Dezinfekcija prezračevalnega sistema

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

Pozdravljeni.

Proti zaudarjanjem iz ventilacije se že nekaj časa bojujem z raznimi spreji in penami od Kenta, Sonaxa in Wuertha, vendar neuspešno, saj se zatohli vonj vedno znova vrne. V jesenskem času ta vonj postaja izrazitejši do te mere, da včasih v avtu enostavno ni za biti (npr. danes zjutraj na poti v vrtec je sin skoraj bruhal).

V glavnem rabil bi nasvet nekoga, ki ve kako in s čim se dajo vonjave odstraniti oz. kam avto peljat, da mi uredijo kot je treba.

Hvala in LP
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

mikrofilter je bil zamenjan? ce ne, potem je vse spricanje s spreji zaman

obstaja edina moznost, da se armaturo dol uzame, komplet pec ven, jo z wapom ocistit, vse zracnike in vse cevi ocistit, in potem to vse skupaj nazaj v avto zlozit, in obvezno menjavat mikrofilter, po moznosti ogljen filter
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

Crazy Alfista napisal/-a:mikrofilter je bil zamenjan? ce ne, potem je vse spricanje s spreji zaman

obstaja edina moznost, da se armaturo dol uzame, komplet pec ven, jo z wapom ocistit, vse zracnike in vse cevi ocistit, in potem to vse skupaj nazaj v avto zlozit, in obvezno menjavat mikrofilter, po moznosti ogljen filter
mikrofilter je bil v pol leta menjan 2x.

razmetat armaturko!?... ni enostavnejše rešitve? :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pelji na dezinfekcijo klime k nekomu ki to zna narediti kot reba.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

lizard napisal/-a:Pelji na dezinfekcijo klime k nekomu ki to zna narediti kot reba.
Lizard, ker si ti iz Murske Sobote oz. okolice, mogoče ti poznaš kakega mojstra za to, ki je iz Prekmurja?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da bi vsaj.
Imam enak problem, že 2 leti, sicer ne tako divjega kot ti, čeprav sem dal že večkrat na servisu opravit dezifnekcijo. Meni namreč ob določenih dneh prismrdi za nekaj sekund ko prižgem avto, a me vseeno moti.

Sem pa po fourmih bral da je potrebno kao očistit oz. dezinfekcirat uparljevalnik, ampak se mi to zdi malo čudno. Je pa tam notri še ena stvar, mislim da nek filter iz silike, ki nase veže vlago, in ga je potrebno vsake toliko zamenjat.

Sem pa slišal še za eno tako dezinfekcijsko peno s katero napolniš ventilacijski sistem oz. cevi in je baje precej bolj učinkovito, kot klasično dezinfkecijsko sredstvo katerega daš v sistem predno vstaviš filter klime.

Sem pa prepričan da ti na dobrem klima servisu vse to zrihtajo, problem je le, da za nobenga v Prekmurju ne vem.
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

lizard napisal/-a:Da bi vsaj.
Imam enak problem, že 2 leti, sicer ne tako divjega kot ti, čeprav sem dal že večkrat na servisu opravit dezifnekcijo. Meni namreč ob določenih dneh prismrdi za nekaj sekund ko prižgem avto, a me vseeno moti.

Sem pa po fourmih bral da je potrebno kao očistit oz. dezinfekcirat uparljevalnik, ampak se mi to zdi malo čudno. Je pa tam notri še ena stvar, mislim da nek filter iz silike, ki nase veže vlago, in ga je potrebno vsake toliko zamenjat.

Sem pa slišal še za eno tako dezinfekcijsko peno s katero napolniš ventilacijski sistem oz. cevi in je baje precej bolj učinkovito, kot klasično dezinfkecijsko sredstvo katerega daš v sistem predno vstaviš filter klime.

Sem pa prepričan da ti na dobrem klima servisu vse to zrihtajo, problem je le, da za nobenga v Prekmurju ne vem.
Mi lahko poveš na katerem servisu so ti delali dezinfekcijo in kako, kajti meni so dezinficirali s Kentovim sprejem in tudi peno, pa je zaleglo le za kak teden. Ko so mi dezinficirali s peno se je po nekaj časa pojavil še slabši vonj kot prej, zato jaz močno dvomim, da je pena unčikovitejša (saj iz lastnih izkušenj). Možno je tudi, da postopek dezinfekcije ni bil narejen kot bi bilo treba.
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

Mogoče je kdo peljaj na čiščenje k http://www.avtokozmetika.eu/avtoklima.html ?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem malo spregledal tvoje vprašanje - delal so v Dobrovniku.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Chipo, preveri da nimas kakega oddusnika zamasenega. Foter je imel zamasen oddusnik od klime in se je v ceveh nabiralo toliko kondenza, da je voda tekla skozi motor ventilacije po sovoznikovem tepihu. In enako je ful smrdelo v avtu po vlagi, plesni. Od kar so zadevo na servisu ocistili, ni vec smradu.

LP
rokson
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šmartno ob Paki

jaz sem problem slabega zraka v kabino opazil sedaj, ko je zunaj bolj toplo in ko vklopiš klimo.
Ko klima zalaufa, dobiš v kompletu hladnega zraka tudi neprijeten vonj.

ali je tu razlika dezinfekcija oz mikrofilter za kpl ventilacijo ali dezinfekcija klimatskega sistema?
Ker pri meni je to opazno samo pri vklopu klime.

lp ROk
Odgovori
  • Informacija