Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jah no, kaj se potem nekateri pritozujejo, da je to ohh in sploh ker se ne bodo smel z hardenrudo vozit po cesti? Sej se itak ne vozite ze zdaj..

Kar se tice pa ovcic par postov nad mano:
Pri takih zakonih, ki jih enforca EU nimamo slovenci nic za narediti. Pa ne zato, ker smo ovcice, ampak ker smo premajhni.

Se pa strinjam z tvojo izjavo, da se taki zakonu vedno sprejemajo po obrokih na 20% strafanih. Drugace itak pride do referendumov.

Ampak se enkrat: tale zakon je naceloma iz vidika varnosti precej precej vredu. Kar se mene tice tudi avtomobili z vec kot 150 konji nimajo kaj na cesti delat.

Pa ne me zdaj imeti za ovcico, ki ima oprano glavo. Glede na to, da sem invalid iz naslova prometne nesrece, ki se je zgodila zaradi neupostevanja zakonov in verjetno tudi prehitre voznje, semv erjetno prvi v vrsti, ki ve, kako hitro se zgodi pickarija, pa sploh ni treba da si kej kriv.

To pa da uporabljas kapo na smuciscu pa naceloma meni in verjetno se 99% folka dol visi, ker ko bos odletu na kksn led bos samo sebe poskodoval. Ko pa idioti na tisocki po avtocesti divjajo 190 brez celade pa ogrozajo tudi mene in tisto druzino v cliotu, ki se pelje na dopust. (primer je karikiran, upam da res ne obstaja tak idiot..)
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja ne tako posploševat. Bodi kar konkreten. Ali se je tvoja nesreča zgodila zaradi prehitre vožnje? A bi se zgodila, če bi prepovedal več kot 150 KM v avtomobilih? 100 KM na motorjih?

Dej nehi no :roll:
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Naceloma ja, zgodila se je zaradi prehitre voznje tovornjaka, napacne voznje po svojem voznem pasu in neizkusenosti voznika.

Moja nesreca ni bila pogojena z konjazo tovornjaka, je bila pogojena z izkusnjami voznika.

Ampak ce se enkrat preberes, nisem rekel, da se je zgodila samo zaradi hitrosti, vendar roko na srce, veliko (ne vecina) nesrec se zgodi zato, ker kekci z novimi audiji z 200 konji divjajo.

Gledam pa iz prakticnega vidika nekoga, ki je recimo ze prerastel hvaljanje z avtom in konjazo. Tudi mojih 175 (tovarniskih) konjev je prevec, se strnijam. Nazalost je to edina alfa bila ki je imela avtomatski menjalnik.

Sicr pa se sploh jaz nebi prepiral. Taki zakoni niso sprejeti, da bi postavili stevilo nesrec na 0. Pomagajo pa se blizati tej cifri.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moč avtomobilov/motorjev sploh nimajo veze. Dokler ne odrastes, bos delal pizdarije po cesti, pa ce imas 55KM pod pokrovom ali pa 187KM. (To ne leti na nobenega...je misleno nasplosno)

LP
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, samo roko na srce, nikoli ne bos videl hyundai i10 peljati nenadzorovano 170 po avtocesti. Veckrat vidis bemflo z 187konji..

Ce malo tudi pogledas crno kroniko, ponavadi je udelezen avto z veliko prevec konji kot pa jih je potrebnih za pot iz tocke a na tocko b..

Sprijaznimo se: konjusnica pod havbo je (pre)veckrat podaljsek kurca v sloveniji..
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kar se mene tice tudi avtomobili z vec kot 150 konji nimajo kaj na cesti delat.
Ker?

Obstaja kakšna dejanska povezava med 151 konjem in večjo verjetnostjo smrtnosti al kako? Zaenkrat avte vozijo ljudje in če si kreten, je čisto in popolnoma vseeno, če divjaš brezglavo s 50 ali 500 konji. Problem ni avto, problem je človek za volanom.
Sprijaznimo se: konjusnica pod havbo je (pre)veckrat podaljsek kurca v sloveniji..
Jaz bi bolj rekel, da značka na havbi in s tem povezan imidž in ne toliko dejanska konjenica.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SubjectX napisal/-a:Naceloma ja, zgodila se je zaradi prehitre voznje tovornjaka, napacne voznje po svojem voznem pasu in neizkusenosti voznika.
Če sem si prav zapomnil, je tip s tovornjakom priletel po odstavnem pasu?
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

alfa_samec napisal/-a:
Kar se mene tice tudi avtomobili z vec kot 150 konji nimajo kaj na cesti delat.
Ker?

