Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Mirc
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trebnje

Še kaj drugega? to je cena za originalne roke?

Sigurno se splača to zamenjat.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

mloncar napisal/-a:Novilon puše v zgornjih rokah.. ..je že kdo preizkusil?
Jaz sem imel samo spodnje, odlična kontrola avta in odziven volan, ker je kontrola roke natančna. Slabost je edino ta da v vročem zadeva oddaja čudne zvoke (poka) No to se je rešilo z izdelavo "navoja" v notranjem delu puše tako da je notri več masti. Na 156 bom za zgornje roke uporabil poliuretanske puše (strongflex, powerflex itd) Spodaj pa bom spredno pušo pustil original (ima zelo malo gume ) zadnjo pa naredil iz novilona - oilona kot na gtv.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi pri Powerflexu je podobno. Jaz imam Powerflex na stabilizatorju in v mrzlih dneh pri obračanju na mestu včasih zaječi.
@Mirc: ja to je cena za original roke. Za sigurno pa ceno seveda preveri na servisu ker kolikor sem opazil cene zelo nihajo od časa do časa.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz imam strongflex in zaenkrat vse tiho. Je pa avto neverjetno bolj odziven. Na avtocesti sem skoraj v ograjo zapeljal ker sem malo cuknil z volanom. Ni pa nobene razlike v trdoti, ko so eni govorili da bo avto totalno trd po menjavi
AR-147
Alfa Junior
Alfa Junior

Vidim, da so kar pogosti problemi s podvozjem. Meni sedaj pri nizkih temperaturak kar škripa. Pa sem menjal poleti končnike.
Uporabniški avatar
Dugzy
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem pa imel avto na servisu pred enim mesecem in so napisali, da je stabilizator slab. Takrat tudi ni še bil tak mraz in avto ni čisto nič škripal, sedaj pa škriplje nenormalno na vsaki luknji. Škripanje pa se sliši spredaj na levi strani, na kakšni večji luknji tudi malo sprednja desna stran.
Je pa tudi na hitro mehanik pogledal pred 14mi dnevi, ko sem menjal gume kaj bi lahko škripalo, ko je bil avto že dvignjen pa ni nič videl, da bi bilo kaj narobe.

Ali je možno, da škriplje to stabilizator, ali so krive gumice, roka... ??
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Mirc napisal/-a:Še kaj drugega?
+ delo

roke pa so od 50 do 60 eur za kos - Originalle, odvisno za koliko popusta se boš izpogajal :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Dugzy
Alfa Junior
Alfa Junior

Prosil bi vas za malo pomoči, ker sem tudi sam nekako neodločen kaj narediti (lahko mi pišete tudi na ZS).

Zaradi škripanja sem po predlogu lokalnega mehanika (ter prebranih komentarjih v tej temi) šel menjati obe zgornji roki (Prekom). Vse je bilo super cele 3 dni, potem pa se je spet pojavilo škripanje.

Škriplje nenormalno ob vsaki luknjici, na ležečih... zato sem jo odpeljal še na pooblaščen Alfin servis, kjer mi je mehanik zatrdil, da so 100% krive zgornje roke. Seveda sem mu rekel, da sta bili obe roki menjani, pa je rekel, da sta 100% krivi zgornji roki in da naj jih reklamiram.

Danes pa sem avto odpeljal k lokalnemu mehaniku, da pred reklamacijo še enkrat pogleda kaj naj bi bilo krivo in mi je zatrdil da imata luft obe spodnji roki in da če hočem utišati orkester ju je potrebno zamenjati.

Komu sedaj verjeti ?? Bolj se nagibam k temu, da se reklamira obe zgornji roki, preden spet vržem v zrak 200+€. Kaj bi vi naredili v mojem primeru ??

Lp
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dugzy napisal/-a: Kaj bi vi naredili v mojem primeru ??Lp
praviš da si prebral to temo?
zakaj torej ne ,,originalle,, roke z garancijo že v štartu.
poceni varjanta je ponavadi nato hitro draga.

sicer je pa kix naredu tvoj mehankar, ki ni znal oceniti kje škripa, sedaj bo pa delo x2
Slika
Uporabniški avatar
Dugzy
Alfa Junior
Alfa Junior

Si ti prebral moj post ?? Kupil sem Prekom-ove, ki naj bi bile še boljše od originalnih, tudi dražje kolikor sem seznanjen s cenami in tudi te imajo 1 leto garancije, tako da ne vem kaj ti pišeš o neki poceni varjanti ??
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

itaq da sem prebral tvoj post v celoti

-najcenjša varjanta - lokalni mehankar :mrgreen: ,,na fuš,, - na to sem ciljal btw

in kaj ti zdaj pomagajo ,,dražje in boljše,, roke, ki naj bi to bile

in ne boš verjel tudi originalle imajo garancijo, če jih vgradijo na poobalščenem, še celo nekaj več časa

L.p.
Slika
Uporabniški avatar
Dugzy
Alfa Junior
Alfa Junior

Poanta je v tem, da tudi Alfin pooblaščen serviser trdi, da so zgornje roke krive za orkester, prav tako je to trdil tudi lokalni mehanik, zato sem jih tudi zamenjal.

Sedaj pa Alfin pooblaščen serviser predlaga, da se le te roke reklamira, lokalni mehanik pa pravi, da je potrebna menjava še spodnjih rok. Torej lokalni mehanik ni naredil napake, saj bi mi pooblaščen serviser prav tako predlagal menjavo zgornjih rok...

In kaj mi pomaga 10 let garancije na roke, če pa avto še vedno cvili ??

Sem pa v dilemi sedaj ali reklamirati roke ali menjati še spodnje roke, zato tudi pišem na forumu, če ne bi potreboval pomoči sploh ne bi pisal tukaj...

Lp
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

predno še kam neseš denar - začni z reklamacijo oz. pregledu pri Prekom-u.
glede na to da so stručkoti in stojijo za svojimi izdelki se bodo zavzeli za reševanje primera.

-a sama menjava je bila izvedena pri Prekom-u?

-nam zaupaš še o katerem pooblaščencu je govora?
Slika
Uporabniški avatar
Dugzy
Alfa Junior
Alfa Junior

Menjava je bila izvedena pri lokalnemu mehaniku, katerega poznajo tudi pri Prekom-u, saj so kar direktno njemu pripeljali te roke (tako smo se dogovorili, da ni bilo potrebno plačevati še poštnine).

Pooblaščen serviser pa je servis Podboršek, za katerega sem slišal same pohvale, hkrati pa mi je tudi najbližji.

Lp
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

hm glede na to da kolikor si napisal in si kupil prekomove izboljšane roke, pri katerih so gumice zvulkanizirane skupaj ne morejo po treh dneh škripat, ker nimajo kje škripat. razen če je kakšna napaka ob izdelavi in se kak kos premika. tako da če ni to je verjetno kaj drugega.

ker sam jih po skoraj enem letu uporabe še zmeraj lahko pohvalim ker mi ne škripajo in ne pokajo, sama guma pa je še uredu.

lp
Odgovori
  • Informacija