Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Thrivial
Alfist
Alfist

Unek napisal/-a:poglej avto ma na vzvratnem ogledalu slika malega otroka?? Tak hud diler pa spet ni... :lol:
Nisem opazil... :)

Mogoče je pa pač zelo pedanten diler. :D

Sicer sem pa to podal samo kot opazko, s katero si lahko pomagaš pri nakupu. Recimo lahko čisto spotoma povprašaš po imenu otroka in če začne jecljati, je nekaj hudo sumljivo. :)
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

samo v info glede naslednje 159 če se bo kdo zanimal:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4898084&show=1

"pravkar opravljen servis" je bil opravljen avgusta 2011 pri 132100km (avto jih ima sedaj 50 več na števcu). kdo je opravil ta pravkar opravljen servis se prodajalcem ne sanja, oni ga vsekakor niso, naj bi imeli avto v prodaji pa 14 dni.

sva šla včeraj s frendom jo gledat, pa sva v motornem prostoru našla listek o opravljenem servisu pred pol leta in gor napisano pri 132100km. prodajalec je ostal na mestu kot vkopan saj o slednjem ni vedel popolnoma nič, po njegovem mnenju je servis opravila morda lizing hiša.

avto zgleda drugače super ohranjen.
LB
Alfa Member
Alfa Member

Jonas napisal/-a:
Damijan napisal/-a:
Jonas napisal/-a:...dost je bilo zajebancije :P

LP
Kako to misliš?
Menda te ni s5 razoèarala?
Sploh ne, daleè od tega, trenutno imam paè druge prioritete v življenju in GTjka žal ni veè ena od njih..
LP
se pravi, da jo bos prodal enkrat maja? na kaksno ceno ciljas "okvirno"?

se neki me zanima: a s temi auspuhi je zvok slabsi al boljsi kot prej? in a mas se originalne auspufe? hvala
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

Thrivial napisal/-a:
Unek napisal/-a:poglej avto ma na vzvratnem ogledalu slika malega otroka?? Tak hud diler pa spet ni... :lol:
Nisem opazil... :)

Mogoče je pa pač zelo pedanten diler. :D

Sicer sem pa to podal samo kot opazko, s katero si lahko pomagaš pri nakupu. Recimo lahko čisto spotoma povprašaš po imenu otroka in če začne jecljati, je nekaj hudo sumljivo. :)
Men bi bil tak kupec mal čudn, ki bi hotu vedit ime mojga otroka oz. bi ga to zanimalo in bi tut po moje mal jecat začeu... :D drugače pa tista žirafica je že za večjega otroka, ki je kamot že lahko privezan z varnostnim pasom, žirafa pa mu umogoča le malo višje sedenje, da glava počiva na vzglavniku avta. Tud froček na sliki zgleda že star cca vsaj 4-5 let :) in to ne spada pod otroški stolček. ;)

Je pa zanimivo razmišljanje tole, ja...ampak dotičen primer pa mi ne deluje precej sumljiv ;)
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Trbovlje

wolfyy napisal/-a:samo v info glede naslednje 159 če se bo kdo zanimal:

"pravkar opravljen servis" je bil opravljen avgusta 2011 pri 132100km (avto jih ima sedaj 50 več na števcu). kdo je opravil ta pravkar opravljen servis se prodajalcem ne sanja, oni ga vsekakor niso, naj bi imeli avto v prodaji pa 14 dni.

sva šla včeraj s frendom jo gledat, pa sva v motornem prostoru našla listek o opravljenem servisu pred pol leta in gor napisano pri 132100km. prodajalec je ostal na mestu kot vkopan saj o slednjem ni vedel popolnoma nič, po njegovem mnenju je servis opravila morda lizing hiša.

avto cesar pa teli švercerji imajo sam krš...kar sem tam zraven gledal je bilo vedno vse zmuteno...pa vedno tist avto, ki sem ga gledal ni imel servisne nikjer oz. je trenutno niso našli, ker vse servisne hranijo oni v pisarni in je ob ogledu sploh ni v avtu... Meni osebno vse zmuteno. Ko sem bil tam se je par zapečenih italjanov lih prpeljalo z dvemi BMW-ji in eno alfo iz italije, ki so bili celi pošranfani pa zanemarjeni...čez 1 mesec so pa odlično ohranjeni / spolirani in pobarvani, kjer so ble praske že stali na prodajnem mestu...

