Desni žaromet osvetli večji del cestišča in tudi malce višje sveti, saj osvetljuje zunanji rob cestišča in s tem morebitne pešče, ovire, itd.....
V državah, kjer vozijo po levi strani cestišča, pa to funkcijo opravlja levi žaromet. Zato je potrebno pri uvozu takšnega avtomobila tudi zamenjati žaromete.
Res je, da mi desni žaromet sveti višje in močneje. Res pa je tudi, da pri prejšnjih avtomobilih tega nisem zaznal. Sem mislil kupiti nove žarnice, ampak zdaj bodo še malo počakale... Hvala za odovore , LP
Razlika v svetilnosti žarnice vseeno nebi smela biti očitna (npr. če stojiš 10m pred avtomobilom morata žarometa prebl. enako svetit).Na svetilnost precej vpliva starost žarnice.Lahko, da je ena precej starejša od druge ali pa imaš kakšno žarnico kontra vstavljeno v parabolo in zato višje sveti.Lahko je tudi sama parabola zamaknjena itd...malo preveri.
Lahko tudi raziskuješ dalje in pomeriš napetost na obeh žarometih...
Videl sem že precej 147, ki jim je ena bolj svetila kot druga, in tudi meni je že uspelo površno zmontirati žarnico v luč, in je svetilo zelo popačeno. Samo milimeter zgrešiš, pa je vse narobe.
Preglej, če se žarnice lepo prilegajo nosilcu na paraboli.
Videl sem že precej 147, ki jim je ena bolj svetila kot druga, in tudi meni je že uspelo površno zmontirati žarnico v luč, in je svetilo zelo popačeno. Samo milimeter zgrešiš, pa je vse narobe.
Preglej, če se žarnice lepo prilegajo nosilcu na paraboli.
Enako se je zgodilo tudi pri meni vendar pri 156 FL. Pri sprednjem levem žarometu je namreč tako malo prostora za menjavo, da vse delaš na pamet.
Ne vem, nisem jih še menjal, ker imam avto le kakšen mesec. Zgledata pa povsem enaki žarnici. Bom torej poiskusil kupiti nove, pa bomo videli. Pa še to? kam mora biti obrnjen tisti jeziček na žarnici, ko jo vstavljaš? levo desno navzdol, navzgor. Namreč gledal sem tudi že z ogledalu, pa nisem opazil kakšne zareze, da bi se ta jezišek prilegal. Hvala
Ne kupuj zarnic, ker ni nic narobe z njimi. 100% imas narobe vstavljeno zarnico. Jaz ko vstavljam zarnico, gledam spredaj skozi parabolo ce je lepo poravnana, pol jo probam pa se zavrtet...ce je ne morem zavrtet je ok, ce se ti pa premika/vrti, pol pa jezicek ni sedel v utor.
Res je. Šel sem na servis, da so mi pogledali nekaj na podvozju, in povedali, da je bila desna žarnica narobe vstavljena. Da je menda reža za jeziček na žarnici na spodnjem koncu. Ko pridem domov, bom preveril z ogledalu, nisem pa še tudi ne pogledal, ali sedaj svetita enako močno, ker še ni tema. Hvala lepa za pomogoč in odgovore. LP
Bom tole staro temo uporabu...A imajo 156-ke že v osnovi tolk slabše luči od nekaterih sodobnejših avtomobilov?Mam Megana 2009 in se ponoč dan nardi,ko przgem luči,pa niso xenon...Na 156-ki so na novo spolirane in tud znotrej zgledajo parabole čist OK,ampak razlika do Megana je OGROMNA.
Bi blo z vgradnjo kakšnih Magneti-Marelli kej bolš? Pozna kdo luči Dayline,ki se oglašujejo na avto.net? Mi zgledajo hudo lepe,samo ne vem kakšna je kvaliteta. http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5041544
LP
jaz sem najprej menjal žarnice, je bila vidna razlika samo ne taka kot sem pričakoval, nato sem spoliral isto kot ti ampak je bilo dobro samo kakšen dan, izgleda da je vročina od žarnic spet vse uničila plastiko ( plastika je na otip postala hrapava ), sledila je vgradnja novih in rezultat je bil wow
sem pa nabavil gt luči, ker me daylight niso potegnili, osebno mi ne pašejo na 156