Menjava gumic stabilizatorja

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mislim da je 22/14, če se ne motim, 16 ima GTA...
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Kakšna je pa cena teh gumic na AT?Tudi sam bi jih menjal ker škripa kot orkester :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
LUCKY
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: notranjska

svabo napisal/-a:Kakšna je pa cena teh gumic na AT?Tudi sam bi jih menjal ker škripa kot orkester :wink:
evo tukaj si poišči: http://www.strong-flex.eu/index.php?pag ... t&Itemid=1

za mojo pride 220€ (komplet)
Henry Ford je že pred davnimi leti rekel: "Vsakič, ko vidim alfa romeo, snamem klobuk!"
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Kaj pri nas se tega ne dobi,ali je dražje :wink: :?:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
LUCKY
Alfist
Alfist
Kraj: notranjska

svabo napisal/-a:Kaj pri nas se tega ne dobi,ali je dražje :wink: :?:

se, seveda se. vargalant, sam baje da ne traja dolgo pa pride 'škrip-škrip' nazaj, tale opcija al pa še bolje PowerFlex pa bojda držite dlje!
Henry Ford je že pred davnimi leti rekel: "Vsakič, ko vidim alfa romeo, snamem klobuk!"
blazo
Alfa Member
Alfa Member

A se je že kdo lotu menjave spredaj in zadaj (ar 156) samo s temi pušami oz. powerfleksom. Kolk cajta, znanja ti vzame tak projek. Kašni so problemi s prešanjem puš na roke itd? Zadaj pomoje ni tak problem, več j*****a je verjetno spredaj - most se verjetno vzame dol. Na kaj je treba pazit, če sploh?

Če se komu, da odgovarjat seveda. ;:)
Loh se pa tud en vikend podre kakšna alfa - loh je moja testna ;) pa se mal učimo :). Seveda pod budnim očesom nekoga, ki ve kaj delamo 8)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem se nekaj zajebaval, ma se nisem menjal vsega. Zgornje roke ni problema zamenjat, pri spodnji pa sem se zajebaval z eno od gumic. Je nisem mogel ven dobit...bi jo mogel zažgat da bi se stopila ven iz roke, kar pa sem opustil.

Kako je pa na stabilizatorjih in zadaj pa ne vem (za stabilizatorje naj bi se dobile gumice ki so prerezane na eni strani da jo lahko nataknes na stabilizator brez snemanja mostu) ker se nisem menjal, enostavno se nimam casa zajebavat s temi gumicami.

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Kdo je že menjal? Bi blo fanj prebrat kakšen nasvet pred menjavo :mrgreen:
Baje je uni okvirček ki je okrog gume privarjen skupaj, vsaj tako pravijo na alfaownerju.
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Jaz sem menjal gumice na stabilizatorju. Uglavnem en kup dela da prideš do teh gumic. Most smo dol uzel ker drugač si ne predstavljam kako bi to zamenjal. Tiste kovinske objemke pa niso privarjene vsaj pri meni niso ble, ampak jih je pa treba s kakšnim dletom narazen udart ker sta kar precej stisnjeni skup.

Tko da pri meni je neko pokanje ki ga je blo prej slišat izginlo ampak cviljenje ostaja, vendar zaradi zgornjih rok.

Gumice sem pa kupil pri Veitu za 17€ in vse skup fino premazal z nekim industrijskim vazelinom ( na debelo) in sestavil zadevo tko da mora bit zej mir s stabilizatorjem.
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist

Tko da vam svetujem da se prej res dobro pozanimate kaj vam škriplje ker jaz glih nisem več ziher da je res stabilizator škripal. :mrgreen:
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Hvala. Meni poka, ne škripa :mrgreen:
A volansko moraš verjetno odvit :?:
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist

Ja volanska letev je pritrjena na most imaš 4 velike vijake.
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Apophis, mogoče imava isti problem.

V petek sem imel malo večji servis in sva z mehanikom poizkušala odkriti vzrok cviljenja. Imam pf gumice povsod in po spučanju avta gor dol in obračanju kolesa sva prišla do dognanja, da verjetno cvili tam, kjer je skrajni rob zgornje roke in nalega na kolo, kako se tistemu delu reče ne vem, zgleda kot kovina na kovino. Sem pozabil poslikat, upam da bo kdo vedel o čem govorim in tudi meni malo več pojasnil o samem zglobu oz. členku in funkciji le tega. Sva se zmenila, da bova spomladi to zrihtala, pa se tudi meni ni dalo več moriti s tem.

Btw, baje je cena originalne spodnje roke padla na 105 eur, zgornja je pa 64 eur. Če ne bo vzrok zgornja roka, bom imel zgornjo za prodat, pa bom potem nabavil spodnjo (in PF gumice seveda). :|
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

A bi vedel kdo povedat kakega premera moram naroćit?
http://www.strong-flex.eu/index.php?pa ... temid=1

Nimam možnosti dvignit avta doma pa bi prosil če kdo ve točen premer teh puš. Avto je pa 156 2.0 TS SW l.2001
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
Uporabniški avatar
J`Mavr0
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Kaj je najbolj pametno od gumic kupit?

lp;
Jernej
Odgovori
  • Informacija