Imam enak problem, ko prititsnem na gumb na kljuki, gumb ostane notri in ga je treba s ključem potegniti ven. A WD našpicam direkt v ključavnico oziroma na gumb, ali je treba kaj razdirati?
Wd ni vredu. Silikon spray je dosti boljši. Najbolje je pa razdret pa spucat. Bil bi presenečen koliko umazanije se nabere notri. Je pa precej zamudno delo, cca 3 ure za ena vrata. Pri meni je od špricanja najbolje delovala varianta najprej fajn sprat z wapom, potem sem našprical z razmaščevalcem, še enkra wap z toplo vodo in potem silikon spray.
Ne razumem zakaj bi kompliciral, tam kjer ni potrebe. Pošpricaj z WDjem, ki ti namaže in deloma ščisti umazanijo, saj topi nečistoče. Ni potrebe po razdiranju in 3 urnem kompliciranju samo zato, da usposobiš ključavnico oz gumb na vratih. Pošpricaj okoli, v samo ključavnico pa raje ne. Boš mel stalno masten ključ.
jaz sem poskusil najprej z WD-jem pa je bilo dobro par dni oziroma do pranja avtomobila ali pa dežja...najboljše je silikon sprej! Če ga nimaš se zapelji do kakšenga mehanika pa ti naj malo pošprica pa bo...če pa to ne pomaga pa te čaka razdiranje vrat
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910
Pošpricaj z WD-jem, razmigaj knofek ter avto pošteno operi z visokotlačnim čistilcem Problem rešen. Pa ne mi nabijat, da je to začasna rešitev. To se mi je pojavilo predlani - dal skoz omenjeni postopek (priporočilo mehanika, ki ni hotel razdirati kljuke) in stvar laufa. 2x letno pošprejam in konec zgodbe z zatikanjem
Razen, če je kaj mehansko narobe z ključavnico...
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.