Turbino mi je rihtal tale stric:
http://www.kupit.eu/
Zelo prijazen možakar, res fino se da zmenit z njim, pa vsaj zaenkrat lahko rečem, da imam zelo pozitiven občutek o njem. Konec koncev pa bomo videli šele po zagonu koliko je zares ura
Cena obnove je bila 420€.
Bolj ali manj sem uspel na avto obesit bencinski tank, katerega bo verjetno potreno ponovno sneti, ker sem pozabil nanj priključiti eno cev
No danes sem štartal pa še zadnji večji projekt - izpuh!
Najprej pregled materiala:
#1 Sprednji del cevi z gibljivo cevjo:
Mogoče boste opazili, da je gibljiva cev fi 50mm ostala cev pa fi 60mm. So fantje raje dali kar manjšo cev, ker je pol cenejša
#2 Sredinska cev z loncem.
Lonec je imel priključke fi 45mm!!!!! Po kodah sodeč najverjetneje lonec od Golfa IV 1.4 ali 1.6...
#3 Zadnji lonec
Odlično izpeljana krivina!
Tuning! So odbili en izhod, da je bil prodobljen "Evo look". Vidi se tudi, da so lonec odpirali, ker so verjetno notri kaj predelovali
Nove cevi, krivine in gibljiva cev. Pa bomo videli, kaj bo nastalo iz tega...
Najprej sem zmontiral izpušni kolektor, staro ohišje turbine, WG ohišje in downpipe in začel ustvarjat.
In po parih urah sem uspel iz starih in novih delov z veliko žaganja in piljenja sestavit nov prvi del cevi. Sedaj ponovno v celotni dolžini fi 60mm. Trenutno so cevi samo pripikane skupaj, dokler ne dokončam vsega, da vidim, da se vse skupaj izide.