Vzmeti Eibach ali kaj podobnega

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

sedaj sem dobil nove koni str amortizerje, zanimam me je potrebno menjati tudi fedre, lai lahko pustim stare? Skrbi me kaj bo z višino?

lp
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Načeloma lahko pustiš original fedre, pred tem le poglej v kakšnem stanju so.V kolikor imaš zadaj original nivomat amortizerje vzmeti ne bodo kompatibilne s koniji (zadaj).

Višina bi z original vzmetmi morala ostati enaka saj so koni str nadomestek originala, ki pa dopuščajo tudi nižanje do cca. 40mm.Vprašanje je kakšne bodo potem kaj vozne lastnosti.
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

zadaj imam nivomat, ARfan, katere vzmeti predlagaš da bi moral kupiti?

lp
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Če bi rad, da je avtomobil nižji mislim da z eibach pro kit -30mm ali kakšnimi H&R nimaš kaj zgrešiti.
Res pa je, da Eibachi v SLO niso tako poceni.
Jaz imam Eibache.Spredaj se je avtomobil napram originalu posedel za 3.5cm zadaj pa 3cm.
Več kot 3-3.5cm nižanja ti na 156ki nebi priporočal.Mogoče max. 4cm.

Druga opcija je, da spredaj obdržiš stare vzmeti, zadaj pa kupiš original nove ali rabljene od limuzine s TI opremo.Kakor vem so imele samo 156 SW TI ter Sport zadaj nivomat.
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Katere vzmeti svetujete za koni FSD na AR159?
Večinoma prevladuje Eibach pro kit, nekateri pravijo da je premehko, na AO sem zasledil naj bi se FSDji uporabljali s stock vzmetmi, kakšno je mnenje o koni vzmeteh (koliko sploh znižajo?).

Kje se da najti kaj o distančnikih/gumicah, ki pridejo med vzmet in šalčke, da stvar ni preveč znižana? 159 se mi zdi kar nizka, v garažnih hišah imam včasih rahle težave, zato nebi rad preveč sral s tem.
Računal sem tudi glede felten in velikosti gum. Z naslednjimi kombinacijami napram 205/55/16 dobim sledeče prirastke:
225/50/17 = + 1,245 cm
225/45/17 = + 0,12 cm
mogoče bo celo:
225/45/18 = + 1,39 cm
235/45/18 = + 1,84 cm
Torej, če grem na homologirano velikost v končni fazi ne bo toliko dejanskega znižanja, če grem pa na precej cenej varianto 225/45/17, bo pa nižanje toliko kolker gredo vzmeti, prišparam pa veliko na gumah.

Koliko nižja je od navadne 159 TI varianta?

Hvala za vse info in nasvete.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

159-ka ima naslednje dimenzije:

205/55-R16 - pač "socialna" in poceni dimenzija
215/55-R16

225/50-R17
235/45-R18
235/40-R18 - to dimenzijo ima homolgirano samo TI

Vse to ti piše v homologacijskem kartončku, sam odpret ga je treba ;). Se pa strinjam, da se orginal homologirane 16" dimenzije kregajo z homologiranimi dimenzijami v 17, 18 in 19 colah, saj so 16 col premjahne. Prava 16-colska dimnenzija bi mogal biti ali 215/60-R16 ali pa 225/55-R16, ampak ju verjetno niso homologirali, ker sta precej dražji. Itak vsi hočejo 17 in več col na 159-kah potem pa jamrajo kako so drage gume, namesto, da bi pred nakupom izračunali in prevereili koliko kaj stane.

Za zviševanje avtov - http://www.weitec.de/de/spring_distance_kit.php

O kombinaciji FDS-Eibach pro kit imaš pa na forumu info kolko hočeš, verjetno je pa to najboljša kombinacija med športnim in udobnim podovzjem.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
GT_turbo
Alfist
Alfist

Po pogovoru s prodajalcem sem prišel do zaključka, da na FSD ali pustiš originalne fedre ali se poslužuješ Eibach-a. Koni pa konkretno za 159ko ne dela vzmeti.

Glede gum pa nisem jamral, da ne poznam homologiranih dimenzij, niti da nebi vedel kolk katere stanejo. Pa frustracij, zato ker 16-colske furam, tud nimam. To sem izpostavil zaradi dejstva, ker bi višino rad čimbolj obržal, oz minimalno spuščal, kjer pa imam (recimo z pro kit in 17˝) dve opciji:
- homologirano dimenzijo in spust cca 15-20mm, kar bi blo bolj sprejemljivo
- nehomologirano dimenzijo in spust cca 25-35mm, kar mi ni več tok všeč, oz igranje z distančniki
Vsekakor bom pa enkrat še z metrom do avta stopu in v domači garaži pogledal, kolk maneverskega prostora imam.