Obstaja kakšna dejanska povezava med 151 konjem in večjo verjetnostjo smrtnosti al kako? Zaenkrat avte vozijo ljudje in če si kreten, je čisto in popolnoma vseeno, če divjaš brezglavo s 50 ali 500 konji. Problem ni avto, problem je človek za volanom.
Jaz bi bolj rekel, da značka na havbi in s tem povezan imidž in ne toliko dejanska konjenica.
WORD!
Če si kreten se tudi z Aixamom lahko ubiješ...pa tist plastičn jajček nima več kot 20-25 KM...ali pa še to ne. Če si pri pameti, lahko voziš Veyrona s 1000+ KM, če pa nimaš v glavi nič, se boš pa tudi z osnovno Pando lahko ubil. Ker če bi gledali samo na moč motorja, potem bi lahko rekli, da noben voznik stare 500ice ni imel nesreče, ker je avto premogel zgolj 18 KM, v športnejši verziji pa celih 25.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Če tako, kot za motorje gledamo za avte, bi lahko določili, da avto, ki se lahko v Sloveniji homologira ne sme iti več, kot 130km/h, ker nimamo niti 1m javne ceste, kjer bi lahko peljali kaj hitreje. V to spadajo vsa protokularna vozila. Hitrost se pa lahko omeji le v takem razmerju, kot sedaj motorji, da pridejo pod 25kW.
Torej, če zmore Audi/BMW/Mercedes 220km/hali več se ne sme uporabit, ker v osnovi zmore preveč.

Tukaj bi morale "ovčice" (mi) zahtevati recipročnost in od "brivcev ovčic" zahtevati, da se vzpostavi tudi omejitve, ki bodo prizadele tudi njih.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Govorimo o ljudeh, ki volijo Jankovića in Janšo. Ne pričakovat čudežev :lol:
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:Če tako, kot za motorje gledamo za avte, bi lahko določili, da avto, ki se lahko v Sloveniji homologira ne sme iti več, kot 130km/h, ker nimamo niti 1m javne ceste, kjer bi lahko peljali kaj hitreje. V to spadajo vsa protokularna vozila. Hitrost se pa lahko omeji le v takem razmerju, kot sedaj motorji, da pridejo pod 25kW.
Torej, če zmore Audi/BMW/Mercedes 220km/hali več se ne sme uporabit, ker v osnovi zmore preveč.

Tukaj bi morale "ovčice" (mi) zahtevati recipročnost in od "brivcev ovčic" zahtevati, da se vzpostavi tudi omejitve, ki bodo prizadele tudi njih.
Kaj pa ce se veliko vozim po nemskih avtocestah?

Ampak ja, pretiravati pac ni potrebe. Se vseeno je potreba po nekih "normalnih" konjih pri prehitevanjih recimo.

za vse tiste, ki mislijo, da se v aixamu lahko ubijes: najdi mi eno nesreco, kjer je biu udelezen "avto" z manj kot 20kw..

Zakaj 150konjev? Ne vem, pac prva stevilka ki mi je padla na misel.

Zakaj pa rabis vec? Verjetno je meni lazje argumentirati omejitev pri 150konjih kot tebi da rabis teh 170konjev...

In ne, znacka zadnje case nima vec pomena, saj tudi ze skoda fabia premore tako konjenico, da se meni pri 140km/h na avtocesti prlepi na rit in tezi da izklopim moj tempomat..
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja kako si pa drzneš vozit 140 kmh? Saj mamo zakon, ki to prepoveduje? Saj zagovarjaš represijo, zakaj se je ne držiš potem?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Busted =D>
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

slehernik napisal/-a:Ja kako si pa drzneš vozit 140 kmh? Saj mamo zakon, ki to prepoveduje? Saj zagovarjaš represijo, zakaj se je ne držiš potem?
140 po stevcu je pri meni 126km/h po GPSu. Druge gume naredijo svoje, leta verjetno tudi..

busted back..

sigh.. da bi pa argumentiral raje tisto kar sem te izzval pa ne.

Joj, kam gre ta forum ej..
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mene? Jaz sem te nekaj vprašal pa mi nisi odgovoril...

P:S. Ja potem pa škoda fabia želi vozit 129,9 kmh - umakni se pa ne delaj gužve brez potrebe.
Zadnjič spremenil slehernik, dne Sr Dec 07, 2011 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori
  • Informacija