Alfa 156sw 1.9 16v by Assholer

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
zupi-uroš
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: dolenjska

šobe nastaviš na samem nastavku kjer je na zunanji strani zareza,s tem pa potem nastavljaš višino in število lukenj 2 ali 4 ;)
Slika
1.AR 33 1.3 boxer 2002-2005
2.AR 145 2.0 16v QV 2005-2007
3.AR 156 1.9jtd 8v 2007-2012
4.AR 159 1.9JTDm 16v 2012---->
Kanta sportiva
Alfa Junior
Alfa Junior

18˝ je treba dat :roll:
Uporabniški avatar
zupi-uroš
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: dolenjska

če je spuščena tudi na 17˝ dobr zgleda :wink:
Slika
1.AR 33 1.3 boxer 2002-2005
2.AR 145 2.0 16v QV 2005-2007
3.AR 156 1.9jtd 8v 2007-2012
4.AR 159 1.9JTDm 16v 2012---->
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

Danes sem se malo po Vrhniki in okolici vozil in posnel nekaj slik za POTM, zdaj se pa ne morem odločiti katero naj dam #-o

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Definitivno št.1!
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Tudi meni je padla v oči :) bila pa je posneta v b/w ponesreči ker je bilo na fotoaparatu od prej nastavljeno
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Učeraj menjal filter od klime. Še dobr da nism tapravga ključa za tiste tri šraufke najdu in sm dvajset minut popizdevou s kombinirkami obrnjen na glavo v največji vročini :evil:
Kupljene so tudi grelne svečke, ki pa pridejo na vrsto v petek. Ker naj bi bilo to precej komplicirano (oz. znajo bit problemi), bo mehanik zaslužu 20€.
dom
Alfa Freak
Alfa Freak

grelne ti naj kar mehanik menja, saj za teh 20€ maš potem vsaj mir pa garancijo :)

drugače pa lepotička! :wink:
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Od danes potrjen član Alfa kluba :D
Sicer pa zadnje dni razmišljam, da bi dal temnit šipe. Ali je poleti, ko avto stoji na soncu kaj razlike med temnjeno in netemnjeno šipo (glede na temperaturo v avtu mislim)? Zadnje dni je bilo v avtu nenormalno vroče:ukliam: in prej se mi je zdelo dobrih 100€ preveč samo za izgled; če pa ima to kakšen vpliv na segrevanje, pa se mi zdi da bi bilo vredno še enkrat premisliti.

ps: Na plastiki, ki pokriva pas imam že ves čas bele lise, ki jih nikakor ne morem spraviti ven (površina je hrapava-luskasta in v kanalčkih ne gre stran); kot bi bil kakšen vodni kamen - poskusil sem že vse mogoče vendar neuspešno :(

pps: Nove grelne svečke opravljajo svoje delo odlično tudi motor se mi zdi bolj odziven (če ni samo placebo efekt)
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pri zatemnejih steklih se pozna tudi pri temperaturi notranjosti, saj jih ima večina UV zaščito, tako da sončni žarki ne segrevajo notranjosti v takšnem obsegu, kot bi sicer. Lansko poletje sem imel 156, ki je imela zatemnjena stekla in je bila razlika očitna.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Foggy, blokiranje UV svetlobe s strani folije pomojem ni glavni vzrok, zakaj je temnjen avto poleti hladnejši.

Evo mojo razlago :):

Večino UV svetlobe sfiltrira že samo avtomobilsko steklo (kot tudi vsa navadna stekla širom sveta), nekatera stekla pa imajo še dodatne UV filtre, katere sicer vsebujejo tudi folije za temnenje stekla. Posebna stekla pa so recimo povsem prepustna za UV.

UV svetlobo delimo na UVA, UVB in UVC.
UVC ima tako kratko valovno dolžino, da skozi steklo ne prehaja.
UVB ki ima daljšo valovo dolžino kot UVC, je še vedno skorja v celoti sfiltrirana, zato skozi steklo ne dobiš opeklin, pravtako UVB najverjetneje v največji meri povzroča kožnega raka.
UVA, ki pa ima daljšo valovno in je že bliže vidini svetlobi skozi steklo pride najlažje (UVA je nekje med 315 in 400 nm, vijolična barva se pa začne pri 380 nm). UVA se povečini uporablja v solarijih, saj ni tako nevarna za kožo kot UVB, vseeno pa lahko da koži nekaj barve.

