Napaka: ASR, VDC, ABS, Hill holder, ...

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bomber111
Alfa Junior
Alfa Junior

včeraj naredim 180 km, nato tankam na omv 15 litrov, naredim 200 km tankam po dolgem času na petrolu na avtocesti 15 l in po kakih 20 km začne avto narahlo cukati in potem vedno bolj, nato javi napako ASR in VDC in nekaj v zvezi "Hill holder.....". se pripeljem do doma še 30 km. sedaj avto močno cuka, peljati se skoraj ne moreš. na dispeyu nonstop svetijo vse te napake in števec od goriva se pomika med 1/4 kolikor je noter in prazno ter prižiga se lučka za gorivo.
vse skupaj, kot da bi se računalniku zmešalo. sem poskusil odklopit akumulator in z drugim akumulatorjem pa je isto.
a je možno da bi bila kaka katastrofa od nafte?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Ne vem zakaj bi se ti zarad slabe nafte prižigal asr, vdc in hillholder failure,....
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zelo malo verjetno da bi kvaliteta goriva vplivala na delovanje ASRa, VDCja in ostalih stvari ki jih nadzira računalnik ABSa... Samo glede na to kaj se ti dogaja, pa da se števec sam od sebe dviga in spušča, bi rekel da preveri kaj je s tvojo maso (minus priključek na akumulatorju).

ABS računalnik je najbolj občutljiv na nihanje napetosti. in se zelo hitro spunta z raznimi napakami. Računalnik motorja ne bo začel jamrat z napakami, bi pa cukanje bilo dokaj logična posledica.

Če maš šanso da najdeš nekoga ki ima kabel in program na računalniku za povezavo na ABS in motorni ECU, da pogledata če je notri shranjena kakšna napaka, pa da se preverit kakšna je napajalna napetost obeh računalnikov.

Pa poglej kabel ki gre iz minus sponke akumulatorja na šasijo avta. Lahko se je razrahljal vijak ki to drži, lahko pa da je bil avto že kaj štrihan in niso obrusili mesta kjer se kabel priključi na karoserijo (tak primer sem že imel, in so bile posledice podobne).
q4
Alfa Junior
Alfa Junior

bomber111 napisal/-a:včeraj naredim 180 km, nato tankam na omv 15 litrov, naredim 200 km tankam po dolgem času na petrolu na avtocesti 15 l in po kakih 20 km začne avto narahlo cukati in potem vedno bolj, nato javi napako ASR in VDC in nekaj v zvezi "Hill holder.....". se pripeljem do doma še 30 km. sedaj avto močno cuka, peljati se skoraj ne moreš. na dispeyu nonstop svetijo vse te napake in števec od goriva se pomika med 1/4 kolikor je noter in prazno ter prižiga se lučka za gorivo.
vse skupaj, kot da bi se računalniku zmešalo. sem poskusil odklopit akumulator in z drugim akumulatorjem pa je isto.
a je možno da bi bila kaka katastrofa od nafte?
Pri meni je bilo točno tako. Rezultat menjava nosilca injektorja in okrog 100 EUR. Ne vozi se okrog in po praznikih na servis.
bomber111
Alfa Junior
Alfa Junior

danes zjutraj peljal na servis k Petrovčiču. upam da me ne bo na rit vrglo ko bom videl račun.
bomber111
Alfa Junior
Alfa Junior

avto popravljen. kriv je bil en konektor na dizi oz. nekaj takega. cena konektorja 20 eur. je pa s servisom stalo 385 eur. a ni to nekolika drag servis?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zelo drag...

Material stane 150€ max, dela pa ni eno uro, pa tud če to prvič v življenju delaš. Seveda se na uradnem servisu vse plača po normativu...
Matej46
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Srednje Bitnje

Zdravo

Evo men so se isto včeraj prižgale lučke ni avto delou na vse 4 colindre,tako da sem ga moral naložiti na prikolco :(

tuki sm prebral,če se ti prižgejo te lučke-uglavnem kr vse utripa pa piše na displeju,check engine.... da je indikator crknu na vbrizgalni šobi, če kdo ve kako najceneje popraviti-a je res da stane 20€ ??
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj pa naj bi bil "indikator na šobi"? Ne poznam take stvari...
Matej46
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Srednje Bitnje

ja isto kot piše v zgornji temi se mi je zgodilo...zdj se mi moj serviser ne oglasi-nevem a je na morju a kaj-pa še vikend je.. Jutr moram nujno avto spravit do mehanika zato me zanima..če kdo kaj pozna,pa še na prikolci mam avto.
Konektor je sm zdaj še enkat prebrau... :))
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tukaj je pomojem govora o konektorju na injektorju.

Pa se rima se
LP :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija