JTDm cuka med 1500 in 2000 obrati

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če si iz Ljubljane potem ni problema, se komot dobiva da poglevada kaj jo muči...

Drgač pa smola tole. Si sigurna da je servo pumpa, ali je volanska letev (ki je znan problem na teh avtih pred 2007 letnikom)?

V vsakem primeru zna biti drago :/
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Sicer ne znam nič pomagat, bi pa šel na kavo zraven, me zanima kakšna ženska kupuje diagnostične kable za svojo alfo. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

takšna, ki ima dolge nohte in oblečen minič (med samim šraufanjem in diagnosticiranjem) žal ne, te moram razočarat ;)
Mene pa bolj kot sama kava zanima rešitev problema, ki me pesti tolko, da sem resno začela razmišljat o menjavi avta.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jest bom šel v nedeljo ali ponedeljek mimo Ljubljane, tko da če boš imela pol urce časa se lahko ustavim in da vidimo to čudo... edin za servo volan pa nemorem pomagat :D

Ti pošljem na ZS kdaj...
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Servo pumpa crkne zelo zelo težko. Najbrž se gre za volansko letev, predvidevam da "zginja" servo olje in ga je potrebno dolivati... Kmalu bo pa masovno teklo ven, ne se voziti...
Za to je bil vpoklic in prejšnji lastnik tega najbrž ni uredil, oziroma je avto najbrž uvoz?
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

servo pumpa je že zamenjana in ja je bila kriva...ne vem kako se to lahko zgodi, ampak meni se je. :? Baje je bila težava v sami posodi za servo olje/tekočino...tam naj bi bilo zelo temno olje in filter/mrežica noter naj bi bila povsem zapacana! In tako je šla pumpa, letev je OK.
Zadeva torej obnovljena, ima garancijo in upam, da bo OK. Ne vem pa če je prejšnji lastnik uredil volansko gred, ker je avto res uvožen iz Belgije, je pa avto imela v lasti leasing hiša in morda bi ga lahko dala poštimat, ko je to bilo potrebno.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Kakšne barve olje pa je bilo noter prej pa kakšno sedaj? Zeleno?
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja sej so ble tezave s posodo za servo olje, in jo je bilo treba zamenjat

PS:mazde so imele tudi vpoklic :doubt:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

zdej mam pa tud jst isti problem s cukanjem sam da pri meni nakonc še crkne :(

(ah ja kompjuter pa ne pokaže nič )

tako da me zanima kako boš rešila ta problem
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ventil na bosch pumpi je dober? kolk barov da avto, ko vergla?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

oj,

@ R2: seveda bom obveščala kako napreduje zdravljenje. Crknila mi pa zaradi tega še nikoli ni, imam pa občasne težave z vžigom, ker mi noče zaverglat, dokler ne vzamem kontakta in dam ponovno, potem pa v prvo.
@ crazy alfiista: za ventil na bosch pumpi ne vem, nisem preverjala. Bom pozorna na tlak pri zagonu.
@ ziga22: olje je bilo zdaj notri čiiiiisto temno, umazano, tako črnkasto, prej pa žal ne vem, ker tega pa res nisem sama nič preverjala v tem letu odkar jo imam.
@tribesman: na žalost me do torka zvečer ali srede zjutraj ne bo v Ljubljani. Bi pa res bila vesela, če bi se dobila in malo pogledala stvari, sploh če se spoznaš na fiatecuscan, ker jaz se bolj slabo, se bom pa z veseljem naučila kaj novega.
Zdaj pa lahko noč, dolg dan je bil :) aja pa lep prvi maj vam želim vsem skupaj.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bleu napisal/-a:takšna, ki ima dolge nohte in oblečen minič (med samim šraufanjem in diagnosticiranjem) žal ne, te moram razočarat ;)
Mene pa bolj kot sama kava zanima rešitev problema, ki me pesti tolko, da sem resno začela razmišljat o menjavi avta.
:lol: A je kdo o videzu ali miničih kaj rekel, ženske takoj na sex pomislite...KAVA, ne pa miniči-pičiči. :mrgreen:
Zarad mene si lahko v delovni obleki. :P

Pri alfi se pa kar navadi, da bo preizkušala tvojo zvestobo...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Bleu napisal/-a:oj,

@ R2: seveda bom obveščala kako napreduje zdravljenje. Crknila mi pa zaradi tega še nikoli ni, imam pa občasne težave z vžigom, ker mi noče zaverglat, dokler ne vzamem kontakta in dam ponovno, potem pa v prvo.

če imaš probleme z vžigom boš mogla obiskat dober uradni servis kjer ti bodo naredili SOFTWARE UPDATE in regeneracijo DPF... pri moji 159 je to rešilo probleme :)
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

hoj,

kolega mi je posodil EGR ventil za testirat, vendar je pa od alfe 166, ali to paše na mojo 159 ali ne? Kdo ve?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mislim da bi moral pasat...

Tvoj je 8 ventilski motor, če je njegov 10 ventilski (ker 166 so imele samo 5 cilinderske dizle) bi moral pasat, če pa ima 20 ventilskega pa ne paše...
Odgovori
  • Informacija