Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Matervola.

Pred enim tednom se je prodajala zelo ugodno ena 159, pa sem dal na net svoj avto. Avto je je prodal, dam svojega z neta, potem se pa pojavita ti dve.

Kaj vemo?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4665796&show=1
Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4760065&show=1
Slika
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

preverjena 159 je daleč od problematičnosti, sploh faceliftan model,
jaz v 27.000 km v zadnjem letu nimam pripomb, vse štima, poraba tudi sprejemljiva, malo pod 7l
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

Ta zlata 156 TI je vsaj kakšen mesec že na avto.netu.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tole zlato se mi zdi da sem enkrat videl. Zapomnil sem si jo zato ker je TI in ker je bila podrajsana po celem desnem boku. Zgledalo mi je tko kot bi se nekdo hotel nekam stlačit in ni šlo, pa kar ni ustavil in je potegnil čez cel avto. Zgledalo je tako kot bi bilo v kak beton podrajsan. Sosed je imel podobno pobrajsan, ko je prišel nabasan bomov in je garažna vrata sfalil... Ne vem pa če je ta z neta ista kot ta ki sem jo jaz videl
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

žival napisal/-a:
kixs napisal/-a:Matr, da ne bi 159 toliko zrla in bila malo manj problematicna, bi jo kupil :evil:
Od kje ti ideja, da je 159 problematična?
Mislim, da je ena tema, kjer folk ene in iste zadeve kritizira. Popravila pa niso ravno poceni.

Glede teze pa je tudi ze bilo receno, da je to en fail. 159 je tank in zaradi tega pac mora pit! Ampak js hocem avto in ne tanka :x

lp
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Mat'r me razpizdi, ko grem gledat avto in v oglasu pise Odlicno ohranjeno!! Kar seveda niti priblizno ni!! :evil:

Ok... pozna kdo te GT-ke? Vse so seveda odlicno ohranjene :lol:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4675624&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4751988&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4598060&show=1

Ali pa kaksno dobro GT, ki se prodaja? Mora biti diesel.
Vse GT-jke na avto netu

Kateri letnik oz. oprema mora biti, da original avtoradio podpira MP3-je?

lp
Slika
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

kixs napisal/-a:
žival napisal/-a:
kixs napisal/-a:Matr, da ne bi 159 toliko zrla in bila malo manj problematicna, bi jo kupil :evil:
Mislim, da je ena tema, kjer folk ene in iste zadeve kritizira. Popravila pa niso ravno poceni.

Glede teze pa je tudi ze bilo receno, da je to en fail. 159 je tank in zaradi tega pac mora pit! Ampak js hocem avto in ne tanka :x

lp
Previden moraš biti pri nakupu, da so vse stvari bolj kot ne poštimane (letev, egr, lmm), pa še morš bit pripravljen na kakšne izredne probleme z njo... pač dejstvo je, da je ALFA 159 res problematična, nikoli ne veš kaj jo piči... če pa črto potegneš, so pa navsezadnje vsi avti problematični, če ne bi bili, ne bi bilo servisov in tako naprej... problemi so - problemi bodo :) -nasploh v življenju mislim...
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Matr, men se eni zdite kt strelovodi za vse pizdarije, k se lah nardijo. S svojo 159 sem v desetih mescih obrnu cca 40kkm in je bil največji izvenserijski strošek (poleg sprednje značke) 36€ za plinske vzmeti prtlažnika. Od kar mam avto je overall povprečna poraba 6,9l/100km, pri povprečni hitrosti 80km/h, tko da se men še zdelč ne zdi, da je to tank. Če ti je pa preveč, si pa na plin predelaj al pa nek šparovček kupi, da ti bo pil 0,05l manj kot zdaj :roll:
malini
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: KRŠKO

Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

malini napisal/-a:Pozna kdo? Me zelo mika :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4750067&show=1
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=64849

Očitno preprodajajo avtomobile
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

po prebranem jih ima pol tale alifca 100000km več :D
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

kixs napisal/-a:
žival napisal/-a:

lp
Glede teže to drži samo do 2009, naprej od tega letnika pa je 159 celo lažja od vse konkurence. Pa že prej je bilo razlike le za pol tank, napram ostalim. Pa se vsi tako zjudate glede tega kot da drugače v živo nikoli ne bi nikogar peljali v avtu, ampak samo sebe pa vedno s samo 20 litri v tanku.

Edini serijski problem na 159 je bila do leta 2007 letev. Za tiste, ki pa kupujejo dizle in delajo malo kilometrov pa se pojavlja še problem EGR ventila, ki pa je poceni rešljiv. In to je to kar se problematičnosti tiče.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo ponosno sporočam da sem presrečni novopečeni lastnik "nove" Alfe Romeo 159 1.9jtdm :) Ko sem že izgubil vse upe za nakup tega avtomobila, se mi je iz neba prikazala tale lepotička.

Ob tej priožnosti naj prav lepo zahvalim uporabnikoma rastek ter aless za informacijo glede nakupa. Je res bila letnik 2009 in napram vsem ostalim, ki sem jih ogledoval širom po Sloveniji, je bil ta avto bomba. Nobene praskice, ohranjena u nulo, kot da ne bi imela celih 86.000km :) Plus tega, da je avto razen opazne turboluknje fantastika za vozit, točno to kar sem želel in upal da bo :)

Tak da fanta, če se kdaj slučajno srečamo dam za plato pira ali plato soka, kar komu bolj paše :)

L.p.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kolk opazna pa je turboluknja? Če avto ne potegne dobro že tam nekje pri 1800 obratih, pejt spucat EGR ventil in bo boljše :)
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

zdaj jo pa le predstavi v galeriji...

drugače pa mi lahko kdo s prve roke pove težko 159ke po letu 2009?
Zaklenjeno
  • Informacija