Zavorni diski in ploščice - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za Red-Stuff je značilno da hladne ne lovijo najbolje. Green-stuff so sicer v tem boljše, a pri polnem zaviranju po poročanju nič kaj dosti boljše kot standardne.

Tarox rni slab, sam ga nisem predlagal, ker imajo v ponudbi samo diske s kanali, ki pa so zelo glasni ko zaviraš.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
GT_turbo
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Iz lastne roke?
Zanimivo, da po naših forumih bereš in slišiš samo slabo, na tujih forumih, recimo za scoobije in micke, pa precej boljše izkušnje :roll:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lastne ne, o tem so pisali lastniki na tem forumu, ne vem več točno v kateri temi, če ne bi jih sam celo vzel. Ko so pa segrete pa dobro grizejo. Konec koncev so tudi precej cenejše od Brembojevih, Ferodovih in Taroxovih, nekje se mora poznat razlika v ceni.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
GT_turbo
Alfist
Alfist

Z zadnjim stavkom se strinjam, sam sem dolgo čakal na Taroxe iz Gorice, pa jih nisem dočakal, drugje mi je bilo pa preveč denarja zanje dat.

Za redstuff me je pa zmotlo to, da se predvsem govori. Kar sem prebrskal foruma, sem našel en pozitiven predlog, vse ostalo pa proti, ravno zaradi "slabega" zaviranja, če niso segrete; vse samo po principu baba čula baba rekla. Tud ko sem se z uvoznikom pogovarjal je izliv iz sebe ta forumaški gnev in razložil kako dejansko je. V primerjavi z greenstuff pa proizvajalec deklarira enake sposobnosti pri hladnih in boljše sposobnosti za red, ko so segrete.
Nesegrete delajo enako dobro ali bolje kot original, če pa konkurenca prime še bolje, to pomeni da pač konkurenca prime bolje in ne da redstuff nesegret slabo dela. To je zame bistvo problema in, politično rečeno, zavajanje javnosti.
Ali
Alfist
Alfist

se za manj dnarja kot originalni dobi kaj pametnega (in boljšega?) ?

pa še nekaj, na kolk km ste menjali zadnje diske?
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Red in Yellow EBC, obe izvedbi sta odlični in opravljata svojo funkcijo takoj (op.p. neogreti), bolj kot je ogreto, bolj "grizejo" zavore !
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Ali napisal/-a:se za manj dnarja kot originalni dobi kaj pametnega (in boljšega?) ?

1. optimistično

2. 90.000 km
GT_turbo
Alfist
Alfist

Jaz sem sprednje in zadnje menjal pri 142kkm, 50kkm v moji lasti. Spredaj požrti 4mm, zadi 2.5mm; preveč.
Ali
Alfist
Alfist

Yagi-san napisal/-a:
Ali napisal/-a:se za manj dnarja kot originalni dobi kaj pametnega (in boljšega?) ?

1. optimistično

2. 90.000 km
samo vprašam, ker ne delam tolk km da bi vsake 2 leti to menjaval...
včasih je bilo čist REAListično in normalna praksa...
:)

torej je najbolj optimalno kar se cene/kvalitete tiče kupit originale?
Ali
Alfist
Alfist

GT_turbo napisal/-a:Jaz sem sprednje in zadnje menjal pri 142kkm, 50kkm v moji lasti. Spredaj požrti 4mm, zadi 2.5mm; preveč.
to se meni sploh ne zdi slabo, za tak avto s tako težo....
GT_turbo
Alfist
Alfist

Ni slabo glede kilometrov, ustavljal sem se še vedno varno in OK. Res pa da sem bil tud navajen. Vendar se je že poznalo da zavira slabše in prašenje je bilo že obupno. Tako da ni za čakat do take obrabljenosti.
damyanz
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: koper

ma jaz sem zdej naroču iz anglije sprednje in zadnje diske in ploščice tudi ebc(redstuff) ,..diske pa turbo groove...tko da počakam da pridejo in vidimo,...če bom zadovoljen bom in če ne bomo pač menjali,..ma mislim da bi moglu bit kulll,...vsaj kar sem prečital na ostalih forumih in potem kar so mi rekli ostali uporabniki,...

lp,d
bit alfist je stil življenja!!**
GT_turbo
Alfist
Alfist

Še eno mnenje iz AO, za 159 2.4:

---

After much deliberation I finally opted for a set of EBC Turbo Groove discs and Red Stuff pads for the front of my 2.4. I was a little nervous having read some negative posts and comments on these in the past but they were the cheaper option, Tarox was my favoured choice but at £300+ for the discs it was silly money!

Must say that I am really pleased with the performance, considering they are brand new, only been on the car for a day and I've done very few miles but they bite straight off from cold and give excellent pedal feel. Performance will, of course improve as they bed in properly but 'straight out of the box' performance is excellent! They do make a slight noise as the grooves and dimples on the disc pass through the pads but it's certainly not an unpleasant noise, I actually quite like it!

So anyone going through a difficult time choosing the right set up, as I certainly was, can be assured that these are decent brakes and I honestly believe that they offer better performance over the standard OEM kit, and at a lower cost!

Hope this helps!

---
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Točno take občutke sem mel jest, prve pol leta uporabe, zdej pa jih ne kupim več za noben dnar :P
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

TribesMan napisal/-a:Točno take občutke sem mel jest, prve pol leta uporabe, zdej pa jih ne kupim več za noben dnar :P
+1
Odgovori
  • Informacija