Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Jaz jo imam v vsakem primeru ali radio ali ključek, samo na gumbu desne ročice nastavim meni na "turbino" edini pogoj je, za turbino , da je sistem v "D" 8)
Je pa res, da mi je ob nakupu na novo nastavil "elektroniko" Stepančič in vse preveril .... verjetno nekekšna nadgradnja, in to februarja.
Radio ali USB mi delata skoraj vedno in nikoli mi ni zginala ta turbina v D #-o
Alfafil mogoče je potrebna nadgradnja..... ne vem, v glavnem meni dela vse. Tudi v navodilah piše, da je turbina samo v D in ne piše, da ima to kakšne zveze z radiom ali USB .... :-({|= :-k
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-hm,bom moral na servisu povprašat :?
-za usb niti ne vem ali deluje,ker ga ne uporabljam,kakor tudi blue&me ne,ker ni to enako slišno,kot če imaš mobi direkt na uho :doubt:
-kolk sem opazil,mi sms ne bere

-pa še nekaj mi ni všeč;pri brisalcih skoraj ni razlike med 1. in 2. intervalom,1. interval bi itak moral bit daljši,ker ko komaj dežuje,ne veš ali bi ga vklopil ali ne :oops:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfafil napisal/-a:mi ni všeč;pri brisalcih skoraj ni razlike med 1. in 2. intervalom,1. interval bi itak moral bit daljši,ker ko komaj dežuje,ne veš ali bi ga vklopil ali ne :oops:
Imaš senzor za dež?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-vzel sem jo iz salona,če jih rabim,jih moram vklopit,tako da,najbrž nimam :D
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior

zag napisal/-a:Tudi meni je popustil po cca. 7000 km, zamenjan nima po 23.000 km niti malo lufta, kot ga je dobil prvi ze kar kmalu, ampak cisto odlomil se mi pa ni, bla sta pa dva jezicka nalomljena. Menda je imel pokrovcek ob narocanju novo stevilko, tako da so ocitno ze odpravil tezavo. Drugace pa je res zelo pogost pojav sodec po forumu alfaowner. En nasvet: pred zimo je pametno namazat zaklep pokrovcka za gorivo, ker se zna zgodit, da ne bo hotu izskocit. Bodi vesel, da ni kaksen menjalnik, je pa res, da je bedasto, da se ti pokrovcek gunca po par tisoc km ali celo odpade.
pirlo napisal/-a:
Foggy napisal/-a: Tole je kar pogost pojav ja #-o
Če bo to edini problem, pol sploh ni problema :mrgreen:
:oops: :roll: :roll: :| :wink:
Vidim, da še vedno isti problemi, tudi pri 147ki je bilo tako, tipično isto. Če tega posranega pokrovčka niso uspeli pri dveh modelih odpraviti, me glava boli, ko pomislim, da niso uspeli niti lightshowa na armaturi, podvozja prirejenega za italjanske avtoceste (in ne slovenske luknje), roke, bencinske motorje in tako dalje, bog še kaj vse. Tudi leplenje pokrovčka na servisu je ena posrana storitev od alfe, ki so jo deležni zanič slovenski servisi. Zakaj to pišem, ker sem ravno v fazi menjave moje 147tke, ampak Giuletta me pač ne bo videla oz. alfa, ker kakor berem...bolj kot ne šalabajzerstvo, na netu se jih pa tudi že kar precej giuletk prodaja, netare imajo 30.000, nekatere pa tudi zgolj samo 15.000.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:-pa še nekaj mi ni všeč;pri brisalcih skoraj ni razlike med 1. in 2. intervalom,1. interval bi itak moral bit daljši,ker ko komaj dežuje,ne veš ali bi ga vklopil ali ne :oops:
Sem siguren da imas senzor za dež in je zato brisalec na prvi poziciji enako hiter kot na drugi. Ce vklopis brisalce na prvo pozicijo je vkljucen senzor in njegovo natancnost uravnavas z vrtljivim gumbom na rocki za brisalec. Ce pa premaknes rocko brisalcev na drugo ali tretjo pozicijo pa senzor za dez izklopis in brisalci delujejo po naprej dolocenem intervalu.

Drugace pa poglej v navodila :wink:
LP
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

MaStr napisal/-a:
alfafil napisal/-a:mi ni všeč;pri brisalcih skoraj ni razlike med 1. in 2. intervalom,1. interval bi itak moral bit daljši,ker ko komaj dežuje,ne veš ali bi ga vklopil ali ne :oops:
Imaš senzor za dež?
Creed napisal/-a:Sem siguren da imas senzor za dež in je zato brisalec na prvi poziciji enako hiter kot na drugi. Ce vklopis brisalce na prvo pozicijo je vkljucen senzor in njegovo natancnost uravnavas z vrtljivim gumbom na rocki za brisalec. Ce pa premaknes rocko brisalcev na drugo ali tretjo pozicijo pa senzor za dez izklopis in brisalci delujejo po naprej dolocenem intervalu.

