Reset računalnika po napaki motorja

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
padalec
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

Na dolgi poti mi je počila cev od turbine na alfi 156 JTD (letnik 2004 - giugaro). Gre za cev, ki je na sprednji, spodnji, voznikovi strani vozila. Ko se je to zgodilo se je na računalniku pojavila napaka "engine failure" -nekaj takega. Poleg tega se je prižgala tudi rumena lučka "motorja".

Ker je bila seveda sobota in v Italiji v soboto ne dela NIČ, so mi lokalni majstori naštimali neko po domače narejeno cev, tako da sem lahko nadaljeval pot. Avto zdaj deluje še vedno pa mi na računalniku piše "engine failure" in tudi rumena lučka "motorja" še vedno gori.

Po moje je potrebno resetirati računalnik. Zanima me, če kdo ve kako se to naredi? Oz., ali moram iti k mehaniku da to stori??

Hvala in lp
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Mislim da bo lučka v kratkem sama od sebe nehala svetiti :roll: ,oz. javljati napako :roll: ,če je napaka seveda odpravljena :wink:
"I cant" is not an option !
padalec
Alfa Junior
Alfa Junior

No, zdaj je minilo že pet dni lučka še vedno sveti in tudi na infocenter računalniku še vedno piše engine failure...
svabo napisal/-a:Mislim da bo lučka v kratkem sama od sebe nehala svetiti :roll: ,oz. javljati napako :roll: ,če je napaka seveda odpravljena :wink:
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

A tisto "po domače" sanirano cev si že zamenjal za novo? Ko boš to saniral, priklopi avto na tester, in boš videl, o kakšni napaki je govora.

Pa še 2 povezavi, ki bi jih lahko prej prebral:

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=26384
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... &start=510
Odgovori
  • Informacija