Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Hmm mogoče je to razlog da zadeva ni tako dobra kot sorodni menjalniki, ki imajo mokro sklopko?

Verjetno več možnosti da pregreješ sklopko kot pri "oljno hlajeni"?
VAG ima recimo oba. S suho za šibkejše motorje in z mokro za močnejše.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kakor jaz berem so tisti z mokro sklopko boljši, in tudi hitrejši, je pa bolj kompliciran in težji, pa verjetno so tudi izgube večje, saj sklopka meša olje...

In kakor berem glavni problem pri TCTju (v Mitu) ni sam TCT, ampak slaba integracija start&stop sistema in TCTja, saj avto potem ko se zbudi iz spanja rabi dve sekundi preden menjalnik prestavi iz lera v prvo prestavo in lahko spelješ. Če pa vmes iz neučakanosti pritisneš na gas je pa še slabše :D
Glede samega prestavljanja nisem zasledil kakšnih hudih minusov.

Itak pa je to prva fiatova aplikacija tega sistema, mogoče se bo s cajtom izpililo tudi take neumnosti...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma cakaj malo...po tem testu sodeč, je pospesek od 0-100kmh z navadnim menjalnikom hitrejsi kot z TCT?!?! In to v D modu na DNA?

TCT 0-100kmh v 9,24s
rocni menjalnik 0-100kmh v 8,89s

Pol pa res ni bog ve kaj...ali pa jaz kaj ne razumem. Pa tud poraba je katastrofalna. Sam kaj ves koliko so jo priganjal.

LP
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Creed napisal/-a:Ma cakaj malo...po tem testu sodeč, je pospesek od 0-100kmh z navadnim menjalnikom hitrejsi kot z TCT?!?! In to v D modu na DNA?

TCT 0-100kmh v 9,24s
rocni menjalnik 0-100kmh v 8,89s

Pol pa res ni bog ve kaj...ali pa jaz kaj ne razumem. Pa tud poraba je katastrofalna. Sam kaj ves koliko so jo priganjal.

LP
-povprečna poraba je 12,7 km na liter,ne 12,7 litrov na 100km,kar pomeni 7,87 na 100,tako merijo italijani :wink:
pirlo
Alfist
Alfist

Dečki in deklice ... po 200 prevoženih km sem navdušen ... kaj navdušen meša se mi. Komaj čakam da se spet lahko kam peljem :D
105 konjev je več kot dovolj meni. Pa še to vozim v N, ker mi je D predivji :P

Edini problem imam z dolgimi lučmi. Včasih ko jih vklopim ali izklopim še nehote vklopim smernike in pol izpadem kot idijot. Kak potegnete ročico nazaj da je ne ruknete ob tem še gor ali dol? Je kaka fora ali sem pač samo nesposoben?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-he,he,nič ni narobe,to je nerodnost konstruktorjev,na vsakem testu to skritizirajo :?
-jaz ne morem peljat drugače kot v "D",ker mi je v "N" odzivnost boga
-če ti je 105KM dovolj,fajn,če bi bila 120KM dizla v ponudbi,bi razmislil,tako sem se odločil za 170KM bencinca,ki je 600 eura dražji od 120KM,in 3000 eura cenejši od 170KM dizla #-o :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Moja stranka ima porabo pri 1.4 mair 6.5/100km zadnjih 5k km. Vozi avtbahn 130+ mesto. POvprečje ma 70kmh na boardcomputeru. Avto gre ko sneta sekira, zvok je pa tudi zelo ok.
Ima čisto osnovno tako da notr je bolj bogo vse skupaj če se mene praša, pa menjalnik ma dolge hode,je pa hud zvok za ta mlinček.

Meni je bolj všeč kot mi je bila pred vožnjo...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:Moja stranka ima porabo pri 1.4 mair 6.5/100km zadnjih 5k km. Vozi avtbahn 130+ mesto. POvprečje ma 70kmh na boardcomputeru. Avto gre ko sneta sekira, zvok je pa tudi zelo ok.
Ima čisto osnovno tako da notr je bolj bogo vse skupaj če se mene praša, pa menjalnik ma dolge hode,je pa hud zvok za ta mlinček.

Meni je bolj všeč kot mi je bila pred vožnjo...
-kratko in jasno-NEMOGOČE
-razen,da pogoji katere si navedel,ne držijo
-jaz sem večkrat šel do LJ ali morja in nazaj,tempo 130km/h,in tisto nekaj km po mestu in 16km podeželske ceste,pri meni nanese cca 7,3 po bc,kar je nekje realno 7,5
-6,5 bi šlo brez težav,če bi,recimo vsak dan,se peljal iz Dravograda do MB v službo,povprečna hitrost bi tudi bila cca 70km/h
-skratka,pod temi pogoji,ki si jih navedel,no go :doubt:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ja nevem,jst sm sam prebral podatke boardcomputera...pa vem s kje se vozi in kako ker sem jo pač prašal...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-saj ti verjamemm,ampak ta avto redko vidi 130km/h,v mestu je tudi bolj malo,po mojem ta ženska govori bolj na pamet
-70 km/h povprečja na 5000km pomeni,da se res vozi same relacije,poglejete malo svoje bc,povprečna hitrost je tam neki 35-45 km/h
AR-147
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaka pa je poraba pri QV?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Na mojem BC je povprečna hitrost med 55 in 70km/h. Relacije + mesto.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-no,odvisno pač,pri tebi je ziher dost več relacije :doubt:
-saj na tistem nemškem sajtu o porabi tudi ni povprečja pod 7 litrov pri 170MA motorju,saj pravim,lahko imaš povprečje 6,5,ampak pod kakšnimi pogoji in slogu vožnje (pri 130 km/h+mesto,ni šans)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

omg res. sicer je offtopic, ampak kok se pa lastniki giuliett menite okoli porabe, ko da bi meli vsi v12:D
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

AR-147 napisal/-a:Kaka pa je poraba pri QV?
Povprečna poraba po prevoženih 10.000km znaša 9,5l.
Odgovori
  • Informacija