problem vžiga mrzle 156-ke v teh mrzlih dneh

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Mato_156
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Škofja Loka

Danes zjutraj mi je vžgala brez problema - zunaj je bilo -13,5°C (avto je kazal -11°C).
Še zanimivost, danes sem prvič videl da mi je grelo nafto cca. 3-4 sekunde, prej vedno 1-2 sekundi, verjetno tudi zaradi akumulatorja, tako da, je bila to dobra investicija v akumulator.
Lep dan,
Enter the void
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Mato_156 napisal/-a: Edino zanimivo se mi zdi, zakaj potem normalno vžiga čez dan. Je res tak problem popolnoma mrzel motor?
Fora je v tem,da ti čez dan vžiga brez problema,saj se z njim nekaj km in se ti aku tolko napolni,da ima čez dan tolko moči,da avto vžge,čez noč ti ga pa pobere mraz.Isto je meni delalo,čez dan ve vžgal kot raketa,kolko krat si hotu plus tega,da se je med vožnjo nabijala muzka na ful.Čez noč da je pobralo.Parkrat tak zelo,da mi je zjutrak na akuju,ko sem pomeril pokazalo 5V včasih tudi manj.Nakar smo pri nehaniku ugotovili,da sta bli 2 celici mrtvi.
Pa ni se hotu napolnit prek 13V,nakar ti mora pri zdraven akuju pokazati vsaj 14.4V.

l.p.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Meni se sedaj vsako jutro zgodi, da mi zaslon na sredini armature ne dela..prižge se šele po kakšnih 5 min vožnje.. :|
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Zjutraj je vžgala po 1.5s verglanju, brez ropotanja kot včeraj, očitno dodatek deluje...
Uporabniški avatar
Fergazer
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Čakovec, Hrvaška

turbozob napisal/-a:Zjutraj je vžgala po 1.5s verglanju, brez ropotanja kot včeraj, očitno dodatek deluje...
Kakšen dodatek?
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Fergazer napisal/-a: Kakšen dodatek?
Diesel Winter Protect od Petrola
Treentar
Alfist
Alfist

turbozob napisal/-a:
Fergazer napisal/-a: Kakšen dodatek?
Diesel Winter Protect od Petrola
Flaška stane menda 5,70 € / za 50 litrski tank in sem slišal, da avto najlepše vžiga zjutraj, če maš bencinski motor notri.

Je to res :lol: ?
Odgovori
  • Informacija