-> POSODABLJAM svoj prvi post:alfa_samec napisal/-a:Torej, ste naredili eno velko neumnost z menjavo fedrov in zdaj so za to krivi amortizejiTo te lahko prepriča samo "dober" mehanik
- seveda amoti in fedri so za z/brez nivomata različni
- če bi pred nakupom dejansko vprašal mehanika (Zega) bi mi odsvetoval nakup Monroe reflex, ker bi mi povedal, da ima moja alfa Nivomat.
- zaupal sem prodajalcu amortizerjev (Olef), ki mi je pač prodal te, kot prave in primerne za moj avto (podal sem točen model avta).
- Na Servisu so mi objasnili, da je sedaj treba dati tudi "navadne" fedre gor, da bo skladno in da sedaj ne bo več nivomata (na tej točki sem izvedel, da so prejšnji amoti imeli "nivomat").
Ampak če ima Alfa 156 v programu obe različici podvozja, potem bi morali novi amortizerji ravno tako dobro služiti, skladno s fedri, ki so mišljeni za "navadno" različico amortizerjev. Pa ne delajo. Sploh pa ni "problem" le zadaj ampak predvsem SPREDAJ; za kar Monroe tako in tako dela le en model za vse alfe 156.
Mehanik res ni nič kriv, ker ga niti vprašal nič nisem, le prinsel sem mu amortizerje za menjavo. Včasih je treba že za vprašanje postavit imet nekaj predznanja.
- Kot rečeno sem se peljal z avtom tudi na test na AMZS => tam so zelo liberalni in so rekli, da "še niso tako zelo slabi, se jim pa že pozna, da imajo kar nekaj kilometrov in jih bo treba počasi zamenjat. Za kako leto bodo pa še." Hm... pa imajo 3.000 km!
- glede na tegobe drugih na tem istem forumu, da spuščajo, ni rečeno, da so tudi moji škart roba
- glede na to, da je še vsaj eden pisal, da je avto višji, nisem samo jaz čuden, kolahko to potrdim
- glede na pogovor s kolegom, ki jih je dal na Fiat Bravo, tudi nisem čuden; tudi njemu se je avto prestavljal levo-desno, če je povozil kakršno koli neravninico na cesti.
- Avto ni mehak in tresoč samo zadaj, je tudi (predvsem) spredaj, ko se cela armatura trese, kot da bi v ne vem kako lukno padel, pa je le kak asfalt prežagan. Mah res je težko opisat, če ne vidiš in primerjaš med enakimi vozili.
- Primerjalno s kolegovo SW (in z nadomestnimi vozili od ZEGE), je moja čista razmajana podrtija, ko se pelješ po bilo kateri cesti (razen avtocesti).
Res menim, da lahko ciljam na Amortizerje. Ponavadi ljudje "hvalimo to, kar kupimo", jaz pa obratno, povem, da sem stran vrgel 250 EUR in da sem sem se Za-J, kwer sem bil lahkomiseln, ter nisem vprašal primerne osebe (mehanika).
Še ena ugotovitev: Morda so to čisto super amortizerji in v tovarni ne bi našli nobene hibe na njih. Samo niso za konkretni avto! Kot je nekdo napisal, niso za vse Alfe enaki amortizerji. Pa vendar Monroe za vse SW prodaja samo en model (prve pa enake sploh za vse 156). Pa razumi? Potem mi je prodajalec le prodal prave ?
Bom napisal kaj več, ko bom imel nove amortizerje, take, kot morajo biti. Pa še kak tehnični preizkus bomo naredili in potem lepo vse dokumentiram in pokažem.
LP MIHAEL