Statistika prodanih vozil Alfa Romeo

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

re-launch including strong european push. nato pa v razpredelnici tistih par novih avtov:D
Slika
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

alfafil napisal/-a:-več ali manj nobeno tujo firmo,Slovenija ne zanima,ker je preprosto premajhen trg in se slaba ali dobra prodaja skoraj nič ne pozna v skupnem prometu za celo leto,primer :wink: :doubt:
Oprosti, ampak to je pa totalen bullshit. Če samo ostanemo pri avtomobilski industriji se recimo nemški proizvajalci avtomobilov še kako zanimajo za naš mali trg, pa četudi prodajo manj kot 1000 avtomobilov letno, je to še vedno kar nekaj denarja. Razlika pa je, da italijani že zadnjih 30 let "rešujejo" svojo avtomobilsko industrijo in v tem perpetualnem "kriznem" stanju popolnoma ignorirajo manjše trge, ki niso "strateško pomembni".

Pravo vprašanje je kako jim uspeva že vsaj 30 let, če ne več, reševati celotno panogo z ogromno podporo države pa pri tem niti ne propadejo niti kaj rešijo?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Enako se Subaruju ne zdi Slo. trg nepomemben, saj je bilo oglaševanja novega dizel boxerja ogromno, pa dvomim, da se jih proda veliko tukaj :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Alfa Romeo was once again the star performer with the Giulietta continuing to make an impact on most major European markets, and 12,922 units sold during May was up almost five thousand units on the equivalent month last year when 8,028 units were sold. That equated to a 61 percent rise and helped Alfa Romeo's share of European sales for the month to jump from 0.7 to 1.0 percent year-on-year.
Maja torej prodanih slabih 13.000 vozil AR, kar je 5000 komadov več kot istega meseca lani!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-nobenega ne bom prepričeval,ampak večinoma je tako,slo trg je premajhen in za velike združbe nezanimiv,to sem tudi večkrat slišal in bral v medijih
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

alfafil napisal/-a:-nobenega ne bom prepričeval,ampak večinoma je tako,slo trg je premajhen in za velike združbe nezanimiv,to sem tudi večkrat slišal in bral v medijih
Jep, zato imamo tudi enega najbolj specializiranih Ferrari/Maseratti servisov za to regijo, in prisotnost vseh velikih svetovnih znamk. Ogromen procent vseh oglasov je za avtomobile, konec koncev imamo tudi skoraj največ avtomobilov/osebo na svetu. Da se dobiti brez težav tudi avtomobile za 100k€ na testno vožnjo... Razen seveda Giuliette QV :D
Ali
Alfist
Alfist

brez težav?
malo morgen

na bmw-ju že leto dni "tipam" kdaj bojo imeli kakšnega 3 coupeja na voljo. in še čakam.
enako za audija A5 coupe.
očitno sta oba modela zelo posebna in nobenega kupca ne zanima kako se peljeta, kar odprejo denarnico in vun s salona v domačo garažo:)

apropos tile % povečanja prodaje, ja kaj pa ti pomagajo ne vem kaki % če pa je v realnih številkah to drobiž,
je glih en in isti drek če prodaš 10 al pa 20 avtov, važno da se hvališ s 100% rastjo,
haha, kake bolane #-o
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

ja to spominja na ono ko je en tip sexal enkrat prejšnjo leto, letos pa dvakrat in ima sicer 100% rast, še vedno pa je kurčev jebač :lol:
Uroš
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ali če si resen kupec bmwja se oglasi na Makomi NM, bodo zrihtal skor kerkoli testni avto...

(sem njihov sosed pa zato vem, da ne bo kdo mislu da reklamo delam...)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Ali napisal/-a:brez težav?
malo morgen

na bmw-ju že leto dni "tipam" kdaj bojo imeli kakšnega 3 coupeja na voljo. in še čakam.
enako za audija A5 coupe.
očitno sta oba modela zelo posebna in nobenega kupca ne zanima kako se peljeta, kar odprejo denarnico in vun s salona v domačo garažo
Če zavohajo denar ti bodo kar sami ponujali testni avtomobil :D .
Vem pa zato, ker je kolega malce "loaded" in ko je kupoval avtomobil v vrednosti 70-80k€ je dobil 3 različne modele na test brez najmanjšega problema.
cebelica
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR 159 SW 2.4 JTDm
Fiat G. Punto
Kraj: Ljubljana

Miholl napisal/-a:Ali če si resen kupec bmwja se oglasi na Makomi NM, bodo zrihtal skor kerkoli testni avto...

(sem njihov sosed pa zato vem, da ne bo kdo mislu da reklamo delam...)
Sicer že nekaj časa nisem bila pri njih (pa tudi nimam nobenega namena) ampak so se mi totalno zamerili :evil: Če nisi prišel v kravati oziroma najmanj Labodovem kostimu, te niso j* pet postov.. Najhujša je bila pa ta, da so po ovinkih mojmu fotru (ki je bil pač športno oblečen) rekl, da so to dragi avti in kaj to sploh gleda... #-o U žepu je mel pa dnar da bi skeširal avto...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poklical bi nadrejenega in se dogovoril. Sej ni star 5 let, da bi odjokal iz salona z 50.000€ v žepu, ali pač. Takšne zgodbice so za vrtec.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Axi
Alfist
Alfist

Se strinjam s tem, da bi poklical nadrejenega in mu povedal, da je takšen podcenjujoč odnos prodajalca do potencialnega kupca najmanj neprimeren, če še še kaj hujšega. Ampak zakaj bi se pa s takim trgovcem potem dogovarjal še karkoli po takem odnosu, mi pa ni jasno?
Če bi meni to naredili, sigurno ne bi kupil pri njih avta, je dosti drugih trgovcev, ki si bolj zaslužijo kakšen evro od prodaje avta in servisiranja. Pa naj se zamislijo za drugič, čeprav vem da zaradi enega kupca se verjetno ravno ne bodo sekirali preveč.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Jaz sem dobil 1ko za vikend pa sem prišel notri ko klošar (pač iz šihta), noben ne bu ne mu. Tudi za 1 tedn bi dal če bi mal zatežil...
Odgovori
  • Informacija