Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
matija3
Alfa Junior
Alfa Junior

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5037254&show=1

V izogib nategu prodajalca in vožnji na ptuj, naj samo povem par stvari o tem avtu:
-avto ni slovenskega porekla, ampak je bil najprej vožen v Italiji
-avto definitivno ni nekaramboliran, saj se vidi, da je bil cel štrihan (star je 8 let, ima pa le tri majhne praske), šipe so štirje različni letniki:2002, 2003 in dve novejši, zadnji del je bil definitivno zaleten, kar se vidi po poškodbi luči in na razmaku prtljažnika(na desni strani velik razmak, na levi pa ga sploh ni),
- motor ima kao 120 konjev, ampak sploh ni živahen, v bistvu sploh nič ne potegne
- zelo dvomim, da je stanje km realno, ker je neverjetno veliko stvari novih za ta km
- zraven pa naj se dodam izredno negativen odnos prodajalca do mene kot stranke: bil je zelo nesramen, karkoli sem ga vprašal se je delal neumnega, ko sem ga vprašal, zakaj je avto tako len, mi je odgovoril, da če sem divjak, da naj si kupim drug avto, ko sem ga vprašal,zakaj so različni letniki šip itd. pa je nasploh znorel...
-ves čas je pritiskal name, da ga kličejo še drugi kupci itd. na koncu je nekoga dal še celo na zvočnik, ko ga je moja punca opozorila na to, da je to kaznivo, je prenehal s temi forami.

v glavnem moje mnenje je, da se je škoda vozit na štajersko za ta avto. Za ta denar.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Slika

-rekel sem ti da bodi pozoren na zadnji konec ker nima značk gor, ko pa si me klical in rekel da je zadnja šajba l.2007 potem ni bilo več dvoma da je bil ruknjen zadaj, čeprav prodajelec trdi da ga je toča dobila zadaj- aha samo zadaj, ja sej res-možno

-njegov komentar na to da ,,avto ne potegne kot bi moral,, pa nimam besed, res da nisi dirkač ampak to še ne pomeni da moraš pa zato imet 120 napol crknjenih konj pod havbo, motor bi se moral konkretno zavtrtet, ne pa da ga prosiš da se premakne

-sicer pa nato še po drugih sprenevedanjih z njegove strani mu ni bilo več za verjeti niti besede. sploh po izbruhu glede letnice zadnje šipe, ker ,,to se tako ne gleda - kao to nič ne pomeni,,
no o prodajalcu pa itak škoda besed-gnoj od človeka če ti trdi po telefonu dan prej, da je avto kupljen v Slo. in potem ugotovimo nasprotno in da je pod opremo navedno polno napak npr.: xenon :mrgreen: prav tako o servisni knjižici, ni ni - muca papala, nobenih slovenskih navodil itd.. skratka rabljena uvožena po vsej verjtnosti usuta

-pozabil si omenit obrabljen volan in prestavno ročico, no njegov odgovor je bil da naketri vozniki bolj švicajo in zato se bolj obrabi - jaooo, pa ne da je samo obrabljen kar lepo je že zazijal na obeh koncih kjer je stik, že na slikah vidno razcveten

-u glavnm prihranite si pot, če se pa komu iz tistih koncev da it počekirat pa naj gre malo okoli me zanima kaj bo še naložil jolbe ki mu posel očitno odlično cveti

-no ampak zadnji izpušni lonec ima pa lepo pobarvan na črno, hehe kar prek rje, dobra osnova :mrgreen:

Matic ne sekiri se - morda že jutri najdemo eno zate :wink: imam dobr občutek da jutri bo dobr dan
Slika
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Ali je to tista 146, ki je imela ribato motor??

Če ni, bi prav prišla vsaka informacija, počasi bo potrebno najt winterwagon.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5019357&show=1

Slika
Boris54
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: okolica Bleda

Pozdravljeni,

verjetno ste ta avto že kdaj komentirali, a je tema precej obsežna, da bi uspel vse preiskati. Vem, da se ta Alfa prodaja že celo večnost. Bi mi lahko kdo izmed vas povedal kaj več o tem avtu in zakaj se do sedaj ni prodal.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2993558&show=1

iz slik je razvidno, da je sprednji odbijač zelo slabo pobarvan, prav tako ni označeno nekaramboliran in nepoškodovan.

Za vse informacije vam bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav,
Boris
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Meni delujeta oba odbijača druge barve kot karoserija...
Slika
Boris54
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfa33 napisal/-a:Meni delujeta oba odbijača druge barve kot karoserija...
jaz zadnjega niti nisem opazil tolko (sem očitno "farbenblind") ampak sprednji je pa očitno zgrešen :) ... še kdo kakšno koristno informacijo, ali bi bil to dober nakup, ali pa se avta izogibati na dolgo in široko?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Avto stoji že 2 leti, mene bi že to odbilo od nakupa,...
Boris54
Alfa Junior
Alfa Junior

žival napisal/-a:Avto stoji že 2 leti, mene bi že to odbilo od nakupa,...
ja to tudi mene "mori", ampak verjetno obstajajo "kakšni" prijemi, da se rabljen avto na novo "ulaufa", ali pač ... mene bolj zanima stanje tega avta, če kdo ve kako in kaj.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

žival napisal/-a:Avto stoji že 2 leti, mene bi že to odbilo od nakupa,...
+1

@Boris:
saj je še kakšna 159-ka na a.netu za podobno ceno, npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5038551&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5038105&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4425304&show=1

@RobertH:
kaj pa tale
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5044562&show=1
Slika
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

samo ne kupuj usnja:D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

SubjectX napisal/-a:samo ne kupuj usnja:D
Jaz pa pravim, ni ga čez usnje in ga bom poizkušal imeti v vsakem avtomobilu, če se bo le dalo :wink:

Jih pa res poznam kar nekaj, ki ga ne marajo.....
Boris54
Alfa Junior
Alfa Junior

Gregson007:
1. to sem že gledal, ampak bež notranjosti ni po mojem okusu, drugače je pa to trenutno ena izmed lepših 159 na avto.net in jo imam na "tarči"
2. tudi jaz sem eden tistih, ki nikakor ne mara usnja
3. srebrna barva, brez opreme

Če sem povsem iskren, mi je tista rdeča všeč, ker ima precej bogate opreme. Razlog ni v tem, da bi želel izstopati, ampak je dejstvo takšno, da bo avto služil v službene namene in bo (okusno seveda) polepljen. Na leto delam dobrih 50.000km, večinoma relacijske vožnje, saj imam od doma do službe najmanj 60km v eno smer (50km avtoceste in 7km izvenmestne vožnje in 3km mestne vožnje, če sem povsem točen), potem pa so tu še razna poslovna potovanja, zato mora avto biti zanesljiv. Predvsem pa cena igra vlogo, ki je zelo ugodna za takšen avto.
Torej kot opažam, ni nikogar, ki bi kaj več vedel o avtu?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na to, da bo službeno vozilo in boš delal veliko kilometrov, bi bilo bolj smotrno kupiti nov avtomobil, kajti kupiti 4 leta star dizel z uvoza, kateri ima ponavadi najmanj 200.000km in še tvojih 50.000km letno......ne vem no....malo premisli.

Oziroma se raje odloči za kako 159 od Avto Triglava, ki so dokaj nove in imajo po 50.000km, res da nimajo neke dodatne opreme, imajo pa vseeno vse kar potrebuješ, je pa res da niso "fancy" :mrgreen:
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

SubjectX napisal/-a:samo ne kupuj usnja:D
Usnje je kar uredu ampak:
za bolj suhe ki se ne potijo veliko je uredu drugače ni glih fajn poleti,
pozimi pa obvezno gretje sedežev, če tega ni ne priporočam ker zmrzneš zjutraj! :mrgreen:
jtd-M 20V
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Foggy napisal/-a:Glede na to, da bo službeno vozilo in boš delal veliko kilometrov, bi bilo bolj smotrno kupiti nov avtomobil, kajti kupiti 4 leta star dizel z uvoza, kateri ima ponavadi najmanj 200.000km in še tvojih 50.000km letno......ne vem no....malo premisli.

Oziroma se raje odloči za kako 159 od Avto Triglava, ki so dokaj nove in imajo po 50.000km, res da nimajo neke dodatne opreme, imajo pa vseeno vse kar potrebuješ, je pa res da niso "fancy" :mrgreen:
+1
-prisluhni temu nasvetu :wink: =D>
Zaklenjeno
  • Informacija