Rja / Korozija na podvozju - AR 156 / 147 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
soleil
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo,

potrebujem malo vaše pomoči. :) Sem lastnica Alfe 156, katere glavni in precej velik problem je 'gnitje' podvozja.
Avto imam v lasti približno 2 leti in ga definitivno še ne želim zamenjati saj sem z njim zelo zadovoljna...razen kar se tiče zgornjega problema.
Bila sem namreč pri mehaniku in kleparju katerega odgovor je bil: Avto je glede gnitja totalna katastrofa, priporočam, da se jo čimprej znebite.
Zanima me če je to res edini izhod ali obstaja opcija, da se zadeva uredi?
Predvsem me zanima koga mi priporočate ( po možnosti okolica Ljubljane), da bi zadevo lahko popravil.

Hvala!:)
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Če klepar izjavi, da je avto katastrofa zaradi rje, bi se kar zamislil. Čeprav ga hočeš še nekaj časa vozit, je pametno dobro premislit, kolko denarja bi šlo v popravilo že nastale škode. Kajti če avto prodaš v takem stanju kot je in dodaš kar misliš dat za popravilo, sigurno dobiš kaj "nezarustanega". Sicer pa, kolko mi je znano, 156-ke načeloma nimajo problemov z rjo, ali? Je protikorozijska zaščita kar solidno narejena, Torej bi sklepal, da je avto že bil "načet" (beri:karamboliran?).
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

A si se ti glede te rje prerpičala na lastne oči, ali je gospog mehaničar to povedal kar tko... na splošno... Ker Alfe zadnjih 15 let ne rjavijo; načeloma. Če pa je bil karambol in slabo popravljen oz samo zamaskiran, pa je drugo.
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

156-ke rjavijo po podu kot hudič. Okrog izpušne cevi najbolj, kjer je zaščita najslabša, oz. jo skoraj ni. Rjavijo tudi takoj za kolesi kjer kamenčki speskajo ''body'' zaščito in pride do pleha. Rjavijo pragovi in obrobe kjer se olušči barva...
To sem opazil na parih 156-kah katere smo dobili v delavnico, brez da bi bile predhodno karambilirane.
Slika Slika Freude Am Fahren
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Žal 156kam poden kar lepo rjavi. Mislim da do letnika 2001, potem so, kolikor je meni znano, imele tudi dno narejeno iz pocinkane pločevine (od kolega 156 letnik 2002 je povsem zdrava).

Sam sem imel podoben problem in sem se odločil da zadevo rešim. Ni druge kot da gredo sedeži ven, da se poden povsem razstavi. Nato se rjavino odreže in privari novo pločevino. Sledi še konkretna zaščita in sestavljanje. Razen varjenja, sem vse opravil sam. Priznam kar nekaj dela, ampak glede na to, da po dveh letih ni bilo nobenega sledu rjavine, menim da sem posel opravil dobro ;) . Če ti to dela kdo drug potem žal to ni več ravno poceni. Da ne govorim o tem koliko časa je šlo, da sem našel podobne materiale za razne obloge na dnu kot so bili pred popravilom. Stare je uničila voda sa je zamakalo skozi odduške, koder bi dejansko morala voda odtekat :) .

lp
Odgovori
  • Informacija