Alfa 145 by Josh

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Josh
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenske Konjice

Lep pozdrav vsem skupaj. Naj vam predstavim mojo alfo katere sm že lastnik dober mesec in pol. Je pa kot vidite model 145 z 1.8 16V TS motorjem 103KW, letnik je 1997 prevoženih ima pa zaj okoli 175000.

Slike:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pred kratkim sm zamenjal termostat in olje ter filtre. Poleti imam namen še zamenjat komplez zavorni sistem, namontiraš športn filter, odstranitev katalizatorja,...
Pač tud kolk bodo kaj finance dopuščale.

Zaenkrat je to to ko pa bo kaj nouga pa pišem. Komentarji in graje ter tudi kakšni nasveti so dobrodošli.

Lp Josh
Ne vozi hitreje, kot lahko tvoj angel varuh leti
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Pozdravljen med nami :wave: S filtrom zraka pa ne zgubljaj časa in denarja, je brezveze.

Edit: dooooh, Slovenske Konjice #-o Nisem gledal pozorno.
Zadnjič spremenil alfa_samec, dne So Feb 11, 2012 6:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Josh
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala, ne sm iz Slov. Konjic :D . No za filter sm slišal da ga je brezveze dajat gor. Morm pa priznat da se mi ta zvok tega avta nenormalno dopade ker je res nekaj posebnega prav :evil: .
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Filtra ne dajaj gor.Men so tudi govorili,da naj ne dajam gor ker je brez veze in si zapacaš LMM in senzor temperature zraka itd......in nisem ubogal pa sem kar šu gor dat filter.Zadeva je tulila mrgolela tak da bi blo pod haubo najmanj 500 konjev,a kaj ko so se vesele urice kaj kmalu končale.Tak sem si zapacal LMM,da je avto malo ne ˝vrag ˝ vzel :lol: cukal,trokiral,pokalo iz izpuha,nobenih pospeškov pa še kaj bi se našlo.Če že športni filter potem takega,ki paše v orginal škatlo.

l.p.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Lepa. 8)
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist
Kraj: Tolmin

isti avto: http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... c&start=15

drugače pa lepa! =D> s filtrom se res ne obremenjevat, je čist brezveze. rajši daj en lep nastavek na auspuh, tista majhna cevkica ne zgleda lepo :D pa motorček zadnjega brisalca zamenjaj? :) al zakaj je ustavljen sred šipe? :D

pa srečno! :wink:
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

U, lepo da še kdo kupuje 145ke :)

Glede športnega filtra je pa tko, meni se ni nič zapacalo, sem ga pa stalno čistil... Je pa res da avto zgubi na moči brez original airboxa...

Če hočeš več zvoka samo poberi proč resonator ;)

tkole se je moja prasica drla:
http://www.youtube.com/watch?v=7zOz8bXTEXk
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

aja ta filter je tud naprodaj :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Josh
Alfa Junior
Alfa Junior

Biaggio ja nastavek bo prišu gor pa katalizator gre bek. Vzrok za brisalec je v motorčku ga bom menjal v prihodnje. Ker prejšni lastnik mi je obljubil goro nekih rezervnih delov tudi stikalo za nastavljanje luči pa še rezervni ključ mi ni dal tak da še to morem razrešit pa čeprav tudi preko POLICIJE ampak drugač nebo šlo. Priče mam tk da bom že. Kosir pa vsi ostali hvala vam za nasvet bom že porihtal. Use kar bo predelano bo na forumu.

Nekaj slik še od danes malo :) :)
Slika

Slika

Slika

Slika

Lep pozdrau usem.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

pa katalizator gre bek.
Zakaj pa to?
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Trbovlje

Lepa alfa...previdno an snegu, da ne bo kaput :)
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Josh
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:
pa katalizator gre bek.
Zakaj pa to?
Am na vsakem bencinarju sm ga dal dol, ker prvo se mi je potem dopadel zvok, ki je bol zahronel in ko sm spustil gas je se slišalo bol tiso na hhhhooooooo. pa še pozna se pr pospeških, bol ko je močn avto bol se je poznalo. Pr roverju sm na isti kratki razdalji pospešil za 5 km bolje kot pa z katalizatorjem pa še motorja ne duši. Na pline se pa tk požvižgam :)

Aja drgač pa pazim jz na mojo alfico, hladno nikol ne prtisnem ampak počakam da pride do 80 stopinj da se motor segreje potem pa si dam gdaj duška.

Fantje pa upam da mi verjamete ta avtek sm spravil z 5 prestavo do blokade po števcu 230km/h na 7300obr/min je pa res da je blo enmal navzdol :)))))
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko pride voda na 80stopinj ma olje šele nekih 50... priporočam da počakaš še skor 1x tok cajta predn prtisneš.

Dolge relacije nad hitrostjo 150km/h pregreva olje v motorju...

Če jo ganjaš vsak dan, si kupi števček za temp olja...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Josh
Alfa Junior
Alfa Junior

kosir hvala za nasvet. No po izobrazbi sm avtomehanik in strojni tehnik. Glede delovanja motorja in usega sm dobro poučen že tudi prešraufal ogromno. Kar se tiče tega da avto ogrejem je za mene to da se voda segreje na delovno temperaturo plus da se še vozim en čas tko torej use skupaj vsaj dobrih 15-0KM vožnje al pa nekje okol 20 min. Šele po tem času jo tu pa tam gdaj po hodim. Ni to usak dan ker potem bi tut lahk delal sam za avto in bencin ampak si jo pa prvošim tko vsaj 3x na tedn ziher.
Sm študiral tudi o tem da bi nabavil dodatne števce in tudi tistga k meri pritisk v karterju. Ampak bom videl ker za bol divjanje mam jz motor :D

Lp
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

cccc v karterju ni pritiska :P :P :P

Samo za info, pri meni je pri 150km/h na avtocesti narasla temp olja na 125 stopinj... ker mi ni dalo miru sem vgradil killer olja od 3.0 v6 s termostatom in zdaj ne prileze čez 100 ;)

mam pa 1.6 TS
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Odgovori
  • Informacija