LP
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Unek napisal/-a:
wolfyy napisal/-a:samo v info glede naslednje 159 če se bo kdo zanimal:

avto cesar pa teli švercerji imajo sam krš...kar sem tam zraven gledal je bilo vedno vse zmuteno...pa vedno tist avto, ki sem ga gledal ni imel servisne nikjer oz. je trenutno niso našli, ker vse servisne hranijo oni v pisarni in je ob ogledu sploh ni v avtu... Meni osebno vse zmuteno. Ko sem bil tam se je par zapečenih italjanov lih prpeljalo z dvemi BMW-ji in eno alfo iz italije, ki so bili celi pošranfani pa zanemarjeni...čez 1 mesec so pa odlično ohranjeni / spolirani in pobarvani, kjer so ble praske že stali na prodajnem mestu...

LP
Pa malo pozabimo za te prodajalce ("švercerje").
Bolj zanimivi so mi kapselni, ki pri njih kupijo primerke (recimo takega v oglasu za nastavljeno ceno 7.900 in bo prodan za cca. 7.300) in jih potem vozijo leto ali dve z opravljenim enim oljnim servisom pri lokalnem fušarju (olje bo seveda napačno in uničil PDF filter) in potem , ko se bo odločil prodajat avto bo postal ljubiteljski za ugodno ceno 9.300€. (skupna točka teh primerkov so v 90% aftermarket platišča v max. dimenzijah in obupnih stilov - zelo priljubljena so črno srebrna platišča)
Ja teh pacientov je pri nas nebroj.

Po drugi strani se pa lahko vsak kupec s svojim denarjem odpelje kamor želi. Recimo do lastnika takega avta, ki ga je kupil v Slo., ima prevoženih 100.000km, .......... prekrasen!! (čeprav so velikokrat taki bolj zdelani, kot uvoženi primerki, obutani od parkirišč do nezavesti, ravno pred prvimi večjimi stroški - veliki servis, menjave diskov, gume na platnu,....) in ga ponuja za ugodnih 11.900 EUR.

Sprašujem se kdo je pacient?
blazer
Alfa Junior
Alfa Junior

Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Bi se dalo kakemu Koprčanu pogledat it to gajbo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5771579&show=1

Slika

Najbolj me zanima kako dela motor (a se pri mrzli fajn turbina sliši), in pa kakšna je noter (kok je spraskana plastika, sedeži in take mal bolj detajlne malenkosti v notranjosti)
anzl
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:Bi se dalo kakemu Koprčanu pogledat it to gajbo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5771579&show=1

Slika

Najbolj me zanima kako dela motor (a se pri mrzli fajn turbina sliši), in pa kakšna je noter (kok je spraskana plastika, sedeži in take mal bolj detajlne malenkosti v notranjosti)
Dobr sej res ti ni glih bliz. Ampak pomojem je vseen bolš da greš sam pogledat. Recimo nekomu se par prask po armaturi ne bo zdelo omembe vredno, tebi pa bo ena praska na armaturi preveč, ... Upam da veš na kaj ciljam. Pač ljudje imamo različno predstavo o veličini nečesa ...
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ma ja,ampak sam tok da sploh vem a je vredno delat 400 kilometrov...
SkAoS
Alfa Junior
Alfa Junior

ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

SkAoS napisal/-a:Lp pozna kdo tole

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5741723&show=1
Tole bo pa moja bivša.

Podvozje je (bilo lani), kot novo. Roke sem dobil že menjane, amortizerje sem pa menjal jaz vse. Notranjost je lepo ohranjena (edno zaslon BC na soncu skoraj ne dela, ko se ohladi pa dela vse).
Od zunaj ni perfektna (spredaj je bilo nekaj risov, zadaj je pa bila že popravljana in to ne najlepše).
Sedaj pa k bistvu - na temo motorja bom pa pisal na PS (lahko, da so težavo odpravili). Sam sem avto eno leto nazaj prodal za 1.800EUR (na litih platiščih)
a33
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: MB

kdo ve kaj bi bilo s tem narobe: ribatto ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5755587&show=1

je treba nov motor al se da menjat gred- ležajčki ?
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Mogoče ga je treba le natankat. :mrgreen:
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
a33
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: MB

kaj olje?
če je avto vrhunsko vzdrževan... verjetn je en spet bil pameten pa dajal not kako 5w-30 "vodo" pa je ribnlo.
Zaklenjeno
  • Informacija