Lancia Phedra

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Žena za službene potrebe kupuje velik avto. Dnevno povprečno prevozi 100 kilometrov. Razmišlja o nakupu rabljene Lancie Phedre 2,2 JTD. Žalostno je da hoče dizla. Ker manj porabi. Avto bo imela pet let. Ker imajo vsi rabljeni prevoženih cca 200.000km se mi zdi nemogoče, da bi zadeva delovala pet let brez večjih popravil motorja. Ampak ok.

Če že more bit dizl, bi bilo najbolje vzet Fiatov 1,9JTD ali VW 1,9TDI. So baje najbolj vzdržljivi. Ampak kolikor vem, 1,9JTD ne obstaja v nobenem velikem enoprostorcu, stari Sharan in njegovi sorodniki pa so grdi in oblikovno zastareli. Gledala sva že novejšo Zafiro, a je malo premala.

Ve kdo kako je kaj s temi motorji, torej 2,2 dizl v Phedri? Da ni to enak motor kot v Renaultu?. Ker Grand Espace s tem motorjem je polomija. Vem iz izkušenj. Ali obstaja kakšna druga alternativa, kakšen boljši avto v tem razredu?
Uporabniški avatar
LiLo
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Giulietta QV TCT LE #141

Moja izkušnja z tem motorjem je dokaj slaba. Oče ima službenega 807 letnik 2006 2.2 HDi 130km. Kupljen je bil nov tako da je vsa zgodovina znana, redno servisiran na pooblaščenem servisu, vendar je pri 85000km šla turbina. Glede na besede mehanika je bila sreča, da ni odneslo celega motorja. Največji problem pa je bil, da motorja sploh ni šlo izklopit (ključ je imel v roki, motor pa se je vrtel v rdečem polju). Zdaj avto sicer normalno gre (ima prevoženih 95kkm), vendar je pomoje 85kkm vseeno prezgodaj da odpove turbina.Drugih težav pa z avtom ni.
Drug avto pa je bila Lancia Phedra, letnik 2004, tudi 2.2JTD (sam motor je enak kot HDi), kupljena pri dilerju, uvožena iz belgije, z (po števcu) 90000km. Pri 120kkm je šol zobati jermen ter bilo je več problemov z elektroniko, ker je voda prišla v sistem. Menjat je bilo potrebnu tudi FAP (DPF) filter, saj Petrovčič v Mariboru ni vedel, da je treba resetirat računalnik ko menjaš tekočino, tako da se je filter čisto zapacal in posledično uničil. Pri 130kkm se je avto prodal. Tako da sam vidim pri tem avtu problem tudi to, ta ga fiatovi mehaniki ne znajo servisirat, ker je francoski, francozi pa ga ne morejo, ker se ne more priklopit na računalnik (vsaj na peugeotu mu ni uspelo).
To je pač moja izkušnja, mogoče ma kdo drug boljše. :)
Motor pa sigurno ni enak kot v Renaultu, tisti so še slabši. :)
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Zelo poučno. Hvala!
bobo69
Alfa Member
Alfa Member

Tudi meni je bil tak avto s tem motorjem ( s strani mehanika, ki se pretežno ukvarja s FLAR) toplo odsvetovan.
Odgovori
  • Informacija