LP
Tudi jaz, zato sem ga pa vprašal. Alfafil, poglej pri ogledalu, če imaš kakšno dodatno "škatlico"...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Alfist2000 napisal/-a:
zag napisal/-a:Tudi meni je popustil po cca. 7000 km, zamenjan nima po 23.000 km niti malo lufta, kot ga je dobil prvi ze kar kmalu, ampak cisto odlomil se mi pa ni, bla sta pa dva jezicka nalomljena. Menda je imel pokrovcek ob narocanju novo stevilko, tako da so ocitno ze odpravil tezavo. Drugace pa je res zelo pogost pojav sodec po forumu alfaowner. En nasvet: pred zimo je pametno namazat zaklep pokrovcka za gorivo, ker se zna zgodit, da ne bo hotu izskocit. Bodi vesel, da ni kaksen menjalnik, je pa res, da je bedasto, da se ti pokrovcek gunca po par tisoc km ali celo odpade.
pirlo napisal/-a: Če bo to edini problem, pol sploh ni problema :mrgreen:
Vidim, da še vedno isti problemi, tudi pri 147ki je bilo tako, tipično isto. Če tega posranega pokrovčka niso uspeli pri dveh modelih odpraviti, me glava boli, ko pomislim, da niso uspeli niti lightshowa na armaturi, podvozja prirejenega za italjanske avtoceste (in ne slovenske luknje), roke, bencinske motorje in tako dalje, bog še kaj vse. Tudi leplenje pokrovčka na servisu je ena posrana storitev od alfe, ki so jo deležni zanič slovenski servisi. Zakaj to pišem, ker sem ravno v fazi menjave moje 147tke, ampak Giuletta me pač ne bo videla oz. alfa, ker kakor berem...bolj kot ne šalabajzerstvo, na netu se jih pa tudi že kar precej giuletk prodaja, netare imajo 30.000, nekatere pa tudi zgolj samo 15.000.
Pol pa golfa kup... Noben ti ne bo zameru :wink:
lp
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

[quote="Alfist2000""]Vidim, da še vedno isti problemi, tudi pri 147ki je bilo tako, tipično isto. Če tega posranega pokrovčka niso uspeli pri dveh modelih odpraviti, me glava boli, ko pomislim, da niso uspeli niti lightshowa na armaturi, podvozja prirejenega za italjanske avtoceste (in ne slovenske luknje), roke, bencinske motorje in tako dalje, bog še kaj vse. Tudi leplenje pokrovčka na servisu je ena posrana storitev od alfe, ki so jo deležni zanič slovenski servisi. Zakaj to pišem, ker sem ravno v fazi menjave moje 147tke, ampak Giuletta me pač ne bo videla oz. alfa, ker kakor berem...bolj kot ne šalabajzerstvo, na netu se jih pa tudi že kar precej giuletk prodaja, netare imajo 30.000, nekatere pa tudi zgolj samo 15.000.[/quote]

Zasnova podvozja pri Julki se zelo razlikuje od GT/147/156 tako, da takih problemov nebi smelo več biti. Na splošno sem bil presenečen kako bolje se Julka pelje po naših razgonjenih cestah napram moji 156.
Kaj je narobe z MA motorji?Lightshow?
hmmmm... najprej pojdi na testno vožnjo.
Pri par let starih avdijih ter pasatih se luščijo vsi gumbi, ročaji na notranjih panelah itd. pa je vse tiho...

brez zamere in lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

MaStr napisal/-a:
MaStr napisal/-a:
Imaš senzor za dež?
Creed napisal/-a:Sem siguren da imas senzor za dež in je zato brisalec na prvi poziciji enako hiter kot na drugi. Ce vklopis brisalce na prvo pozicijo je vkljucen senzor in njegovo natancnost uravnavas z vrtljivim gumbom na rocki za brisalec. Ce pa premaknes rocko brisalcev na drugo ali tretjo pozicijo pa senzor za dez izklopis in brisalci delujejo po naprej dolocenem intervalu.

LP
Tudi jaz, zato sem ga pa vprašal. Alfafil, poglej pri ogledalu, če imaš kakšno dodatno "škatlico"...
-ima kar veliko škatlico,ampak je verjetno "prazna",v navodilih piše,da v tem primeru imaš na ročici napis AUTO in jaz ga nimam,tako da je žal interval tako slabo nastavljen,da je komaj kaj počasnejši od naslednje izbire
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Alfist2000 napisal/-a:
pirlo napisal/-a: Če bo to edini problem, pol sploh ni problema :mrgreen:
-imel sem oba avta in sem z obema bil zelo zadovoljen (oziroma sem še),razlika je vseeno kar očitna v prid giulietti,še posebaj v tihem podvozju
-kako bo čez večje število km,pa bo pokazal čas
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist

Preveril : "TURBINA" v meniju "D" se VEDNO prikaže, radio gor ali dol, v kolikor je v "A" režimu kaže digitalno trenutno hitrost.....
Brisalcev nimam na senzor, sta 2 intervala, potem prva in druga "brzina". Moti me, da je med prvim intervalnim brisanjem in malo hitrejšim drugim premajhna razlika. V prvi ti obriše interval na 5sek. v drugi pa na 4sek. razlika premajhna. Ko bi bilo vsaj 5sek/2,5sek bi bilo OK.
Sicer pa drugače vse OK =D>
Včeraj Velenje-Ljubljana 2X po avtocesti (130 večji del drugače do 150km/uro ) poraba po BC 7l Večji del sem vozil v režimu "A" (dež)

Lp 8)
shaquile
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koroška

Turbina se prikaže v D in digitalni števec hitrosti v A, če je v glavnem meniju Radio repetition na off. Drugače se prikaže le, če je radio ugasnjen.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist

Ni mi jasno, kaj ima prikaz na displeju veze z radiom #-o
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

shaquile napisal/-a:Turbina se prikaže v D in digitalni števec hitrosti v A, če je v glavnem meniju Radio repetition na off. Drugače se prikaže le, če je radio ugasnjen.
-hvala za nasvet,narejeno,deluje =D> :wink:
Odgovori
  • Informacija