159 zelo čuden primer - prosim za pomoč

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

S čim se pa namaže batek na tuljavi, zanima pa me, ker sem egr že večkrat razstavil in očistil samo kanale...

Lp
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

sem bil prepričan da je EGR, vendar tudi ko je bil očiščen, je potem čez čas začelo ponovno nagajat. Odločil sem se za nakup novega, spet je bil malo mir, zdej pa ponovno težave... avto mi vsake tolko časa ugasne in noče zalaufat. Ko malo poizkušam, ponovno vžge in je par km mir.

Tester ne pokaže prov nič. Ima kdo kakšno idejo kako se tega lotit?

Je možno da bi sesalni kolektor hecal? Tiste lopute imajo malo zraćnosti in malo je okol umazano, vendar so povezovalne palčke cele.

Za kakršno koli idejo, bom zelo zelo hvaležen.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Glede na to da noče zalaufat, in računalnik ne javi nobene napake, potem sem skoraj 100% da so vsi senzorji, pritisk gorvia in podobne zadeve OK. Sicer bi bilo možno da pumpa za gorivo ne zagotavlja dovolj visokega pritiska, vendar EDC16 računalnik javi napako tudi če je pritisk prenizek.

Torej lahko začnemo iskat napako drugje. Bolj mehanske sorte.
EGR zelo dvomim da bi bil kriv. Tudi če je odprt na polno bo avto še vedno vžgal. Sploh zdaj v toplih dnevih to ne bi bil problem.
Lopute na sesalnem kolektoru tudi ne morejo bit krive. Pri vžigu je njihova funkcija nepomembna. Pri nizkih obratih so tako ali tako "zaprte".

Ostane samo še loputa ki služi za "mehkejše" ugašanje motorja. Nahaja se na vstopu v sesalni kolektor, tik pred mestom kjer se EGR ventil prišraufa na kolektor. Ta loputa je krmiljena z vakumom. Preverit bi bilo treba ali se zadeva giblje prosto, in probat tudi kako se odizva z vakumom. Možno je da ti štrajka ventil ki odpira vakum... In potem ko ti poizkušaš vžgati motor, se vzpostavi vakum in zapre sesalni kolektor.

Podoben ventil krmili tudi lopatice turbine, in ti ventili so znani da včasih zaribajo.
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

huh, te lopute nisem videl, bom še enkrat danes razstavil.

aja pa še to, ugasne mi med vožnjo, ko spustim gas pač crkne.

Tribesman, ti si res car!

Hvala.

LP
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

arghhh, vse lepo očistil, že 10ič, zdej tudi tisto loputo.

danes pa gasa po ac, pa naenkrat opazim ful dima za mano, kadarkoli pohodim gas in turbina ni nič skoraj delala...

ko pridem domov, vidim da so vijaki od EGR popustili. Zdej pa res ne vem več, bom probal nanovo narezat vijake, če ne pa kr konc no.. sej ne vem al golfa kupt al kaj? sam k je alfika tolk lepa...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pa pazi ko zateguješ vijake od EGRja. Aluminiju v sesalnem kolektorju hitro potegneš navoje ven. Lahko pa za vsak slučaj uporabiš mal lepila za vijake da se ti ne bo odvijalo.
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

navoji so res šli, vendar sem zadevo tako rešil, da sem dal stojne vijake, ker ima luknja v sesalnem kolektorju še malo mesa in potem narahlo privil. Upam da bo držalo.

Sam avto še kr preveč kadi, ima kdo idejo kaj bi to lahko bilo?
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

LMM :?:
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
afanide
Alfa Junior
Alfa Junior

LMM = MAF?

MAF odklopil in ni bilo razlike.
Uporabniški avatar
mathew
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: ex 156
ex GT
ex 159,
ex Giulietta
AR Spider 1600 Fastback 78
Kraj: Svečina

Preveri cevi, cev ki gre proti zračnem filtru in naprej.
To je ena izmed najpogostejših napak.

lp,M
Odgovori
  • Informacija