Sklopka!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
129ps
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

turko napisal/-a:eno vprašanje na hitro

za menjavo sklopke in vztrajnika sem dal 175€... pa me samo zanima če je to realna cena?? preveč, premalo??
Cena je kar realna,ker pri 156 z tem motorjem je dela res ogromno #-o

Povem iz izkušenj,ker jo ravno pri svoji menjujem :doubt:
anzl
Alfist
Alfist

mihecmiha napisal/-a:Će je v menjalniku potem ga je treba snet dol, ja. Zakaj pa misliš da je notranji a ti je spustil? Je pa kar nekaj dela, pa težko narediš sam če nimaš vsaj kanala in kompresorske pištole
ne vem kateri je. je pa tako da dokler nisem siguren ne bi šel menjat. ker glavni je 70€ ampak je malo dela. pomožni pa 22€ pa ogromno dela. Je pa tako, da še nisem siguren ali bom rihtal ali ne. Kako čimbolj točno določim kateri je hin?
Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti je spustil ta v kabini imaš olje okoli pedalov... Če ti je spustil slave cilinder imaš pa olje okoli menjalnika. V obeh primerih pade sklopka ko jo stisneš v podn in se ne dvigne več nazaj. Tega v kabini sem sam zamenjal v cca 1 uri. Ta 2. ima dober mehanik v največ 3 urah zamenjanega.
Uporabniški avatar
jeba2
Alfa Member
Alfa Member

mene pa zanima ce mi lahko kdo pomaga zakaj mi na mestu sklopka dela normalno ko je avto mrzel ko pa nekaj casa vozim pa mi sklopka pade v poden se pravi zelo tezko menjam,ko pa se zopet ustavim pa mi sklopka zopet rata normalna.menjal sem cilinder v kabini.pa se to ko cevko na cilindru sklopke snamem dol in predihtam mi kaka dva meseca dela normalno,nato pa se zopet pojavi isti problem prosim malo za pomoc,hvala za pomoc
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa GT Q2
Kraj: Brkini

...mislim, da je prava tema. Danes mi je ostal pedal od sklopke na dnu (alfa gt jtd). Razen cilindrov sklopke nima bit kaj drugega ? (aja pa sem se pozanimal na herkulesi za cilindre pa me zanima, ce je bistvena razlika med bosch cilindiri pa konkurencnimi?)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Tudi pri delih se pozna globalizacija. :D

Jaz sem kupil za moj avto TRW cilinder, v škatli pa Bosch. Cena 34€.
Za ta isti cilinder, v Bosch škatli, bi pa odštel 89€.

Slika Slika
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorišnica

Jaz ko sem menjeval, sem vzel kar ricambi. Mislim da je cena bila okoli 50€.

LP
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member

No za mojo alfo je glavni cilinder 68€ (Bosch) in pomozni cilinder 53€ (Bosch). Ker pa ima trenutno pomozni samo TRW, ki je 35€. Zato me zanima, ce bo ok, ce dam glavni bosch pa pomozni trw ? Oziroma ali je dobro da se zamenja oba ? ali sam glavnega, ki je spuscal ?
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member

...menjal pomozni cilinder (pri sklopki) brez problemov. Glavnega (pri stopalki) pa ne pridem zraven. Je ze kdo menjaval pri Alfi GT ? hvala
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem ga na 156 in je full zaj... Sem porabil vsaj urco in veliko kletvic. Zamenjal sem ga pa tako, da sem odvil matice in potegnil cilinder v notranjost kolikor se je dalo. Potem sem vzel eno trdo žico in zvezal na zadnji strani cevko ki gre iz cilindra proti sklopki. Je bila pa ta cevka trda bakrena, tako da je kaj preveč ne moreš ne vlečt niti krivit. Z občutkom. Potem sem jo nekam privezal, mislim da za pedalo od sklopke, ravno toliko da mi ni ušla v motorni del, ker je verjetno nebi več našel, zraven pa brez podiranja mosta nisem mogel iz motornega dela. Potem ko sem imel privezano, sem z majhnim izvijačem snel zaklopko ki je na cilindru na zadnji strani in potem še tisto ki je na cilindru zgoraj. Je dobro da imaš krpe po tleh pri pedalih ker steče ven olje. Jaz sem ta zgornjo cevko ki je gumijasta stisniz z ščipalkami, da ni kaplajalo ven. Potem pa vgradiš novega not. Je nekaj zezanja z tem ker noraš sedaj zadnjo cev lepo ulovit na konec cilindra, sam se da. Pomaga če cevko lepo privežeš in fajn sfiksiraš.
Pol ko maš vse sestavljeno je pa treba še vse prezračit.
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member

...no problem pri meni je predvsem, ker ne pridem do tistih dveh vijakov. Tisto cevkico sem ze snel dol z cilindra. Ostala mi je se cevka za olje iz posodice in vijaki. Kaj ti si to sravfal z zgornje strani al pod avtom ?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Šravfal sem iz notranjosti. Ulegel sem se na podrt (odvit do konca) sedež. Tista dva vijaka pri pedalu sem pa odvij z gedoro z kardanskim nastavkom.
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member

...a so vijaki z notranje strani (kabina) ?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja z notranje, vsaj pri 156. Sta pa 2 matice ne šravfi.
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member

...no hvala za pomoc. vijaki pri gt so na drugi strani (motor). in ne pridem zdraven. bom peljal k mehaniku ...necem kej zjebat.
Odgovori
  • Informacija