JTDm cuka med 1500 in 2000 obrati

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

si mel prav, Tribesman, je njegov 20 ventilski in je malo drugačen. Ga je pa uspel spucat u nulo tip, tak, da baje se da, samo moraš bit res potrpežljiv in vztrajen.
Danes sem se še z eno stvarjo zafrkavala...kot da nisem mela že dovolj pizdarij, sem šla upgradeat firmware od connect nav+. In itak mi je ostalo tam nekje vmes, tolko, da smo potem odklopli akumulator s sodelavci in se je potem dejansko sfiniširal upgrade. jooooooooj ej, sem že mislila, da je fertik z njim. :oops:
Tribesman, ko boš mel kej časa, bi se blo pa fino mal videt, da malo pregledava zadeve, če se ti seveda da :)

lep začetek tedna vsem
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ni problema, jest sem zdej praktično vsak dan v Lj v službi, tako da lahko po šihtu, če maš čas...
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

evo js mam mojo tončko porihtano bila je sesalna loputa
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

o super, da ti je uspelo popravit zadevo,... zdaj mi pa še povej ali je tvoja tončka 8v ali 16v? Ker baje 8v nimajo sesalne lopute, al sem zadnjič narobe razumela?!

Tribesman, še enkrat hvala za trud zadnjič.

Tnx, S.
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak

16v 110kw
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bleu, ni problema... a si mogoče že kej "pošraufala"? :D

r2 o kateri sesalni loputi je govora? Tisti ki pride pred EGRom in zapre dotok zraka ko ugasneš mašino, ali o tistih malih loputah v sesalnem kolektorju? Slednjih 8V mašina nima...
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja ta loputa pod egrom, ki naj bi preprečla, da se vse zatrese, ko ugasneš mašino.
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

oj družba

spucala sem EGR danes, res se je majčkeno zatikala loputka in ne una drobna palčka, ki odpira loputo,...no v glavnem sem to spucala in je blo kul slišat. Nič ni štekalo in sem bla prav ponosna nase. Seveda pa tolk kot sem bla ponosna nase (in sodelavca, ki mi je pomagu :D), sem bla tut umazana :evil:, ampak dobr, če bi to zadevo poštimal bi blo še kul. JE PA NI!!!
Alfa je še vedno cukala pri točno 1500 obratih in to pošteno. GRRRRR

Torej kaj je bilo s tisto loputo pod EGRom? in kaj so še preostale možnosti sploh?
MAF nov
EGR spucan
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfa 159 200 konjska je tresla v stantgasu , ker je bila loputa zapacana, to sem ze nkeje napisal
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma njena v štantgasu laufa k putr :D

Problem je vožnja pri nizkih obratih in pri nizkih obremenitvah. Pa kakor sem razumel, najbolj kadar je toplo zunaj...
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

SWIRL?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

8V nima swirl ventilov...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kaj pa mogoce senzor temperature?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem pregledal takrat ko sva bla na testni vožnji vse senzorje za temperaturo, in vsi so kazali "logične" cifre... Tko da...

Razen če se gre za kak slab stik na katerem od konektorjev, to pa je potem zlo težko najt.
Uporabniški avatar
m1ch0
Alfa Member
Alfa Member

Bleu napisal/-a:Pozdravljeni,

ogromno sem že prebrala o problemih cukanja Alfe. Cukanje se je začelo lani, ko se je začelo toplejše vreme, vendar takrat nisem vedela, da ima to velik pomen. Avto sem priklopila na razne računalnike, tudi pri pooblaščenem serviserju in nikjer ni kazalo nobene napake. Novembra sem se odločila za chip tuning in po tem, se je cukanje umirilo, pravzaprav sem mislila, da se je nehalo, dokler ni spet začelo biti topleje in je avto spet začel močno cukati pri rahlem gasu med 1500 in 1700 obrati. Zadnje čase pa sem opazila tudi cukanje, oziroma trokiranje motorja, ko sem vozila s tempomatom po klancu navzdol in motor ni rabil vleči, ampak je zaviral.
Ker sem parkrat opazila tudi čudno visoko trenutno porabo, sem po prebiranju posteov na forumu naredila test z LMM. Tega sem odklopila in avto je deloval lepo, nič drugače kot z priklopljenim, le cukal ni sploh. Takoj po ponovnem priklopu je avto spet cukal, zato sem se odločila, da kljub visoki ceni zamenjam merilec pretoka zraka (LMM). In avto je res nehal cukati, vendar samo za kak dan ali dva, potem pa sem opazila, da je cuknilo tu in tam, niti približno ne tako zelo kot je prej, ko je bilo cukanje med 1500-1700 obrati konstantno, ampak vseeno sem občutila kratko izgubo moči, danes pa je bilo to tudi malo močnejše sploh na tempomatu po klancu navzdol!!!
Ker sem že zapravila 190€ za nov Boschev LMM in zadeva očitno ni dosti boljša, bi prosila za pomoč! Kdo ve kaj bi poleg EGR še lahko bilo, ker le ta ne kaže nobenih anomalij...na testerju.

Lp, Sara
Meni je predkratkim pričela žvižgati turbina, ko pritisnem na gas. Mehanik mi je rekel, da je lahko problem počena cev, ali pa tesnila na turbini.S tem se mi je pričelo pojavljati isto cukanje pri nižjih obratih, kadar je zunaj toplo (zjutraj ko je hladno ne cuka) in moram zato malo bolj gas dodati da ne cuka. Sedaj si moram enkrat vzeti čas, da jo peljem k mehaniku da mi pregleda cevi in tesnila. Rekel je da bo za vsak slučaj pregledal še intercooler in turbino, vendar srčno upam, da ne bo problem v turbini.
Pa še ena stvar me zanima. Glede na to, da je 2.4 JTDm (200km) ali je normalno da tak avto komaj prileze do 220km/h? Vem da je omejitev 130KM/h na avtocesti in da je takšna hitrost več kot prehitra, vendar se mi za tak avto zdi malo.
"You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo" Jeremy Clarkson
Odgovori
  • Informacija