Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Sploh,če niso ogrevani sedeži! :)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:Pa ene par ventilov :D
Tko ja :) recmo 4 pare :D Al pa dva para po 6 pirih :D
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Jaz imam sive usnjene sedeže in ni pogojev, da grem nazaj na blago ali kaj drugega...ogrevanih sedežev pozimi sploh ne pogrešam edino poleti, ko avtomobil stoji cel dan na soncu je potrebno biti nekoliko previden ko se vsedeš vanj :).

Tudi kar se estetike tiče je usnje zmaga :) .
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mnja, usnje je vroc poleti, mrzel pozimi. Lahko se cudno obrabi oz prepogne in izgleda grdo. Po usnju bolj drsis levo in desno v ovinkih ce pac nisi oblecen v kavbojke.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ARfan napisal/-a:Jaz imam sive usnjene sedeže in ni pogojev, da grem nazaj na blago ali kaj drugega...ogrevanih sedežev pozimi sploh ne pogrešam edino poleti, ko avtomobil stoji cel dan na soncu je potrebno biti nekoliko previden ko se vsedeš vanj :).

Tudi kar se estetike tiče je usnje zmaga :) .
Se strinjam. =D>
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Slika

Sovražim usnje...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ali ti je všeč ali ti ni. Za moje pojme je usnje veliko bolj primerno za sedeže kot blago, da o tem koliko je bolj higiensko niti ne govorim...

Skratka sem za usnjene sedeže v avtomobilu, kot tudi za usnjeno sedežno v dnevni sobi :wink:
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

no kakor koli,če bo vse po sreči bo jutr ljubica doma :D
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Ali je komu tale znana:
Slika
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5321253&show=2[img]
Kolegu je padla v oč, pa se malo zanimamo.
silver_line
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

rok žbogar napisal/-a:pozna kdo to alfo in kako se vam zdi?pa kaka je razlika med JTD-m in JTD-M!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5006172&show=1
Omenjena alfa zgleda na prvi pogled kar lepa.Od zunaj in znotraj se mi zdi lepo ohranjena.Je pa res, da sem bolj na hitro pogledal, zato bo kdo drugi kaj več znal povedat.Je pa verjetno uvožena iz Belgije, kot večina njihovih avtomobilov..lp
Avto je samo prevozno sredstvo...Itak! :)
Uporabniški avatar
rok žbogar
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: banjšice

silver_line napisal/-a:
rok žbogar napisal/-a:pozna kdo to alfo in kako se vam zdi?pa kaka je razlika med JTD-m in JTD-M!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5006172&show=1
Omenjena alfa zgleda na prvi pogled kar lepa.Od zunaj in znotraj se mi zdi lepo ohranjena.Je pa res, da sem bolj na hitro pogledal, zato bo kdo drugi kaj več znal povedat.Je pa verjetno uvožena iz Belgije, kot večina njihovih avtomobilov..lp
ja hvala lepa za komentar!kire so pa bolše izvozene iz belgije ali iz italije?
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Previdno pri teh uvoznikih/preprodajalcih, ker avtom v vsaj 90% zbijajo kilometre in to ne malo... tud do 200k.

So pa vse iz italije drugač ;)
rokyluk
Alfa Junior
Alfa Junior

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5361148&show=1

Kakšne so kaj te mašine?
Vzdržljive -slabe- pomanjklivosti- nočem dizla ne jtd ne tdi ne dci, mdi žnjdi nič od tega. Rad bi imel bencinarja pa je tale mašinca na 159 edina zanimiva. 2.2 je predraga registrcija....
Bolj kot oglas me torej zanima mašina... če pa imate kakšne info. prav o tem avtu pa tud povejte.

Hvala za info.
ITALIJANI ZNAJO LEPO DREK U CELOFAN ZAVIT :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

1.9JTS (in tudi 2.2JTS) sta izpeljanki Oplovega 2.2 Ecotec motorja. (1.9 ima samo krajši hod bata kot 2.2, drugače je več ali manj identična, to se vidi tudi po teži avtomobila saj je razlike samo 10kg, ker ima 2.2 JTS večje zavore)

JTS se od Oplove mašine razlikuje po predelani glavi motorja, kjer so pri Alfi dodali variabilno krmiljenje ventilov na sesalni in izpušni strani.

Kakšne so izkušnje s temi motorji iz prve roke boš težko izvedel, saj so zelo redki sploh 1.9JTS je že skor čudež če najdeš. 2.2 je malo bolj pogosta ker so se prodajale tudi v Breri in Spiderju.

Vem za en znan problem s temi mašinami, ki se je izkazoval v slabi odzivnosti mašine v nizkih obratih (angleži temu rečejo hesitation)... Rešitev je bila preprogramiranje ECUja...

Drugače pa glede tvojega strahu zaradi predrage registracije ti svetujem da si ogledaš nove zavarovalne razrede pri Triglavu. Ki so uvedli nove razrede nad 130kW, tako da registracija za 2.2 JTS pri njih ne bo bistveno dražja kot za 1.9. (pri 50% bonusa je razlike ~120€). V sami porabi pa mislim da ni nobene razlike, vsaj sodeč po statistiki porabe teh avtov v tujini. Oba pijeta okol 10l.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

malo OFF:
tisti novi zavarovalni razredi so pesek v oči. Če vse preračunavaš na 0% bonusa ugotoviš, da ostajajo še vedno stare kategorije.

Verjetno se v prihodnosti obetajo podražitve, tile zavarovalni razredi so pa samo floskule za predpripravo.
Zaklenjeno
  • Informacija