Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jaz ne, vreme. :|
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V Rijeki naj bi bilo lepo, bolj me skrbi do meje... Zjutraj bom vseeno vstal in ce bo lepo, potem grem.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

bass napisal/-a:V Rijeki naj bi bilo lepo, bolj me skrbi do meje... Zjutraj bom vseeno vstal in ce bo lepo, potem grem.
s kolegom sma se danes za isto potezo odločla...če bo obetavno zjutraj grema 8)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Izlet na grobnik uspešen.
Krenil sem preko Ilirske Bistrice in Rupe, je ta ruta po mojem lepša od Kocevja in Delnic. Tam sem najprej kupil karto za panoramsko vožnjo, šel nekaj spit in pojest, obvezni WC, panoramska, spit še eno vodo, cik in potem se je zacelo grdo oblaciti. Zato sem kar na hitro krenil proti domu in prišel suh do Vrhnike, kjer je padlo par rosnih kapljic, celo drobna tocica. V Ljubljani me je pozdravila rahla rosa, a nic drasticnega.
V Rijeki je nehumano pihalo. Folka je bilo za srednjo žalost, pista pa tudi po starem, niso nic prenovili. :mrgreen:

Trenutno imam montirane Pirelli Supercorsa SP in moram reci, da je perfektna guma, za katero se bom še kdaj odlocil. Takole šmrkava pa je zgledala po cca. 10ih krogih:
Slika

Edit: Še par "akcijskih" fotk
Slika
Slika
Slika
Slika

Na AC od LJ do Vrhnike sem najprej srecal (in prehitel :P ) cudovit primerek Ferrarija 360Challenge Stradale (rdec z seveda doplacljivimi rocno naslikanimi stipesi po sredini), srecala pa sva se zopet na grobniku. Res cudovit stroj, zame osebno edini Ferrari, ki bi ga imel. Ce se nebi vreme malo skisalo bi kakšno rekel z lastnikom, ki je bil skuliran tip, se je spomnil avtoceste in je celo pozdravil.
Slika
Zadnjič spremenil bass, dne Pe Apr 29, 2011 2:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Še enkrat pozivam kolege alfiste-motoriste, če je kdo zainteresiran za track day na Panoniaringu 18.05.2011.
Imam rezervirano sobo za dve nočitvi (17. in 18. maj), pripravljen sem jo deliti s kom od vas (30€/osebo/noč).
V dvoje je lažje, saj se deli stroške kombija in goriva...dogodek je primeren za več vrst motorjev, le gume je fajn imeti primerne tudi za pisto, da se ne pregrejejo.

Vse informacije o dogodku so tu: http://pannonia2011.gody.si/
Cena štartnine: 100€ ob plačilu do 1.5.2011, potem je 130€ do zafilanja kapacitet.

No, bo kaj, alfisti, ali ste samo kavarniški dirkači? :mrgreen:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bump.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bass veliko sreče pri vožnji pa ne pretiravat. :D

Slika
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Od včeraj, 09.05.2011 legaliziran za vožnjo A neomejeno... :nsnail:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdaj se šele začne učenje. DLji si pdf buklo Sport Riding Techniques, tam boš našel vsa orodja, da postaneš varen in dinamičen voznik. Srečno. :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Hvala! 8)

Samo ko gledam sranje od prometa in vedenje voznikov v prometu, me že mineva. Me tudi kot voznika v avtošoli niso jebal na cesti niti 1%! #-o Pač, moteči člen v prometu...

Že na kolesu popizdevam, kaj vse se ne dogaja. Pa sem v dobrem mesecu prevozil do sedaj le borih 1000 km. Kja bi šele bilo, če bi res aktivno nabijal kilometre. Verjetno bi bil mrtev...........?

Preveč kaskadersko zame vse skupaj.........................
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moj cilj je popolna selitev na pisto, motor brez registracije v poliestrih in na slicksih, pa morda kak skuter za gverilo po mestni đungli, ker mi ni več fore med nedofukanci se peljat po cesti...

Motor si že nagledal, ali še ne? Ne priporočam ti ravno pavze takoj po izpitni vožnji...v tej sezoni se moraš čimveč naučit.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bass pod tvoj komentar se podpišem spodaj. Res je najbolj en maksi skuter ostalo pa pista, ker je vse skupaj res en kaos na cestah.

Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tako hudo pa zopet ni. Kupite si naked/enduro/choper motor in ne boste imeli težav, sportaki so pogojno za na cesto, z njimi se zelo težko počasi vozi....Malo tudi poglejte koliken je odstotek športnih motociklov med prometnimi nesrečami, ogromen.

Mene je minilo imeti sportaka, ker sem se zelo težko peljal počasi po cesti (sama anatomija motocikla tega ne dopušča in te sili k hitri vožnji), sedaj z Monstrom se brez problema kulturno peljem 100-120km/h in velikokrat tudi lepo peljem za avtomobilom in niti ne prehitevam, če se pelje lepo dinamično. Lepo kruzam in uživam v prečudovitem zvoku dvovaljnika...sportak je pa za na pisto. Motociklizem je sedaj postal nekaj povsem drugega in šele sedaj uživam v vožnji.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy mam Tuono (naked) dvovaljni motor, super za vozit ampak ko gledam nekatere cvetke na cesti kaj delajo z avti me včasih kar stisne da bi parkiral motor pa počakal da se sprazne cesta. Vozim pa več ali manj turistično počasi, ker mi ni do tega da bi kje odletu pod kakšen avto ali v drevo. V končnici na AC po Ljubljani se vozijo z avti en čez druzga takorečeno, sej se sliši vsak dan po radiu kok nesreč je, tako zjutraj kot popoldne.

Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@damijan

Welcome to the club =D> :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija