Počen vijak med kolektorjem in motorjem

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

v glavnem je brezvezen problem, rešitev pa je ponavadi zamudna in brez pravega orodja lahko narediš še več škode.

Če res nisi majster ( ne mislim na mehanika) in če nisi potrpežljiv bolje da to prepustiš komu, ki je kaj podobnega že delal
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

El Barto napisal/-a:Pa ja ne misliš, da bo pisalo, kako en brezvezn šrauf zamenjaš, al kaj. :?:
Piše, kako snameš izpušni kolektor.

.
No sj to sm mislil, kako snameš recimo izpušni kolektor? :)
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:Vem da je treba praktično cel prednji konec razdret, da se pride do vijakov. Poleg tega ni najbolj enostavno zlomljene vijake ven dobit. Če maš znanje in orodje go for it, drgač pa pelji raje na servis, bo ceneje,...
a treba tud odbijač dol dat?
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Gricko napisal/-a:v glavnem je brezvezen problem, rešitev pa je ponavadi zamudna in brez pravega orodja lahko narediš še več škode.

Če res nisi majster ( ne mislim na mehanika) in če nisi potrpežljiv bolje da to prepustiš komu, ki je kaj podobnega že delal
šraufam že od malega, nekaj orodja tud imam, potrpežljiv znam bit, tko da mogoče se spravim sam to razdirat...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Energy napisal/-a:
žival napisal/-a:Vem da je treba praktično cel prednji konec razdret, da se pride do vijakov. Poleg tega ni najbolj enostavno zlomljene vijake ven dobit. Če maš znanje in orodje go for it, drgač pa pelji raje na servis, bo ceneje,...
Pr zegi so mi rekl da gre odbijač dol plus oba hladilnika,...
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:
Energy napisal/-a:
Pr zegi so mi rekl da gre odbijač dol plus oba hladilnika,...
ajoj... pol je treba tud hladilno tekočino ven spustit...?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja če vzameš dol sigurno. Lohk pa kej poeksperimentiraš in drugače rešiš zadevo,...
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Miholl napisal/-a:Jaz sem dal cca 150 eur na uradnem servisu z delom in deli v NM. Računal mi je 4 ure dela.Je pa to znan in baje pogosta napaka na 2.4mjetu (156,166,159),najbolj pri 166ki ker ima baje daljši kolektor al neki tazga...
Mhm še dons mi na cajte zapiska...Baje je pa okol slabih 200eur popravilo
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Ja poglej v eLearn, pa boš zvedel kako se naredi.
Hladilnik za vodo je enostavno odstrant in nazaj namestit (vsaj v večini primerov), bolj je problem tisti od klime, ki posledično pomeni menjavo tesnil na razstavljenih spojih in polnjenje sistema.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
mode|
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana - Velenje

Pozdravljeni

Alfa GT 1.9 Jtdm.. počena 2 vijaka, kolektor poravnat, zamenjava tesnila in vseh 10 vijakov, cena skupaj z materialom 295€ na nepooblaščenem

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Nateg....
mode|
Alfa Junior
Alfa Junior

problem je v tem ker ti noben ne more rečt kolk to stane.. ker se ne ve ali je vijak počen v tej meri da se samo odvije in zamenja.. ali pa je treba povrtavat in eno pest matic polomit da dobis po 3urah komaj 1 vijak ven.. na nobenem uradnem servisu mi niso znali povedat koliko to stane, ker je vse odvisno od zahtevnosti.. tako da, če je tako.. potem fantje ki ste dali 150 in 220eur vam dam roko, jaz nisem mel te sreče.. zdej pa upam da se obnese nadaljnih 110tisoč kolikor jih imam trenutno na števcu :|

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No to je tudi res...
bomber111
Alfa Junior
Alfa Junior

tudi jaz imam pocen vijak. mislim da je avtor te teme zelel pomoc od forumasev, ne pa nasvetov na pamet. tisti ki veste koliko je dela s tem ne govorite o nategih o preplacilih. jaz bom dal popravit k lokalnem majstru, ki pa ni nic slabsi od mehanikov pri pooblascenem. ce bom prisel okrog 200 eurov skoz bom zadovoljen.
mode|
Alfa Junior
Alfa Junior

problem je sam pri tem.. ker se ne da napovedati cene.. na koncu da bi zvedu da je samo 20eur razlike med majstrom in uradnim servisom bi seveda popizdil.. zakaj.. ker majster ok, nardi vredu vse lepo in prav.. sam kaj ko ti uradni servis da npr. 2leti garancije na material in delo, ki ti jo pa za 20eur ceneje nek majster ne da.. "mene lahko za besedo vzames da bo zdrzal".. to vsak zanika potem ko pride do česa. drugače če imas samo en vijak je cena res tam nekje 150-200..

moram rečt da meni zdej vse lepo prede..
Odgovori
  • Informacija