Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

pohvale tudi iz moje strani, svaka čast za tole =D>
Trentatre 1.3S
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Na koncu se je izkazalo, da hauba malo čudno stoji, ker je spredaj malo zvit vogal, ne vem kako se je to zgodilo, ali je klepar kiksnil, ali sem jo jaz udaril po tem vogalu ali pa so kiksnili pri ličarju :)

No ker ni ostalo drugega, sem lepo zagrabil za vogal in vlekel, dokler niso ligamenti v zapestju začeli pokat. In sedaj je situacija precej boljša :)

Edino malo so široke fuge med blatnikoma in haubo ampak so pa enakomerne, tako da se ne kaže pritoževati... Uspel sem zmontirat še zračnike na haubo in ročko za držat odprto haubo.

Slika

Potem sem pa očedil še prečno ojačitev, da gre lahko na kataforezo. Nato pa sem se lotil kromane obrobe maske. Nisem niti ziher če je kromirana, ker je iz nerjavečega jekla, tako da mogoče je tudi samo polirana. No u glavnem uspel sem jo sicer poravnat in spravit nazaj v obliko ampak je pa preveč tenak material da bi ga kaj veliko brusil tako da izgleda, da se jo ne bo dalo spravit več v prvotno stanje.
:doubt:

Tako da jo bom verjetno dal prašno barvat v črno pa da vidimo kako bo izgledalo. Svetlečo bo pa treba novo kupit :(

Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Včeraj končno opral avto. Sicer sovražim ročno pranje avtomobilov ampak v tem primeru res ni "varno" it v avtopralnico :) Tako sem se lotil pranja avtomobila, ki je bil naoljen z antikorozivnim oljem in voskom pred 2-3 leti in to se je od takrat naprej sušilo skupaj z prahom... 3 x šamponiranje in spiranje pa je sicer precej boljša situacija ampak še vedno vse flekasto. Se pa sedaj vsaj barva vidi in čez okno vidim ven :)

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Čudovita je. =D>
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Počaš bo treba it po targe. =D>
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Se strinjam...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Počasi bo treba it po preizkusne tablice, za prave mislim da še ni fertik še fali par stvari za poštimat. Pa vmes se mora še malo ulaufat vse skupaj. Pa še kakšna težava se bo sigurno pojavila.

Včeraj sem pol dneva porabil za RES pomembno opravilo! Čistil sem plastične čepke, ki pridejo v pod avtomobila. To pa res nebi izgledalo če bi take dajal notr, ki imajo še malo rumene barve!

Slika

In posnetek poda. Čepki so na pragu.

Slika

Zmontiral sem tudi zaščito kardana, ki se jo vidi na sliki. Potem se je pa začel troubleshooting in odprava pomanjkljivosti:
-napačne matice na volanskih končnikih,
-menjava vijakov na kolesnih končnikih,
-fiksiranje nastavljivih zadnjih rok,
-menjava vijakov na prednjem levem amortizerju (nimam OE primernih vijakov, sem sedaj kupil 10.9 vijake),

In, ko sem takole brskal pod avtomobilom sem odkril še dve zanimivosti:
#1 ko sem štelal optiko, sem imel vse skupaj tako zamaknjeno, da sem pri levem kolesu imel samo še cca. 3 navoje v končniku in je imelo vse skupaj precejšn zračnost! Navil za 8mm in drugo stran odvil za 8mm da je sedaj na sredini.

#2 Ko sem montiral izpušno cev sem si pomagal s tem, da sem jo pri mostu založil s kartonom. Karton pa sem pozabil odstranit! Ta bi bila precej zanimiva, ko bi se enkrat vse skupaj pošteno segrelo
#-o

Pri teh projekttih katastrofa res ni nikoli daleč stran!

Danes sem nadaljeval s podobnim delom. Opral sem kolotečne plastike, katere moram še popravit in zmontirat... Potem pa sem še nalepil značke na zadnjo haubo :

Slika

Potem pa sem še nekaj brkljal okoli motorja in sem odkril tole zanimivost:
Slika

Kdor najde kaj je narobe na sliki?
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

počena podložka? :P
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

5.8 spodnja dva vijaka namesto 12.9?
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

nerabiš 12.9 za nosilčke :P
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

nosilc se miz di zvit oziroma da ne pase na to mesto :D
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

olje pušča na unmu čepu nad svečko :)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

U matr! Čestitke kosir1234! Našel počeno podložko v 3 minutah!
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Sicer delam praktično vsak dan ampak zadnje dni praktično ni nič za pokazat, ker so same malenkosti v igri! Menjave napačnih vijakov in matic, dokončevanje notranjosti...

Tole mi je poštar prinesel iz Italije. Zvesti bralci boste prepoznali nosilček hladilnika spodaj levo na sliki. Ta nosilček, ki sem ga iskal 5 let, se ga iz obupa odločil izdelati sam, potrošil za njega cca. 1 delovni teden in sedaj ko je čez njega zmontirano že VSE sem doil na ebayu oba nosilčka skupaj NOVA in nerabljena za 4 € (z besedo štiri eure)... #-o

Slika

Končnike zadnjih rok pa sem kupil pri istem prodajalcu za 15€. Pustimo dejstvo, da sem jaz svoje dal delat in zanje plačal 50€ #-o

Zmontiral sem skoraj kubični meter plastičnih delčkov v notranjost, od manšete vzvoda vzvratnega ogledala, do pepelnikov, računalnika...

Slika

Ta avto ima toliko drobnih detajlov, da se ti vtrga! Ne vem koliko avtomobilov še ima plastičen pokrovček za čez pante pokrova predala pred sovoznikom? In potem se čudijo, da je vse škripalo
:doubt:

Slika

Pod haubo ni veliko sprememb. Ojačitev je šla na kataforezo, pa še kakšno malenkost sem popravil.

Slika
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Samo predlog ampak lahko bi na koncu organizirali kakšno srečanje. Jaz spremljam redno dogajanje in bi ta stroj res rad videl enkrat ko bo končan v živo. Verjamem da še kakšen reden bralec ima to željo....

Glede na to da ima že spodobno obliko se mi ta misel vsakič ko pogledam temo pojavi.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
Odgovori
  • Informacija