AR 159 prve težave

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Pozdravljeni,
evo v petek nabavil rabljeno alfico letnik 2009 ter do danes ugotovil dve stvari.

1. plastika pod volanom, na desni strani od kolenskega airbaga je nekako čudno odstopila in sedaj na dotik škripa kot sam hudič, pri vožnji sicer čričkov ni slišati vendar se bojim da bo slej kot prej začelo.

2. na zadnjem delu torej prtljažnem delu okoli znaka in v radiusu 30 cm so majhne skoraj neopazne rjave pike. Po včerajšnjem pranju avtomobila sem opazil da je najverjetneje to površinska rja :? Na notranji strani prtljažnika je tapeta na levi strani malce čudno stran torej je velika možnost da je bil avto zadaj obtolčen ter nato poklepan.

Sedaj me zanima, glede na to da je še avto do oktobra v tovarniški garanciji če lahko na to zahtevam reklamacijo pri uradnem serviserju. Torej da mi tisto plastiko popravijo nazaj ter pregledajo kaj se je dogajalo na zadnjem delu vozila. Če je kdo imel kakšne podobne probleme bi prosil za kakšno pomoč pri urejanju zadeve. Prav tako me zanima ali alhko garancijo uveljavljam kjerkoli ali pri serviserju kjer sem avto kupil. (namreč sem iz okolice Celja pa se ne bi zdej ravno za vsako figo v Mb vozil).

Hvala :)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Reklamacijo glede plastike lahko uveljavljaš na kateremkoli uradnem servisu, tako ali tako pa je eden boljših ravno v okolici Celja.

Zadaj pa je bil avto skoraj zagotovo razbit, ampak to pa seveda ne spada pod garancijo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
rogirogec
Alfa Member
Alfa Member

pri celju imaš v škofji vasi stepančiča. če ne pa uporabi telefon.
sajer
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Grosuplje

Tiste rjave pikice,lepo spoliraj pa je,to je sam površinsko, najverjetneje od zavornih oblog.Sam sem imel isto.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-iz naslova sem mislil,da gre za hujše stvari,če kdo samo naslov prebere,bi mislil,alfa pač,okvare,normalna stvar... :wink: :doubt:
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja no..mogoče sem picajzlast ampak vseeno ni ravno fajn da plastika znatno stoji stran pri leto pa pol starem avtomobilu srednjega razreda, kot da bi bil neki korejec iz leta 1995 :)

Za tiste pike bom še povprašal, drgač je pa bil moj namen izvedeti samo na hitro glede uveljavljanja garancije. Sem pa že uredil in ga naslednji teden peljem k Stepančiču pa da vidimo kako in kaj.

Hvala vsem za pojasnila pa lep pozdrav :D
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

sajer napisal/-a:Tiste rjave pikice,lepo spoliraj pa je,to je sam površinsko, najverjetneje od zavornih oblog.Sam sem imel isto.
Tiste rjave pikice se ne polira ampak se odstranjuje s plastelinom, oz z namenskim čistilom ki to poreže dol,potem pa še s plastelinom. Polira se čiste površine...čisto tako mimogrede, dobrohoten nasvet.

LP M.
sajer
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Grosuplje

Miholl napisal/-a:
sajer napisal/-a:Tiste rjave pikice,lepo spoliraj pa je,to je sam površinsko, najverjetneje od zavornih oblog.Sam sem imel isto.
Tiste rjave pikice se ne polira ampak se odstranjuje s plastelinom, oz z namenskim čistilom ki to poreže dol,potem pa še s plastelinom. Polira se čiste površine...čisto tako mimogrede, dobrohoten nasvet.

LP M.
Jest sm jih spoliral z grobo polir pasto,nato pa še s fino.Pa je šlo vse lepo dol.Sm že neki avtov spoliral tk da vem kaj počnem. :D
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Medvode, Izola

A lahko malo poslikaš to plastiko, ki visi oziroma, ki škripa in prilepiš kakšno sliko?

Drugače pa - predstavi nam tvojo alfico =D> Kakšno slikico, kje si jo kupil itd..
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Pa lepo bi bilo če bi poslikal tele pikice,da vsaj vemo o čem je govora.
Lahko pa da te pikice niso rja in je samo kaj drugega gor ˝špricnilo˝.
Tudi sma imel po vratih levih in desnih ene črne-rjave pikice gor Wtf?? sm mislo kaj bi lahko to blo,kot kaka barva je zgledalo.Nakar sem ugotovil,da sem se pelu po frišnem zakrpanem asfaltu pa mi je bitumen nametalo po vratih #-o .Seveda se ga pa da odstranit brez problema.

l.p.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Predstavitev še sledi, sem ravno v sredo lepo opral avto in ga znotraj posesal in počistil. Ker nisem imel fotkiča zraven, pa še mal nesreče z vremenom je bil avto po 30 minutah spet umazan nazaj, notranjost smo pa včeraj zrihtali s štirimi kolegi po blatnem kresovanju #-o Takega pa ne bi ravno gor dajal-si le zasluži primernejšo predstavitev :)

Tisto plastiko jutri pofotkam če se bo videlo kej, pa da dobim še kakšno mnenje kako bi lahko do odstopa prišlo, ker meni ni čisto jasno. Enako velja za pikice za katere sem skoraj prepričan da so neke vrste površinska rja.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo, avto še ni star 2 leti pa je šel mehanizem za odpiranje zadnje leve šipe...

EDIT: Kar pa po brskanju foruma niti ni tako neobičajna hiba :)
Odgovori
  • Informacija