Od kar je avto "zrihtan",me je veliko ljudi spraševalo zakaj sem se odločil za prenovo 9 let starega avta..ampak tega žal razen alfistov in pravih ljubiteljev ne razume nihče.
Bom probal čim bolj na kratko; 3 leta nazaj sem bil že veseli lastnik neke druge 156 GTA-jke SW,ki je bila takorekoč brez napake.Nekega dne je prišel trenutek neprave odločitve in avto je šel v menjavo za nekaj XY.Ker avta nikakor nisem uspel preboleti,je rano uspešno blažila takrat bližnja "sell release" Guilliete Quadrofoglie.V glavi sem imel vse že odločeno,to bo moj naslednji avto. Z nekaj vezami sem si uspel urediti probno vožnjo takoj za novinarji Avtomagazina.Takrat pa šok-naj mi prosim lastniki tega modela ne zamerijo,vendar avto NE GRE NIKAMOR.
Vesel sem bil,da sem imel možnost avto pred nakup sprobati,ker,če bi ga vzel "na pamet" bi bil zelo razočaran.
Ker pri naši znamki AR ni bilo nič konkretnega(razen competizione 8C-ki so nam vsem sanje) za vzeti,sem se odločil za "pot domov"-GTA.
Po za druge bolni odločitvi sem se odločil narediti "nov" avto,ki mi bo v veselje in hobi ter hkrati primeren za vsakodnevne opravke.Ker je imel kupljen primerek (kar)- nekaj napak sem se odločil za:
-barvanje celega avta/jasno v original barvo
-menjavo menjalnika in kpl. servis motorja
-menjavo kpl. podvozja
-menjavo izpuha (seveda original GTA lonec,nanj sem moral čakati 3 mesece,jih delajo le ob določenih terminih,ker se jih proda tako malo)
-menjavo vseh diskov&ploščic
-menjavo prednjih luči,saj so bile originalne "zamegljene" ,kupljene zopet original,ne fake-i
-menjavo kompletne usnjene notranjosti iz grde črno/modre kombinacije v lepo črno/črno,seveda vse original GTA
-plus še nešteto malenkosti,ki na koncu sestavijo..
zelo lepo Alfa Romeo 156 GTA SW-slo poreklo,ki,če je ne bi kupil in obnovil,po vsej verjetnosti ne bi bilo več,saj bi šla v staro železo...
In,ker je bil avto kupljen od leasing hiše,ki je bila v sodnem sporu s prejšnjim lastnikom,se avto dejansko ni vozil zadnja 4 leta in ima tudi temu primerne realne kilometre,pravih 150.000.
Boštjan
Alfa rules!