156, prtljaznik za kolesa

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Thema
Alfa Junior
Alfa Junior

Vozim 156, brez vlecne kljuke brez nicesar na strehi.
Letos sem zacel zelo aktivno biciklirat in bi potreboval prtljaznik za kolesa.
Na trziscu je na voljo marsikaj, je pa vecina tega za streho ali pa za na vlecno kljuko.
Videl se pa neke varijante ki se napenjajo na prtljaznik z trakovi...

A je tukaj se kak kolesar in kaksen prtljaznik uporablja?
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

tisto z elastikami na prtljazniku se meni ne dopade, pa sem samo na sliki gledal in v zivo nenamontirano. Ne gleda ravno kvalitetno narejeno, poleg tega je univerzalno in za 150 modelov avtov. Je pa poceni.
Jaz mam precke od Fape in so grde ko sam satan. So pa dokaj kvalitetno narejene, sam jaz jih dam takoj po uporabi dol. Za bicikle pa definitivno Thule.
Sem pa enkrat videl na eni 156 originalne precke in so ble zelo licno narejene, ampak to res samo enkrat. Ce jih kdo kje vidi al pa ce je zmerna cena na pooblascencu, sam nisem nikoli spraseval.
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

mi mamo na avtu strešne nosilce že vrsto let in se kolesa vozijo brez problema, se pa splača dat kakšne evro več (beri thule), razlika je tudi če kupiš poceni nosilec pri primežu, ki stisne "štango" kolesa. če imaš tako kot jaz v zgornjem delu kjer stisne kolo, bolj ovalno "štango" ga bo zelo slabo stisnilo skupaj in pa tudi ta roka ki ga drži je pri low budget nosilcih ne tako močna, mnogo bolj "pleše", ni tako fiksna

kolega je imel prometno nesrečo (bočno je nekdo prileti vanga) in je mislil da mu je odtrgalo z strehe kolesa, ampak thule je zdržal vso silo, tako da se splača :)
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Odgovori
  • Informacija