JTDm cuka med 1500 in 2000 obrati

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Problem je mehanski ja, treba ga je pomojem dobro spucat, tud če ne zgleda zarustan. Sam drgnit :D
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

načeloma bi se ga dalo spucat, samo je zadeva tok delikatna, da ni nujno, da čiščenje uspe. Nekateri ga morajo pač zamenjat. Za mojo 159 stane 100€ pri Herkulesu! Problem je samo v tem, da ne vem, če je to res to in ker sem menjavala že MAF (200€) in zdele še letev volansko in pumpo za servo...in se odmetala kar nekaj €, bi se rada prepričala, če je to res to. Zato iščem nadomesten EGR, ki načeloma deluje OK, da stestiram.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

mi smo se vsakega resili, ce je bil elektricno dober

se svet ko pomepzova rit haha
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

bleu

a ti še vedno cuka
Bleu
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, na žalost še vedno, ker nisem še imela možnosti menjat EGR!
glede na to, da sem menjavala volansko letev in pumpo za servo...in posodico za olje...groza. Bom prišla še do EGR! Kakšna nova odkritja?
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tipalo temperature mtoorja ste probal doklopit oziroma je kazal pravilno temperaturo?

termostat deluje dobro?

pri moji 145 je bil termostat zanic, in je zgleda ecu primerjal temepraturo nafte in tepmepraturo motorja, in mi je prizigala lucko, napaka tipalo temperature, menjal tipalo, isto, potem zamenjal termostat, napake ni vec

sicer ne vem zakaj bi to primerjal, ampak lahko da je pri novejsih tut kaj takega, in posledicno cukanje
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Vse temperature so bile OK. Nafta, zrak, voda, ... Termostat pa tudi deluje pravilno.
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

Bleu napisal/-a:načeloma bi se ga dalo spucat, samo je zadeva tok delikatna, da ni nujno, da čiščenje uspe. Nekateri ga morajo pač zamenjat. Za mojo 159 stane 100€ pri Herkulesu! Problem je samo v tem, da ne vem, če je to res to in ker sem menjavala že MAF (200€) in zdele še letev volansko in pumpo za servo...in se odmetala kar nekaj €, bi se rada prepričala, če je to res to. Zato iščem nadomesten EGR, ki načeloma deluje OK, da stestiram.
Probaj se zmenit pri Hekulesu, da ti ga v kolikor ne bo krivec težav, zamenjajo za kaj drugega.

Tudi pri meni egr, ko priklopiš tester deluje (sliši se klikanje), vendar se mi zdi da mi ob delovanju motorja ne deluje pravilno, saj mi ob polnem gasu močno zakadi, kakor tudi moč varira (enkrat dobro potegne že pri cca. 1600 obratih, drugič pa šele nad 2000 in tudi v višjih obratih ima enkrat normalno moč, drugič je nima).

A kdo ve, kako bi moral delovati motor če za trenutek odklopim EGR, ali MAF (bi moral zakaditi ali ne)?

Lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Če greš po logiki, pote bi moral kaditi bolj z odlokop kateregakoli. Kajti MAF skrbi za pravilno mešanico goriva/zraka in če ne dela, ni podatkov koliko zraka gre v mašino - posledično napačna mešanica in nepopolno izgorevanje.

Enako EGR, ki "reciklira" izpušne pline in jih znova kuri, da so bolj čisti. Naj me kdo popravi, če ni tako.
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

Kaj pa ko gre v safemode? A ne deluje potem po nekem varnem programu, kjer sam določa prednastavljene mešanice zraka/goriva (brez informacij pridobljenih preko senzorjev) in avto v kolikor nima počene kakšne cevi za zrak, ne bi smel kaditi?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

To pa ne vem. Nisem Limp mode expert, ker se mi to ne dogaja :P Boš moral Intija to vprašat :lol:
Uporabniški avatar
Rdec Ferrari
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Pozdravljena

mam jaz isti problem in isti motor v moji 159 kot Bleu
pa mi je mehanik spucal EGR in neko loputo za gas(ki se baje nahaja pod EGR ventilom) in je za to cukanje obdolžil to loputo
rekel je da stane 300€, pa mi je zaenkrat kr mal velik,tko da sem mislu še mal počakat oz. se pozanimat če se da to kje cenej dobit?
Mogoče tuki kdo ve,kje bi to dobil po kakšni ugodnejši ceni?
ne vem pa če ni loputa-DPF filter??? al se motm
mi je pa zatrdil da je to 100%,ker je že mel isti problem in mu tudi na testerju kaže napako

lp
Jack_
Alfa Junior
Alfa Junior

Je rešitev za to že znana mogoče?

Imam isti problem... Eno leto nazaj je bila servisirana, od obnove turbine do jermenov, olja, čiščenja/nastavljanja šob,itd.

Cukala je še pred servisom, včeraj pa je bil spet končan servis(med drugim menjanje grelnih sveč, očistil sem EGR ventil, naredil sem prisilno regeneracijo DPFa), vendar pa ni nič bolje.

Zdi se mi pa da v glavnem cuka ko je bolj hladna, najlažje to opazim, ko peljem 60 s tempomatom v 4. prestavi vendar se isto dogaja tudi drugih prestavah (pri stalnem gasu, cca. 1000 - 1250 obratov). Letnik je 2006, 1.9 JTDm 8v.

EDIT: če sem prav videl - v momentu, ko pocuka, turbo števec pade dol, možno da na 0 bara.

LP
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jack_ napisal/-a:EDIT: če sem prav videl - v momentu, ko pocuka, turbo števec pade dol, možno da na 0 bara.

LP
A takole?

Pritisk turbine med regeneracijo

Ker to je znak da dela regeneracijo. Ampak cukat vseeno ne bi smelo, od tu naprej je pa morje razlogov za cukanje. Meni je cukalo, pa smo očistili MAF, pa ni pomagalo oziroma en teden ni cukalo pa potem spet.

14 dni nazaj je mehanik očistil EGR in loputo, pa zaenkrat ne cuka.
Jack_
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne ni tak hiter padec pritiska. Pade počasi, ko pride na dno - pocuka, potem pa se pritisk počasi dvigne nazaj.

Danes cukanja ni bilo opaziti, zunanja temperatura je bila 11 stopinj, torej sklepam da cuka ko je bolj toplo.

Aja pa podal sem napačno informacijo - obrati so malo nad 1500 obrati, tako kot je Bleu opisala...

lp
Odgovori
  • Informacija