problem z dpf-om!prosim za pomoč!

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav.
Sem novi, danes prijavljen zato mi ne zamerit za napake. Problem je sledeč: Imam 159-ko, 2008,150 konjev in je zamorjena! ne potegne dobro oz.se mi zdi da jo nekaj duši. grem na servis, na comp priklopijo in tam ne pokaže nobene napake, le za dpf napiše 80 % zabit. rekli so al ga zamenjat al pa ga prevrtat pa bo. Z regeneracijo so rekli da bi zbili za najvec 15%. je to res al ga res sam ne bi mogo spucat bolje, recimo peta brzina na AC pa tam 3000-3500 obratov?regeneracija se mi je pred kratkim delala sama. pa zanima me do kdaj se dela regeneracija samodejno?
prosim za pomoč
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Imam enako 159 novi tip, letnik 2008, pri meni se dela regeneracija na nelje 700km povprečno in vedno traja 15 min.
Aktivira se skoraj vedno na AC pri vsaj 100 km/h in ogretem motorju na 90 st.

Naj sprožijo prisilno regeneracijo na servisu pa bo.
Pri meni je po avtomatski regeneraciji dpf zamasen nekje 15% kot pokaze ecuscan.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če se je tako zabasal očitno nekaj nekje ne štima (verjetno EGR ne dela prav)... Da se ga čistit tudi ročno, potem pa se izvede še prisilna regeneracija. Pa motorno olje, ki zadosti C2/C3 standardu je potrebno uporabljat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

Se pravi da pol ni dpf hin. kr pogovarjali smo se ze tak kot da je, kr ko sem predlago kaj pa prisilna regeneracija, so rekli ja ne bi pomagalo kaj dost samo 15% bi zbilo.
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

Ja egr je novi, menjan na 98000 km, glede olja pa je tud neko novo not selenia wr pure 5w-30. Ko so mi delali veliki servis na 108000 km so mi predlagali to olje!
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Preberi to temo (od pete strani na koncu dalje vsaj)

http://www.alfa-klub.com/forum/viewtopi ... sc&start=0

ARBojci al kaj je bil je imel problem z DPF-jem in je našel enega mehanika ki mu ga je opral z wapom. Kontaktiraj ga.

Druga možnost je da vržeš DPF ven, to pa tud ni ravno poceni.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če je bil menjan EGR pri 98kkm, zdaj si pa že mimo servisa za 108kkm, to ne pomeni da je nov... ker je že 10kkm rabljen.

Dobro vprašanje bi bilo kaj se je zgodilo da je bilo treba EGR prvič menjati (so ga v resnici menjali, ali je mogoče serviser samo na račun napisal da je bil menjan, EGR so pa samo malo poplaknili z bencinom, da so oprali svinjarijo)? Še boljše vprašanje pa je, kaj se dogaja zdaj, da fašeš napako ki je še najbolj povezana z delovanjem ventila EGR?

DPFja na tvojem mestu nebi menjal, dokler ne bi bimel 100% potrdila kaj se dogaja.
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

Sem prebral in bom kontaktiro. tisto z wapom se mi zdi znano in je celo neki majster iz Mb ko se s tem ukvarja. Si me spomno.....že neki bral to.

Egr je bil ganz novi,sem bil zraven ko so ga montirali in pred mano so ga iz pakunge vzeli. menjan je bil zato kr je na testeru pokazalo 8% odprt, alfica pa tud bla lena :) Ampak finta je v tem da je blo vse vreji 3 tedne pol pa isto opet zamorjena in se do danes mater nismo tega rešli in alfica še kr ne gre tak kot bi morala. In kaže verjetno na to da jo te pomojem dpf filter jebe al pa ne vem kaj ni mi več jasno. Zdaj zakaj se je tak zabil ne vem, mogoce se res tak hitro zabije kr delam res vcasih kratke relacije recimo po par dni potem pa opet se furam vsepovsod ampak ga takrat ne šparam :) zdaj generacijo sem pred kratkim zasledil tak da se vklopi avtomatsko tak da to je ok ne? kaki senzor temperature na dpfu te ni hin?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če prav razumem si štajerc, jaz pridem jutri za nekaj dni v štajerske konce (okolica Maribora), če te zanima se lahko dobiva in pogledava kaj točno jo muči na eni testni vožnji...
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

ja to bi lahko slo. cifro napisi pa te rufnem da se zmenima kje, pa uro. Upam da prijema do tega kaj jo muči :)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

pepso3 napisal/-a:Se pravi da pol ni dpf hin. kr pogovarjali smo se ze tak kot da je, kr ko sem predlago kaj pa prisilna regeneracija, so rekli ja ne bi pomagalo kaj dost samo 15% bi zbilo.
Pa naj naredijo prisilno regeneracijo 4x ane :D
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Prisilna regeneracija pri moji (za test) je zbila zabitost DPF iz 85% na 15%...

Drugač pa okrog 100% še ni sile... greš na daljšo furo in rešeno.
Zarad tega pa nebi smel motor bit "zamašen"... verjetno je EGR ostal odprt.
pepso3
Alfa Member
Alfa Member

Sem rešo problem. Sem šel na relacijo mb-ce, peta brzina, obrati med 3000 in 3500 in rezultat po 20 min vožnje: zabasan 15%!
Odgovori
  • Informacija