Delam v firmi, ki jo je v preteklosti prevzel švaba.... Optimizacija stroškov na vrhuncu, številke gor/dol, ne jebhe pet posto... Zanima ga samo koliko je delnica vredna.
Sicer je vprašanje kako bi se zadeve obrnile, če prevzamejo Alfo, ampak domnevam da velike razlike med zgoraj omenjenim primerom in Alfo pod Audijem, ne bo. Bržda se bodo poslovni kazalci obrnili na bolje, Alfa pa ne bo več Alfa. Optimizacija bo prioriteta, deljenje platform, motorjev in številnih drugih delov ter tehnike se zagotov zgodi, tako da... Značka bo Alfina, ampak dizel zagotovo ne bo več JTD, marveč TDI, bencinar ne bo več TB, TB Multiair, TBi, ampak TSI...
Kaj mi je ljubše, da Alfa ostane pod Fiatom in propade na obroke, ali da jo prevzame Audi in živi dalje? Ne vem. Rad imam Alfo. Vem, pa da me ne bo več zanimala ko se bo enkrat vozila kot VW/Audi.
Zadnje leto se vozim naokoli z VWjem. Je mlajši od Alfe, ima manjšo porabo, ima par zanimivih rešitev,... Nima duše, ne prinaša veselja. Rajši imam kak čriček več, rajši dam (dokler lahko) kak € več za neprestano servisiranje podvozja, kot pa da se dolgočasim v VWju. Če me razumete.