egr stestirati tako, da mu povežeš + in - in batek bi se moral premakniti??[/quote]

A se ga na prostem da na takšen način stestirati?
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

TribesMan napisal/-a:Ne. Prižge se ko gre v mašino več zraka kot ga mašina želi (ko EGR ne odpria), če je konstantno odprt je zlo mala verjetnost da bi se kaj prižgalo.
Pri meni se očitno je (tester je pokazal napako), ventil je bil malček odprt in verjetno je bil tako že precej časa pred lučko. Ker je bil res moćno zabit z sajami, tako močno, da na začetku ga niti kladivo ni zmaknilo iz položaja.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hehe, če je bil tako zabit da se ni premaknil, potem je možno, da je ECU zaznal preveč zraka. Takrat javi napako.
Očitno ti je zaštekal nekje tako da je spuščal malo, ni se pa popolnoma odprl da bi zmanjšal pretok zraka toliko kot ECU hoče.
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Točno, ostal je malo odprt.
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:JernejL zelo verjetno tvoj EGR ne dela več (v smislu da je vedno zaprt). Ali je kriv elektromagnet ki je zariban, ali si pa mogoče slabo priključil konektor?
Sem še enkrat vse priključil, pobrisal error in zdaj že nekaj časa ne javlja napake, vrednosti željene količine pretoka in dejanske so tud zlo podobne pod štandgasom, nisem se pa šel peljat z računalnikom priklopljenim. Upam da je to to, kar se tega problema tiče:) Hvala še enkrat!
Odgovori
  • Informacija