Nakup - AR 156, 2.0 JTS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

V treh letin mojega lastništva pri prevožinih 153.000km mi je kar se mašine tiče crknila edino ena vžigalna tuljava ostalo pa brez pripomb.
Je pa tako, da je poraba olja ob dinamični vožnji pri tem motorju lahko tudi precej visoka cca. 0.5l/1000km (prebrano na raznih forumih). Je pa res, da je precej odvisno od motorja do motorja...nekaterim žre olje drugim ne...

Na splošno alfini bencinarji nekoliko bolj "šklocajo" od ostalih. Če npr. poslušaš kakšno hondo 2.0i-vtec ta sploh ne veš da laufa :) .
Kakor jaz vem 2.0JTS ima variator vendar ne identičnega kot ga ima 2.0TS.

alfa111 napisal/-a:Pomoje tud,za malček več se dobi kar solidna 1.9 jtd,delov na pretek,vzdrževanje poceni,pa glede na cene goriva tud prišpara nekaj
Tudi vzdrževanje JTS ni drago....
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

ARfan napisal/-a:V treh letin mojega lastništva pri prevožinih 153.000km mi je kar se mašine tiče crknila edino ena vžigalna tuljava ostalo pa brez pripomb.
Je pa tako, da je poraba olja ob dinamični vožnji pri tem motorju lahko tudi precej visoka cca. 0.5l/1000km (prebrano na raznih forumih). Je pa res, da je precej odvisno od motorja do motorja...nekaterim žre olje drugim ne...

Na splošno alfini bencinarji nekoliko bolj "šklocajo" od ostalih. Če npr. poslušaš kakšno hondo 2.0i-vtec ta sploh ne veš da laufa :) .
Kakor jaz vem 2.0JTS ima variator vendar ne identičnega kot ga ima 2.0TS.

alfa111 napisal/-a:Pomoje tud,za malček več se dobi kar solidna 1.9 jtd,delov na pretek,vzdrževanje poceni,pa glede na cene goriva tud prišpara nekaj
Tudi vzdrževanje JTS ni drago....
Saj jaz nisem rekel, da je jts draga za vzdrževat,samo sem rekel da tudi jtd ni draga, pa če pogleda z druge strani,ko pravi da lahko več stvari gre, če samo pri gorivu ušpara 3l/100km+razlika v ceni, si v parih mesecih prišpara za te "izredne dražje" stroške in imaš pač vedno nekih 500€ s strani za take zadeve, drugače je pa res da bencin je bencin,dizel je dizel in vsaka ponuja svoj užitek :)
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Želja mi je bencinar. Ma sej se tudi dizla ne bi branil. Važn mi je, da je avto ohranjen, pa da je bil servis redno delan. A pa mi kdo pove, katero z avtoneta se splača it pogledat. Ali pa če kdo pozna, da se dobra 156ka prodaja.
K mam lih rojstni dan pa bi bil zelo vesel lubice (156ke) za darilo :mrgreen:

ARfan zgleda me je tisto šklocanje zmotlo pr tej 2.0 :P

A pa je normalno, da ma avto volan lesen, prestavno ročko pa ne? K ene 156ke majo oboje, spet druge pa samo volan.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Za ponudbo preglej male oglase tu na forumu, če pa imaš kakšen konkreten avto nagledan, pa objavi oglas IN sliko v tej temi: http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... 936#388936 , da se ne bo ponavljalo v dveh temah isto.
A pa je normalno, da ma avto volan lesen, prestavno ročko pa ne? K ene 156ke majo oboje, spet druge pa samo volan.
Opcija je bila, verjetno tudi skupaj z leseno sredinsko konzolo, lahko pa je, da so v avtu zamenjali samo volan zaradi sproženega air-baga (ali pa tudi ne). Vse je možno.

Edit: Pa vse najboljše! ()):;
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Ooo, hvala za čestitke alfa_samec

Sm že iskal kje bi objavil kak oglas. Pri temu lesu sm pa tud jst takoj pomislu, da je blo kj menjan. Bom objavil par oglasov z avtoneta v uni rubriki.