Feltne bom pa nove kupoval, ker bi rad imel letno-zimski komplet. In ker bom kupoval nove, sigurno ne bom še enih 16˝ kupu, glede 17-colske dimenzije na 159 je blo pa tud že velik žolča prelitga. In ja, človeku se res butast zdi plačevat 50€/komad več, samo zato ker je v kartončku glupa homologacija, ki je konkurenca v istem razredu nima. Ampak pustimo to ustrezni drugi temi..
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To glede dimenzij seveda ni letelo na tebe (oprosti če si tako razumel), ampak na splošno pri teh 159-kah lastniki dostirkat iščejo neko cenejšo dimenzijo in jamrajo, namesto, da bi se pred nakupom pozanimali kako in kaj. Jebat ga, ena analogija - če zgradiš hišo na potresnem območju nimaš kaj jamrat ko pride do potresa.

225/45-R17 izgleda prav smešno majhna proti 225/50-R17 v živo, in niti ne zapolni koloteka, ki je pri 159-ki umerjen za večjo dimenzijo, tako da avto izpade smešno.

Meni se ne zdi brez veze palečvat 50e po gumi, ker je na to treba mislit pred nakupom, vsak avto ima pač svoje cene vzdrževanja.

Dimenzijo 225/50-R17 pa ima tudi konkureca (Audi A4, itd...), Citroen C5 in Insignia pa imata celo 225/55-R17, kaj bi šele tam eni jamrali in iskali nelegalne poti da bi kupovali neke majhne neustrezne dimenzije.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
GT_turbo
Alfist
Alfist

Ah.. 18˝ bom vzel, pa mirna bosna :D
žan
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Slovenske Konjice

Zdravo!
Jaz bi pa rad znižal mojo alfo 147 2001 letnik in me zanimajo predlogi, kaj narediti. Ali je res da original amortizerji, blažilci ne sledijo športnim fedram al nekaj takega..? Razmišljam o nakupu vzmeti Eibach Sprtsline (-45/50 mm), Eibach Prokit (-30 mm) ali H&R (-35 mm). Zanima me, če ima kdo vgrajenega kaj od tega in kako je kaj pozimi, pa mogoče kakšna slika. Lepo prosim za pomoč!:)
GT_turbo
Alfist
Alfist

Pozna kdo vzmeti Spax SSX?
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

žan napisal/-a:Zdravo!
Jaz bi pa rad znižal mojo alfo 147 2001 letnik in me zanimajo predlogi, kaj narediti. Ali je res da original amortizerji, blažilci ne sledijo športnim fedram al nekaj takega..? Razmišljam o nakupu vzmeti Eibach Sprtsline (-45/50 mm), Eibach Prokit (-30 mm) ali H&R (-35 mm). Zanima me, če ima kdo vgrajenega kaj od tega in kako je kaj pozimi, pa mogoče kakšna slika. Lepo prosim za pomoč!:)
Original amortizerji niso vredni pol litra mrzle vode. Lahko menjaš samo fedre, ampak ti bo tako zabijalo čez luknje, da boč v roku enega leta menjal še amortizerje.
Jaz sem zdržal kakšno leto in pol, potem pa sem imel dovolj nabijanja.
Če že greš menjat, menjaj komplet fedre + amortizerje, in ti ne bo žal.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsekakor je bolje imeti komplet športne amortizerje in vzmeti, kot pa samo vzmeti. Vendar tako porazno samo z vzmetmi pa tudi ni, sam vozim eibach pro kit na original amortizerjih že 4 leta in ni nekih problemov, je pa treba paziti pri luknjah, ker rado zabije če si nepazljiv.

Vedi, da so dobri amortizerji še dodatnih 500€. Vidim, da imaš približno enako staro 147 kot jaz, sam grem trenutno raje za ta denar za 10 dni na dopust, kot pa da bi menjal amortizerje s katerimi ni nič narobe za športne in imel malce boljšo in udobnejšo lego. Tisti ovinek dva na teden, katerega na polno prekrivim, pa tudi s takšnim setupom z nasmeškom do ušes odpeljem :wink:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Je tud razlika ali avto voziš vsak dan 2 ure ali pa enkrat na tedn za vikend...

Vsakodnevno zadeva postane utrujajoča...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Vsako fejst trdo podvozje postane pri vsakodnevni vožnji tečno in utrujajoče. Sploh, če se moraš vozit po sama-jama cestah, ko te premetava in zabija na vsakih 5 metrov :roll:
Odgovori
  • Informacija