Predvsem dajte povdarek na kontrolo vodne pumpe. Pri moji 2.4 mJet je v 15 mesecih vodna pumpa 2x zaribala (pri 60.000 in pri 80.000). Posledice so bile kar drage (2.000€). Ob drugi okvari je škodo krila garancija je pa vseeno nesprejemljivo, da lahko tak majhen delček povzroči toliko škode (strgan zobati jetrmen, posledice tega pa poznate)
Zato svetujem da date povdarek na kontrolo vodne pumpe.
ja, moj je letnik 2004 pa se je to naredilo v letu 2008, potem pa po enem letu z original (pogoj, da se je lahko uveljavljala garancija) vodno pumpo še enkrat. Boljše za AR da delajo boljše pumpe.
dejan031 napisal/-a:najbolje da se oglasiš v avtodelih markovič v škofji loki. sam sem tam nabavil materijal za svojo, jermeni gates, napenjalci kayba. na gotovino dobiš 20% popusta. sam sem za svojo dal za meterijal nekaj čez 400€, drugje pri olef, motomat... bi me prišlo blizu 600€.
lp
Tole lahko potrdim, se spomnim ko sem iskal hladilnik, je bil tu najcenejši...
Potrjujem, js izključno kopujem že leta samo pri njih ker so daleč najcenejši za isto robo kot jo imajo drugje...Priporočam Alfistom... Razlike v ceni so od -20 pa tudi do -70%.. odvisno kaj kopuješ...sam plačajte z gotovino...
Je kdo nedavno kupoval material za "veliki servis" za 1.9 JTDm (103kW)?
Zanima me, kakšen strošek je okvirno material - garnitura jermenov,vodna pumpa,... še kaj? (brez olja in vseh filtrov). Prav tako bom verjetno moral menjati hladilnik vode, zanima me mnenje o aftermarket hladilnikih - kakšna je razlika v primerjavi z originalnim razen v ceni?
Update cen materiala za veliki servi AR 156 1.9JTDm (103kW)
-garnitura zobati jermen
-vodna črpalka
-mikrojermen
-šponar za mikro jermen
-rolca za mikro jermen