Bi-Xenon in dolga luč

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trate

Zanima me. če zmontiram bixenon leče v luč ali je možno, da bi kljub temu še lahko uporabljal navadno H7 dolgo luč slupaj z bixenonsko ( torej ko bi prižgal dolge luči bi se mi prižgala dolga navadna H7 žarnica zraven pa še leča odprla snop) ali je sploh izvedljivo in ali bi mi računalnik javljal napako.
Slika
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Seveda je možno saj kabla za dolge luči ne prekinjaš.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

minimi napisal/-a:Seveda je možno saj kabla za dolge luci ne prekinjaš.

x2

Slika

...tako ti sveti in bi-xenon in pa stara H7 (ok, v tem primeru sta obe skozi leco a vseeno....)
Uporabniški avatar
claudio
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 2,4 Mjet
Kraj: Il. Bistrica

x 3

tudi jaz imam tako priključeno
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Jaz pa sem prekinil kabel za dolge, tako da xenon dolgih nimam. Svetijo krate tako dobro da redko kdaj sploh vklapljam dolge luči :mrgreen: je pa res to, da se izjemno malo vozim ponoči.
Uporabniški avatar
claudio
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 2,4 Mjet
Kraj: Il. Bistrica

Kratke svetijo odlično - sploh te, katere imam sedaj so precej boljše od prejšnjih leč. Snop je zelo širok, tako da v križiščih večkrat mislim da nekdo prihaja s strani...
Tudi jaz sem najprej odklopil originalne dolge luči, vendar bixenonu nekako manjka globine - na daleč ne svetijo tako prepričljivo. V kombinaciji z originalnimi dolgimi lučmi - čeprav so le-te originalne in svetijo rumeno - je precej precej boljše.
matejt
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

To se pravi: imam serijske xeon luči in potem samo zamenjam žarnice z bixenon, zvežem iz dolgih H7 še na bixenon zraven in to je to?

A bixenon ima potem en kontakt minus in potem dva plus; eden za kratko, eden za dolgo ?

Še eno vprašanje: Dolge luči in meglenke - zakaj ne svetijo skupaj? Zaradi prevelikega segrevanja parabole?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@matejt: Pri bi-xenonu je fora v tem, da se premika zaslonka v leči, ki dvigne snop ko prižgeš dolge, torej ne moreš kupit kar bi-xenon žarnico, ker to ne obstaja, razen v H4 xenon kitih, za avte, ki imajo orginal pač H4 halogenske žarnice z dvema nitkama, in mora zadeva potem biti nekako prilagojena (poavadi je zraven xenon žarnice še navadna haogenska žrnica, ali pa se premika celotna žarnica not in ven, ali pa kak drug sistem), da potem deluje tudi če vgradiš xenon kit. Ti pa imaš v avtu s xenon lučmi pač D2S žarnice.
Zadnjič spremenil lizard, dne To Jun 07, 2011 11:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
matejt
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Uh, hvala za odgovor :)

Malo sem gledal za xenon žarnice in je cenovni rang od 30€ do 100€. Glede na to, da je razlika v ceni bistvena, so potem tudi lastnosti?
DanijelSipek
Alfist
Alfist

Jaz bom obdržal kar navadno dolgo luč zraven Bixenonskih - no če mi jih bo uspelo kupiti. Katera svetilnost pa najbolj pogosto uporabljate 4300 ali 6000?
Gre se mi, da bom čimboljša svetloba ob deževnih dneh ko se mrači, ker takrat se mi zdi da imam na avtu prižgane sveče.
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

4300 ima najboljšo svetilnost, vse kar je višja K temp, je svetilnost slabša.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

DanijelSipek napisal/-a:Jaz bom obdržal kar navadno dolgo luč zraven Bixenonskih - no če mi jih bo uspelo kupiti. Katera svetilnost pa najbolj pogosto uporabljate 4300 ali 6000?
Že milijontič - K pomeni BARVO oz. temperaturno barvno lestvico ne svetilnost, svetilnost se meri v lumnih! O kelvinih se niste nič učili v šoli?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
DanijelSipek
Alfist
Alfist

Očitno smo to prešpricali :mrgreen:

No kakorkoli, naročil sem tole, zdaj pa upam da jih čimprej dobim

Slika
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Lizard - bo treba napisat vodnik za Xenon, pa bo večni mir :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija