Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

JanosP napisal/-a:Js sem tudi zadnjič vozil 1.4 multiair in bil po slabem letu vožnje z dizlom in avtomatskim menjalnikom srečen kot prašič v blatu :).

Za mene tudi sploh ni debate, s 120 konjskim dizlom mam 6,8 porabe in nič zabave, z gulietto sem imel pa ob kar dolgem kombiniranem krogu z veliko priganjanja 8,5 litra po bc in fuuul zabave :). Stepančič mi je že iz prve zbil dizla iz glave, pravi da jih sploh ne naročuje ob tem da je mnda dražji tudi servis. Tako da mislim da bo padla 1.4 MA s sport packom :). Btw, slednjega se verjetno bolj splača vzet kot pa kupovat večja platišča, srebrna ogledala itd. ane? V čem so še razlike poleg rdečih šivov v notranjosti in zunanjih olepšav?
Jaz sem šel preizkusit to Julko zaradi sport pac 2 paketa, da vidim/občutim razliko. Sem jo gnal na polno povpreček 10.4l. Ni občutne razlike v trdoti, logično nekaj se pozna , sloh ker je gor 18col. Sem pa pričakoval večjo razliko. Če kopuješ "navadno" dokupi alu v armaturki in športne stopalke. Dosti lepše zgleda. Jaz sem se bal športne zaradi trdote in raje sem doplačal za Xenon. Ma mi ni žal =D> če bi še enkrat kupoval bi doplačal samo še športne pragove, za učke mazat :mrgreen:
Lp
pirlo
Alfist
Alfist

Kak dolgo traja da se segreje mašina? Zdaj sem se vozil skoraj 20min pa prek 70ºC ni prišlo. Je to normalno? Ko je prvič prišlo 70ºC je takoj za tem padlo na 60ºC pa potem spet počasi gor.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nima se kaj tako obnašat. Verjetno ti nagaja termostat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

1.6 diesel pri meni rabi cca 10 minut (v tem hladnem vremenu) da pride na 90 stopinj, čeprav v resnici traja malo dlje.
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

cartier23 napisal/-a:1.6 diesel pri meni rabi cca 10 minut (v tem hladnem vremenu) da pride na 90 stopinj, čeprav v resnici traja malo dlje.
glede temperature in segrevanje vode je tako, da je razlika velika, če imaš npr. avto v topli garaži ali pa zunaj ob teh temperaturah. jasno je da se bo prej motor segrel, če imaš avto v garaži kot pa zunaj.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

Hotel sem rečt, da števec pokaže, da je avto segret hitreje, kot v resnici je, vsaj v mojem primeru. Imam namreč Garmin HD, ki bere podatke od avta, in ko mi kaže Garmin recimo 75 stopinj, mi sam števec na armaturi kaže že 90.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da ne gledaš ti na Garminu slučajno temperature olja?

Imajo pa motorji ponavadi 2 senzorja za temperaturo, eden daje podatke števčku, drugi pa ECU-ju.
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

Piše Coolant temperature. Predvidevam da je to hladilna tekoča, ne olje.

http://garmin.blogs.com/.a/6a00d83451bb ... 970c-800wi
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri AH Motorsport so končno dokončali razvoj remapa za Giulietto QV in po takem posegu ima 294 konjev oz. 290 bhp. Cena znaša 500 funtov. So pa podali še zanimiv podatek - namreč ko so testirali še ne-modificirane QV-jke so valji pokazali tudi do 260 konjev.

Prihaja pa kmalu tudi 230 konjev iz 1.4 TBI Multiaira za Alfo Mito (druga turbina, injektorji, športni izpuh,...).

Ne vem pa čemu tako dolgo štrikajo z 159-ko 1750 Tbi..., namreč še vedno ni na voljo nobenega čipa z njihove strani.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Nisi malo zamešal podatkov? Bhp je vedno višja vrednost konjenice, ker se ne upošteva nobenih "porabnikov" ali zaviralcev (recimo diferencial, alternator, vodna pumpa, servo itd), ki porabijo nekaj moči.

Se pravi bhp je moč samega motorja brez česarkoli.
anz3
Alfa Junior
Alfa Junior

zdravo,

kako vam pri giuliettah deluje pranje zadnjega stekla? pri moji brisalec "obrne" enkrat na suho preden priteče tekočina. Prav tako se mi sam curek zdi slaboten (tekočina ne "špricne" ampak bolj priteče po steklu navzdol). Je to normalno ali bi bilo potrebno pregledat napeljavo, da ni kje stisnjena?
cartier23
Alfa Member
Alfa Member

anz3 napisal/-a:zdravo,

kako vam pri giuliettah deluje pranje zadnjega stekla? pri moji brisalec "obrne" enkrat na suho preden priteče tekočina. Prav tako se mi sam curek zdi slaboten (tekočina ne "špricne" ampak bolj priteče po steklu navzdol). Je to normalno ali bi bilo potrebno pregledat napeljavo, da ni kje stisnjena?

Enako je pri meni. Zgleda da ni mišljeno, da Giulietto mažeš zadaj z antifrizom :)
jaka_speed
Alfist
Alfist

Verjetn ma težave s prostato :lol:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

lizard napisal/-a:Pri AH Motorsport so končno dokončali razvoj remapa za Giulietto QV in po takem posegu ima 294 konjev oz. 290 bhp. Cena znaša 500 funtov. So pa podali še zanimiv podatek - namreč ko so testirali še ne-modificirane QV-jke so valji pokazali tudi do 260 konjev.

Prihaja pa kmalu tudi 230 konjev iz 1.4 TBI Multiaira za Alfo Mito (druga turbina, injektorji, športni izpuh,...).

Ne vem pa čemu tako dolgo štrikajo z 159-ko 1750 Tbi..., namreč še vedno ni na voljo nobenega čipa z njihove strani.
Tile angleži in njihovi dynoti. Tam se vsaka 159 1.9 JTDm čipa na 200 konjev :D
Zanimivo da drugje po svetu isti avti ne gredo čez 185HP.

Ko odšteješ tistih 10% pretiravanja so potem številke kar normalne...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Torej moč v rangu Trophya - no sej to je kar iskrivo verjetno, če že 1.4 lepo gre...
Odgovori
  • Informacija