Prtljažnik za zadnja vrata

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni.

Ker je nosilec za na zadnja vrata lažje namestiti in je tudi neprimerno cenejši, me zanima če je dobra alternativa za strešni prtljažnik.

Naj povem še, da nosilec seveda rabim izkjučno za prevoz kolesa. Neke govorice krožijo, da nosilec, ki se montira na zadnja vrata rad "zvije" robove vrat od prtljažnika, čeprav tistih 7kil (ali pa 15, če bi dal gor dve kolesi) mislim, da ne bi moglo zvit pleha... ali pač??

Prav tako, me zanima, če je sploh varno vozit kolo na tem okoli (kolo je vredno približno toliko kot avto :mrgreen: :mrgreen: )

V mislih imam nekaj takega Slika

Torej zanima me vaše mnenje, če je tak nosilec dobra alternativa strešnemu. Gre se za 5vratno 147.

Lp, J
benny
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

zdravo
js ga mam pa sem zaenkrat zelo zadovoljen Hervis 50€
slike:
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... 2&start=15
sem pa skor istega vidu ta vikend v leclercu v lj 50€

Je najbol poceni varianta in seveda hitra montaža
kot je na slikah vidno mi mal desno kolo ven gleda ampak sam nakje do ogledala

Je pa lahk problem pri prevozu ženskih ali otroških koles-razdalja zgornje štange-balanca zic, če je prekratka pač inproviziraš .....

Men je cool ne rabiš sank in drugih nosilcev, pocen, če daš pa 3 bicikle gor pa ne vem???? kak je z nosilnostjo..

Ne moreš zaklenit biciklov ti lahk nesejo z nosilcem vret!!!!:(((

mal dnarja dost muzke- odvisn kolk rabiš

Lp
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Rabil bi predvsem za prevoz koles do štartov dirk. Po koncu vožnje gre itak kolo takoj dol z nosilca in na stojalo.
Nekoliko me matrajo le te govorice o poškodovanju pleha. Zdej za enga verjetno ni problem, če pa dam tri kolesa gor, je to cca. 20-22kg, kar mislim da še vseeno ni neka huda teža...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če daš gor 3 bicikle in imajo vsi skupaj samo 22kg, potem so vredni več kot avto :D
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

če imaš zelo dober bajk, kot si napisal ne kupuj tega !
Če pa že pa kakega boljšega, vsekakor ne razne Leclerc varijante.
Priporočam ti da si omisliš vlečno kljuko in nosilec za njo, ki ga dobiš že za cca 150€.
Uroš
benny
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

ta nosilc je na 6 točkah zahaklan na partljažna vrata- lahk še kakšno gumivo podložiš pa skor nima kaj bit

na streho ko kaj gor devaš tut lahk kaj zdrsne pa mašlukno not al pa ris(še težje lakirat)-moje mnenje

js osebno sem zadovoljen z 1 biciklom sem 1x tut kr orng pelo ce-rogatec pa se ni nič premaknalo pa odšpanalo

skratka rajš popravlam gepek ko pa streho- itak oboje lahk poškoduješ ko bicikle gor daješ:(

good luck pri izbiri, večinoma so pa € odločilni:)
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

TribesMan napisal/-a:Če daš gor 3 bicikle in imajo vsi skupaj samo 22kg, potem so vredni več kot avto :D
Hehe ja sej sem že na začetku napisal, da je samo moje kolo vredno več kot moj avto. :mrgreen: :mrgreen:

Super hvala, bom verjetno kar tole varjanto za na vrata vzel :)
Odgovori
  • Informacija