Delovna temperatura 156 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Miholl napisal/-a:Včeraj sem laufal Passata 04 1.9 tdi na -3 stopinjah na mestu kake 2 uri. Avto se je ogrel na 60 stopinj,ampak pihal je pa iz ventilacije ki je bila na full, zelo vroče.

Jaz mislim da bi ti moral it reklamirat termostat, ker druge pomoje ni...
Stari sj sm ga, zamenjali so mi ga nekje decembra v AutoCommerce v LJ , k sreči si mi dal račun da sem lahko reklamiral. Sj pravm vse isto dela, razen da se zdj ogreje na 80C, prej se je na 70C

Btw, včeraj ko sem potoval iz Avstrije po Ljubelju, dokler držim nogo na gasu avto drži temperaturo, potem pa dol po klancu z čim manj gasa temperatura pade na 50C in neha toplo pihat. Kr neki
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Evo še moje izkušnje: ta teden peljal nazaj, termostat je bil zanič, ga je vrgel vn in dal not original. Mi ga je zrihtal za 100€. Je razlika zej se ogreje po cagru do 80 stopinj mogoče mal čez ampak tko k je reku turbozob mu temp mal pade če greš bolj turistično da bi pa začel mrzlo pihat pa še nisem opazu. Zjutraj pa ni kake bistvene razlike da bi se kaj hitreje ogrel. Vsak mi reče da ma kao ta 2.4 motor tolk dober izkoristek da ma zelo mal odvečne toplote in se zato počas ogreva. Bo pomoje treba kašn Webasto notr dat če bojo take zime! :mrgreen:
jtd-M 20V
turbozob
Alfist
Alfist

Mene najbol jezi ker na uradnem servisu ne znajo razložit tega, samo baje nekaterim to dela normalno, temperatura je stabilna, vsaj po izjavah. Očitno ji ne paše tale zima, ker takrat ko je bilo decembra okoli 10C zunaj je bilo vse ok, temperatura samo začne padat če je zunaj res mrzlo. Kar se tiče mrzlega pihanja, ne piha glih mrzlo ampak očitno manj toplo kot če cager kaže 80C
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Danes sem zamenjal termostat z neoriginalnim, Vernetovim termostatom.
Kazalec zdaj hitro pride do 88-90 stopinj (danes, ko je cca 2 stopinje plusa), nato malo pade (82-85 stopinj) in se spet dvigne na cca 88 stopinj ter tam ostane, ne glede na režim vožnje. Cena je 86 evrov, originala pa 140 evrov. Je pa brez senzorja temperature, tako da ga je treba vzeti iz starega. Priporočam.
Zadnjič spremenil Piki, dne Pe Feb 05, 2010 2:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
turbozob
Alfist
Alfist

Pol je očitno fake roba boljša od originala =D>
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Danes sem zamenjal termostat z neoriginalnim, Vernetovim termostatom.
Kazalec zdaj hitro pride do 88-90 stopinj (danes, ko je cca 2 stopinje plusa), nato malo pade (82-85 stopinj) in se spet dvigne na cca 88 stopinj ter tam ostane, ne glede na režim vožnje. Cena za motor 2.4 jtd 10V je 86 evrov, originala pa 140 evrov. Je pa brez senzorja temperature, tako da ga je treba vzeti iz starega. Priporočam.
mzorko
Alfa Junior
Alfa Junior

tudi jaz sem menjal termostat.. sicer nevem kje je bil kupljen,ker mi je mehanik kar sam šel po njega. je pa rekel da je stal 30 evrov. sicer temperatura je na 80 stopinjah (zaenkrat sem se vozil le po avtocesti-140km/h),kar je sicer mal malo.. upam da bo na navadnih cestah in toplejšem vremenu prišlo do 90!!!
tako da....30 evrov...pa leto garancije...
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Sicer mam 1.9 jtd-m in imam iste probleme.
Temperatura mi ne pride čez 70 če je zunaj minus 2 oziroma bolj mrzlo.
Sem menju dva termostata (original in ponaredek) in isto, potem sem pa čist za foro ugasnu ogrevanje in avto se je segreu na malo manj kot 90 stopinj in je tako tudi ostal.

Tko da mislim če je zunaj premrzlo (manj od -2), in če vozte avto do 2000rpm se mašina preprosto ne segreva tok hiter kakor jo hitro shladi mrzu zrak ko ga spustimo čez pečko #-o .
Nisem pa še probu da bi vklopu kroženje zraka v kabini brez zunanjega pritoka (seveda če se to sploh da :oops: ).

L.P.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Z notranjim ogrevanjem se ti bo avto zarosil zelo hitro...
turbozob
Alfist
Alfist

Jest se sploh ne obremenjujem več z tem, gretje morš met vklopljeno če ne zmrzneš pa rosi se vse, včeraj ko je blo 5C zvečer je blo vse cool 88C kazal cager!
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist

Pr men je zej ok cagar se drži vedno med 80 in 88. Zelo redko gre pod 80 stopinj največkrat takrat k se vozm po mestu k je mal obratov. Tko da tisti ki vam ne gre čez 70 je najverjetneje termostat zanič. Evo pr men je bil nov (Facet) zanič zej mam pa original pa je uredu.
Je pa res da se 2.4 Mjet za zlepa ne ogreje in jaz sm se že odloču da do naslednje zime vgradim webasto! :mrgreen:
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Če bo še kdo imel problem dobiti pravi termostat za 2.4JTD 103kW je kataloška številka Vernetovega termostata 6825.88J. Brez tega so mi vsi ponujali napačnega... Je pa ta termostat v bistvu za 110kW model kot sem razumel. Številka originalnega Alfa dela pa je 60816587.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

kaj je potrebno vse pri menjavi termostata ?
kakšne dihtunge ?
super
hartkor
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: izola

Objemke za cevi edino, če ne boš uporabil starih. Drugače ima termostat kot en O-ring kjer se stika z glavo, tako da ni nobenih dodatnih tesnil.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

je keri sam to menjal, da bi napisal potek ?
trebaje še kaj drugo odšraufat razen akumulatorja ?
super
Odgovori
  • Informacija