Kvaliteta goriva/nafte

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja, razumljiv je res za silo.

Ne vem kako naj recem. Ampak cisto vsak s katerim se pogovarjam hvali nekaj drugega.

Meni je najbolj merodajno to, da naredim cim vec kilometrov in to na povprecje vec tankov in priblizno enako voznjo.

Trenutno "testiram" Agipov diesel, ker je en rekel, da je to v SLO ziher najboljse gorivo. :?

Zaenkrat gre pocasi h koncu drugi tank. Se ene tri naredim, pa bomo videli.

Kot sem pa ze prej napisal, sem zaenkrat testiral OMV in Ultimax Diesel. Po kar nekaj tankih, lahko zagotovo recem, da z Ultimaxom naredim vec.

PS:
Vse kar me zanima je nizja poraba.

lp
Slika
Jersy
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Zanima me če je dko že tankal na MOL-u in kako je bil zadovoljen

oz. kaj menite glede Petrola in OMW?
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Postojna

MOL ima najbolj kvalitetno nafto,meni se full pozna...zaradi nove rafinerije na Madžarskem je dosti bolj čista od ostalih,toliko je meni znano,tako da če le imam možnost tankam na Mol-ovi črpalki,samo pri nas na notranjskem vem samo za eno v Logatcu...meni se u glavnem občutno pozna na moči in porabi!
Uporabniški avatar
Zhagar
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
Kraj: Ljubljana

Baje ima Agip še boljšo nafto od MOLa, se pa pridružujem Zux-ovem komenatrju, da je MOL bolj kvaliteten od Petrola/OMW-ja.
Jersy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

no jutri grem ravno mimo slovenske bistrice, pa me zato zanima, ker sem tudi na nekih drugih forumih prebral o mol-u, da je kvalitetnejši od ostalih.

hvala za info
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tankam na črpalki, ki mi je najbližja, ko se mi prižge lučka, povečini je to Petrol. V vseh teh letih nisem opazil nobene razlike v delovanju avtomobila, neglede na to kje sem tankal. Pa naj gre za dizel, bencin, avtomobil, motor....itd
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Foggy napisal/-a:Tankam na črpalki, ki mi je najbližja, ko se mi prižge lučka, povečini je to Petrol. V vseh teh letih nisem opazil nobene razlike v delovanju avtomobila, neglede na to kje sem tankal. Pa naj gre za dizel, bencin, avtomobil, motor....itd
-fajn,ni mi treba ponavljat :D
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Celje

Jst ko sem imel še 1.6ts 147ko sem probaval tankat na različnih pumpah, in mi je omvjeva 100ka držala najdlje in avto je najlepše delal. Preizkušeno. Za nafto pa nevem povedat, izogibam se petrola tudi z prejšnjo sem se ker imajo baje bencin tak z vodo mešan da adijo...

Nafto tankam omv in pa MOL, pri omvjevi nafti se včasih pojavi cukanje na nizkih, z molovo pa teče izredno lepo.

LP
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Ja itak mešano imajo z vodo. Ko še tebe ni bilo na svetu Ziga. so dve stvari izumili in to se imenuje računalnik ter senzorji. Vsakič, ko je preveč vode v rezervoarju oz. določen odstotek, ti pumpe zablokirajo, katere so vezane na tisti rezervoar.

LP Jaka
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Tankam na črpalki, ki mi je najbližja, ko se mi prižge lučka, povečini je to Petrol. V vseh teh letih nisem opazil nobene razlike v delovanju avtomobila, neglede na to kje sem tankal. Pa naj gre za dizel, bencin, avtomobil, motor....itd
-fajn,ni mi treba ponavljat :D
x2

LP
Uporabniški avatar
apersa
Alfist
Alfist
Kraj: Koroška
Kontakt:

tudi js delam tako samo čez zimo pa grem parkrat res v avstrijo na AGIP tankat avto lepše vžiga kot pa če je nafta s Petrola ali omv-ja,pa odkar sem nehu na Omv-ju tankat mi avto ne cuka
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Osebno ne tankam več na Bledu, ker je po obisku te pumpe vedno cukanje na sporedu, prav tako me OMV v Brežicah in en Petrol na koncu Dolenjske ne bo več videl.

Kar se vode v bencinu tiče, mi pa dol visi za neke senzorje, dokler so ljudje zraven in dokler bom iz tranka vodo ven zlijal ali jo opazoval v filtru.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Postojna

Jaz sem govoril samo o dizlu-nafti,po mojih izkušnjah je MOL zakon samo črpalk nima velik,vsaj na našem koncu!
Kar se tiče Agip ima popolnoma isto gorivo kot Petrol,če je tu razlika je seveda v tem koliko H2O vsebuje določena benz-pumpa...
Drugače tudi sam tankam na Petrolu ali Agipu Ali OMW-ju ni panike,avto pelje,kdor ni probal pa naj le če ima priliko proba tankat dizel na MOL-u,vrjamem da bo opazil razliko...
Tudi sam nisem vrjel dokler nisem probal!
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

viewtopic.php?t=11982&highlight=kvaliteta+goriva

Še malo branja v že odprti temi.
muso
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Murska Sobota

Sam tankam svoja alfo 156 1.9 jtd 16v samo na molu. enkrat sem natankal na petrolu in sem jo komaj spravil do 170 km/h s tem da so zaradi črnega dima za mano morali z meglenkami voziti. prav tako se mi je zgodilo na dopustu v italiji, ko sem tankal na AC na OMV. dočimi sem opazil da motor lepo deluje in manj potroši tudi na gorivo, tankano v nemčiji in franciji. doma pa nič drugega kot MOL.
Odgovori
  • Informacija