Seveda pa s sonca prihaja precej elektromagnetnega sevenja, UV je samo eno od teh. Ozonski plašč tako skrbi da sfiltrira večino (99%+) UV svetlobe, infrardečo svetlobo pa absorbira zrak (s tem se zrak segreva, nazaj se pa ohladi s konvekcijo), vidna svetloba pa gre skorajda nemoteno skozi - sfiltrirajo jo lahko recimo oblaki, pozimi pa sneg večino vidne svelobe odbije nazaj.

In bolj je folija temna več vidne svetlobe zadrži, tako da je pomojem tu glavni vzrok zakaj je avto hladnejši, saj navadno steklo sfiltrira že večino UV svetlobe, sam dodatni UV filter pa potem sfiltrira še tiste nekaj male UV, ki drugače pride skozi.

No upam, da se ne motim :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kakor jaz vem je za vročino v avtu bolj kriv IR spekter. UV ne toliko...
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz imam temne šipe na moji kači in mi je zlo všeč. Zdaj ko je vroče sprednjo šipo samo pokrijem in je v avtu bolj hladno kot če primerjam z ostalimi. Ni pa zdaj hladilnik da nebo kdo mislu.
Bom dal pa zatemnit še sprednja stekla pa naj bo kar hoče. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Hladilnika ne pričakujem, se pa želim znebiti šoka, ko odpreš vrata in te vrže ne rit :? ter te po 10-ih minutah čakanja še vedno opeče ko se česa dotakneš.

Hvala za nasvete- zdaj bo malo lažja odločitev. Če se bo na tem karkoli delalo ste pa seveda med prvimi, ki izvejo. Bi pa tudi mene mikalo da bi tudi sprednji šipi temnil, saj drugače izgleda, kot da imaš spredaj ves čas odprta stekla. Bolj kot policaji, pa me skrbi tehnični.

btw- jo grem oprat saj mešanica dežja in (čeprav kratke) vožnje po makedamu naredi svoje. Na koncu pride na vrsto še Drager-jev (še enkrat hvala) sprej za klimo, pa bo kot nova 8)
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

No zadnjih nekaj tednov je bilo kar pestro:
-prijatelj je z Vitaro na parkirišču zapeljal direktno v moj avto #-o . Na srečo je bilo bolj kot ne površinsko; odbijač in blatnik sta bila udrta, leva luč pa je bila uničena. Havba je čudežno ostala cela. Že naslednji dan smo pri mehaniku razstavili prednji konec, tri dni kasneje je bila pri ličarju, še dva dni kasneje pa zopet na mojem dvorišču =D>

-ker je bila zvita prednja tablica, sem naročil nove (obe, ker sem imel pri starih črno obrobo sedaj pa je zelena), ter jih namestil z dvostranskim lepilom (50 kg - me že skrbi kaj bo, če bo treba iz kakršnegakoli razloga dajat dol)

-odstranil sem I am the stig in avtocesar nalepki,ki sta krasili zadnjo šipo ter prilepil Alfa klub nalepko 8)

-ter kot zadnje, sem danes pri Dacom zemnil stekla in za pogledat je veliko boljše kot sem si mislil da bo. Ker pa nisem želel tvegati, je šla po Aljaževem priporočilu Alfa klub nalepka dol :cry: . Upal sem da se bo glede homologacije uredilo že danes, vendar sem po prihodu na LPP ugotovil da delajo samo do 13h (too late for me :roll: ). Nato sem klical na Špan, kjer pa je bilo ves čas zasedeno, zato sem se med potjo domov ustavil še tam, kjer so me naročili za naslednji teden (upal sem, da bi lahko to naredili takoj, saj ni bilo vrste in je bilo še 1h časa do konca uradnih ur).

Upam, da se da dobiti klubsko nalepko za na zunanjo stran. Na koga se lahko obrnem :?:

Slike pa prilepim jutri.

edit: glede prepustnosti folije-zaustavi 99% UV sevanja in 50% "solar energy" (sončne energije ali nekaj takega), ki je predvidevam, da odgovorna za segrevanje. To so podatki iz papirja o ustreznosti folije-saj to je TÜV kajne?
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Odgovori
  • Informacija