Sm že gledu pod prodam, pa nism nč najdu. Če pa kdo ve, da se prodaja kaka 156ka pa mi lahko sporoči na [email protected] ali na 040 760 822.

LP :mrgreen: :mrgreen:
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Mogoče bom js v kratkem prodal svojo jts alfico (stanovanjski problem,i need money)...je selespeed, mela je nekaj težav s katalizatorjem čez zimo, sedaj pa kaže da je vse ql.
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni, malo si bom sposodil temo, ker se zanimam za nakup AR 156 za 1500-1600€ pogoj je da je bencinar, ker na splošno delam dnevno malo km do službe jih imam 8 po obvoznici. če kdo ve za kakšno vredno nakupa bom vesel vsake informacije.

LP
a33
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MB

crazyedo napisal/-a:Evo bo tako bolje. Sem malo hitel, se opravičujem. Ma glede zvoka motorja pa sm bolj kot ne prestrašen. Mi je že enkrat približno 10 let nazaj zmanjkalo olja v mašini in sem prevozil kar nekaj kilometrov in so se mi dročniki slišali. Je pa res, da nisem strokovnjak in ne vem kakšen bi moral biti ok zvok. Še posebej pri alfi.
Ker bo to moja prva alfa in ko zgubim junfr 8) ne bi rad da bi bolelo, he, he. Če me razumeš :D Se pa tudi zavedam, da je proračun majhen in da za ta denar ne dobim nov avto.

Drgače je pa ta avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5778616&show=1
JTS ka ima 122 kw 166 KS,

glede porabe zna bit ogromna razlika, vsaj na testu je spila 3 lit več kot Mjet jtd 20v
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Teoretično bi naj imela 166 KM.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Meni v prometni piše 166km, mogoče je kaj razlike zaradi letnika, to pa nisem ziher! Drgač pa pri tejle se mi notranjost niti malo ne dopade
a33
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MB

alfa_samec napisal/-a:Teoretično bi naj imela 166 KM.
ja to pa tko al tko, jtd 16v m jet ma 140 ks pa boljši feeling navora in pospeška.
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009
Kraj: Ljubljana

evo, vem da precej smetim po forumu, še posebej po recej različnih temah, s precej različnimi avtomobili in kar se vam verjetno zdi smešno v precej različnih cenovnih razredih. Naj na hitro objasnim da razmišljam o nakupu 15 6 in 159 (slednja seveda vsaj delno na puf) pa me zanima če se ve za kako vredno nakupa, kupujem bencinarja ker delam dnevno malo kilometrov, bi pa do 2.0 verzijo zaradi zavarovanja. o Alfah sm prebral že skoraj vse kar piše na tem forumu (tudi celotno to temo) ampak seveda o bencinarjih piše bore malo ker ste vsi na dizlih. Pisal bom tudi uporabniku žival če ima kaj ogledanega, pa pa rad avto kupil čimprej, ker sem trenutno brez in ga nekako potrebujem/želim. KEr sem dobil že dve ponudbi za karavana sem se osločil pripisati da kupujem limuzino, ker ni potrebe po karavanu in ker so lepše :)

hvala vam za vse odgovore in LP
Zadnjič spremenil Gorjup, dne Po Apr 23, 2012 11:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

alfa111 napisal/-a:Saj jaz nisem rekel, da je jts draga za vzdrževat,samo sem rekel da tudi jtd ni draga, pa če pogleda z druge strani,ko pravi da lahko več stvari gre, če samo pri gorivu ušpara 3l/100km+razlika v ceni, si v parih mesecih prišpara za te "izredne dražje" stroške in imaš pač vedno nekih 500€ s strani za take zadeve, drugače je pa res da bencin je bencin,dizel je dizel in vsaka ponuja svoj užitek :)
Normalnih JTD skoraj ni, dobre so pa cca 5000€, 2,5x vec od te (ogledane).

Ce kupis "standardno" z avto.net bos teh prisparanih 500€ zelo hitro pustil na servisu.
Odgovori
  • Informacija